ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burki06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2013 23:53
Son Ziyaret:
21 Eylül 2014 00:50
Toplam Mesaj:
112 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Özdemir
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1995
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Özdemir

SON 10 MESAJI

Yeni midasim 'PAŞA'
Dün aldığım midası sizle paylaşmak istedim. Sizce nasıl boyu 16 17 cm. Cinsiyetinin erkek olduğunu düşünerek aldım umarım dogrudur. 80 cm lik akvaryum da tek başına kalıyor. Kafa yapmasını desteklemek için akvaryuma ayna koydum. Isı 26 derecede . Gemmanın üzerinde midas ve fh olan yemini kullanıyorum. Kurutulmuş karides var ek olarak yem önerir misiniz yoksa yeterlimi bunlar balığın sağlıklı şekilde büyümesi ve gelişmesi için.[url=http://hizliresim.com/gjJpN5][/url
35 cm de bitkili olur mu ?
yüksek destekli çok meşakkatli olduğu için ve akvaryum büyüdükçe masrafı da onunla doğru orantılı büyüdüğü için küçük bir akvaryum seçtim. !70 litre kadar bir akvaryumum var fakat onu yapmayı başaramadım.
35 cm de bitkili olur mu ?
 standart 35 cm akvaryumum var . tasarruf ampul ve sıvı gübre kullanarak bitkili akvaryum kurabilir miyim sizce ? şelale filtre kullanmayı düşünüyorum.
Birlikte kuralım :)
O zaman akvaryumu kurmadan önce co2 yi halletmekle işe başlayayım :)

Canlı eklemeyi akvaryum oturduktan sonra düşünüyorum. Ya damızlık melek çiftimi koyarım ya da karides o konuda biraz kararsızım :)
Birlikte kuralım :)
Cevaplarınız için teşekkür ederim :) co2 başlangıç için şart mıdır ? Yani şart mıdır derken bitkinin yaşaması değil canlı ve parlak renklerde olup çoğalması için şart mıdır ?

-Bu arada Doğancan bey akvaryum 47 litre olarak hesapladım kumla falan rahat 40 litre olacaktır. Bugün boyu'nun kırmızı renkli olarak yanan 20w floresanını aldım toplam watt 33 oldu :)
Birlikte kuralım :)
Herkese hayırlı akşamlar iyi forumlar :)

Akvaryumda biraz değişiklik istiyordum uzun zamandır o değişim inşallah yarından itibaren başlıyor. Bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Daha öncekiler gibi başarısız olmak istemiyorum açıkçası o yüzden bu sefer hiç acele etmeden kilit noktaları öğrenerek kayıpsız başarılı bir akvaryum kurmak istiyorum. Malum büyük akvaryum demek masrafın büyümesi demek bu yüzden akvaryum olarak elimdeki 65x23x33h akvaryumu değerlendirmek istiyorum. Öncelikle malzemelerimi sıralayayım siz eksik gedik görürseniz söyleyin yavaş yavaş tamamlamaya çalışırım.

Malzemeler :
-65x23x33h Buhar camlı akvaryum
-Jebo 825 dış filtre
-Hava motoru ve 65 cm hava taşı. Küçük top şeklinde de var.
-100w ısıtıcı
- İki adet iç filtrem var fakat biri çok eski biri çok güçlü ortası yok.
- Kum olarak bazalt kum var( Bir nevi hagen çakması :) )
- iki adet 40 w balast ve elektrik tesisatım var.
- İki adet daylight t5 13w 40cm floresanım var biri kalıcı diğerini öneriniz üzere değiştircem.
- Gerekli olan sıvı gübreleri alabilirim.

Aklıma gelen malzemeler bunlar sizin de yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Öneri
Yaklaşık 3-4 senedir bu hobiyle alakalı olduğum için artık biraz cins balıklar beslemek. Tabiri caizse level atlamak istiyorum. Bunun için forumda red severum ve flower horn (AA Grade) arıyorum şeklinde başlıklar açtım fakat geri dönüş olmadı o yüzden farklı balık arayışına geçtim. Bende gördüm forumda . F1 mbuna yavruları vardı sanırım. Hiç olmazsa onlara yöneleceğim.
Öneri
Boyut konusunda sıkıntı çıkmaz 4 boy akvaryum var 150cm 80 cm 65 cm ve 30 cm . Malavi değil de tam olarak mbuna türleri daha çok ilgimi çekmeye başladı galiba. Mbunalardan hangisini beslerdiniz siz olsanız ?
Öneri
Peki bir Amerikan görüntüsü yaratabilir mi sizce ? Ebat olarak yani ? Bir fh yada bir Oscar kadar ? Benim galiba ya yârden ya serden geçmem gerekecek
Öneri
Canlı doğuran tecrübem epey var fakat çok küçük oldukları için sevmiyorum. Bknz. ( lepistes,moli)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.