ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Plakaonalti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
94
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2013 16:18
Son Ziyaret:
19 Şubat 2018 17:30
Toplam Mesaj:
160 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Gençay
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
İngilizce Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Gençay breedertaco@gmail.com

SON 10 MESAJI

Flowerhorn Bahçesi - Flowerhorn Güncesi-
Maşallah Sercan, emeğine sağlık, gerek balıklar olsun gerekse sağladığın ortam olsun harika duruyor :)
Flower Horn Tür Hakkında Bilgi
[QUOTE=SemihBalaban]Hocam flowerhorn değilse bedir acaba ilerleyen zamanda sizce nasıl bir süpriz ile karşılaşırm neticede ilk deneyimim hibrit bir balık daha önce bakmadım benim için hayvanın hareketleri ele alışabilmsesi daha önemli aslında bir noktada sevinmedim değil bir flowerhorn olmamasına çünkü deneyimsizliğim hayvanın tam formuna ulaşamamasına sebep olabilir bu beni daha çok üzer o yüzden tam olarak beslediğim balığın türünü merak ediyorum midas kırmasımı papağan kırmasımı ki papağan kırmasıysa çok üzülürüm [:D] [/QUOTE]

Direk olarak şu balık çaprazlaması diyemiyorum, ama çiçek hattı kuyruktan bele kadar genelde texaslarda oluyor. İnci yönünden sıfır olması texas olsa bile kalitesiz bir texas olduğunu gösterir. Anaçları belki FH olabilir ama anaçlarının anaçlarıda önemli. FH ler gen olarak eski nesillerini sürekli taşırlar.

Bu ağız yapısında papağanlarda mevcut, papağanda olabilir.

Sonuç olarak kesin bir dille şunun çaprazlaması diyemem :)
Flower Horn Tür Hakkında Bilgi
Merhaba.

Üzülerek söylüyorum balık flowerhorn değil ve o beğendiğiniz kalitede asla olmayacak.
Fh Kuyruk Titretme - Yem Seçme
Kuyruk titretme ve kendini bir yerlere sürtme isteği var ise "dış parazit" belirtisidir.

Kuyruğunu titretirken sanki üstünden birşeyi atmaya çalışıyor izlenimi verir. Bir yere sürtünme de kaşınma izlenimi verir ve bu sürtülen yer genellikle ısıtıcı olur.

%50 su değişimi yapın, ısıtıyıcı çıkartarak güzelce yıkayın.

Camları, bulaşık süngerine hafif limon sıkarak, onunla silin. (Limon suyunun akvaryum suyuna akmasına izin vermeyin. Süngerden sonra nemli havlu peçete ya da bez ile güzelce sildiğiniz yerler üstünden geçin.)

Yeni ekleyeceğiniz su, akvaryum suyu ile aynı derecede olsun.

Isı kaç derece bilmiyorum ama 32 den az ise, 32 ye çıkartın ve 3 gün sonra güzelce dip çekimi yapın. Dip çekimi esnasında çekeceğiniz su %20 den fazla olmasın.
Uv-b Lamba Önerisi (?)
Merhabalar,

Akvaryum balıklarıma kullanabileceğim yoğun & etkili bir UV-B lamba aramaktayım; fakat istediğim niteliklerde denk gelmedi.

Uzunluk 100 cm - Yükseklik 50 cm ( su yüksekliği 47cm) - En 40 cm.

Su üzerinden lamba yüksekliğini önerilere göre ayarlayabilirim, o yüzden bir ölçü belirtmedim.

Belirttiğim özelliklere göre kuvvetli bir UV-B lamba marka ve modeline ihtiyacım var, bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Şimdiden ilgili hobici dostlara teşekkürlerimi sunarım.
paşa ve yeni akvaryumu
[QUOTE=oscarus]Yem tavsiyesi için teşekkürler...saatte 1500 litre su çeviren iç filtre kullanıyorum. Kırmızı renk konusunda çok haklısınız. [:iyi:]

Jbl flowerhorn yemini uygun fiyata buldum. İyi bir yem midir?[/QUOTE]

JBL'in Flowerhornlar için üretmiş olduğu yemleri ben yeterli bulmuyorum. Sadece FH için üretim yapan markaları tercih etmenizi öneririm.
Yeni Fh Yavrusu Cins Cinsiyet Bakım
Konu açılalı 1 ay olmuş gerçi ama, yeni başlayacak arkadaşlar balığı tanıması adına yorum yapıyorum.

Balık Red Dragon yavrusudur.

Bakımı hakkında yorumlarda detaylara kadar bahsedildi, yeni başlayan hobicilerin konu başlıklarını gözetmeksizin hepsine tek tek bakması bilgi birikimi ve balığı tanıma adına yararlı olacaktır.
Renkleri Aynı Değil Yavru Nasıl?
Flowerhorn'lar hibrit balıklardır. Direk olarak anne & babaya bakarak çıkacak yavru balıkların hakkında tahminde bulunmak hüsran olabilir. Birçok geni taşımaktadırlar. Çıkacak yavrularınız taşıdığı gen şu şekilde olacak;

Babanın anaçları %15, Annenin anaçları %25, Baba %20, Anne %40 (Oranlar balıkların baskınlık durumlarına göre %5-10 arası oynayabilir.)

Yani babanın anne babası nedir, annenin anne babası nedir, bunlar önemlidir.

Sizin planladığınız çiftleşme türü, uygundur. Saçma yavrular meydana gelmez, içlerinden iyi balıklar çıkacaktır.

Şu unutulmamalıdırki, Flowerhorn üretimi en zor üretimlerden biridir. İlk bakışta çok kolaydır, fakat maddi & manevi ihtiyaçları vardır. Bunları göz önüne alarak, gerekli hazırlıkları yaparak bunu yapmanızı öneririm.

Saygılarımla...
paşa ve yeni akvaryumu
Kürşat Bey, öncelikle Paşa'ya bir maşallah demeliyim :)

Sizinde gördüğünüz gibi akvaryumda bir sirkülasyon sorunu var. Pislikler sağ köşede sürekli toplanıp döner vaziyette. Filtre sisteminizi daha da güçlendirmelisiniz ya da ufak bir dalga motoru ile bu sorunu halledebilirsiniz.

Yem tavsiyesine gelince, kırmızı rengin eksik olduğunu görüyorum. Bu yönde size tavsiyede bulunacağım;
Grand Sumo Red
Hikari Bio Gold Plus
Supplement çeşitleri

Bu 3 ünden birini ya da daha fazlasını tercih edebilirsiniz. Renk yemi çok var; fakat ben size %100 memnun kalacaklarınızı söyledim. Çeşit olması açısından başka markalarda verebilirim.

Saygılarımla...
Flowerhorn Multi Stress..
Flowerhornların korkak olmasını sağlayan 2 sebep vardır. (Belki daha fazla nedende olabilir, fakat benim edindiğim deneyimlerime göre 2.)

1- Balığın size geliş ya da sizden önceki yerine gelişi sırasında çok hırpalanmış olabilir. Bazı balıklarda bu sersemlik kalıcı olabiliyor ve balık sürekli korkak modda kalıyor. Yemini alıp hemen yine saklanma yerine geçiyor. (Çözümü yok.)

2- Tankın bulunduğu yer. Bu durumu genelde bel ve bel altı mesafelerinde bulunan tanklarda yaşadım. Balık aşağıda kaldığı için, siz ona hem önden hem üstten devasa birşey gibi yaklaşıyorsunuz ya da tank sürekli geçtiğiniz bir yerdeyse bu da onu korkutabilir. (Tankın yerini değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.)

****** Yanında ya da görebileceği bir yerde başka büyük bir FH türü varsa, bu da korkuya neden oluyor. Fakat, yazdıklarınızdan tek baktığınızı düşünerek bu 2 maddeyi sıraladım.

Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.