ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arrap
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2013 19:54
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2014 00:04
Toplam Mesaj:
145 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet sağlam
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Mus
Meslek:
Bilgisayar Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet SAĞLAM

80*30*50 Bitkili Alman Lepistes
50*30*30 Yavru Tankı
30*30*10 Doğum tankı

Hayat kısa mı? Uzun mu? Hayat sadece güzel...

SON 10 MESAJI

Cüce Vatoz Yavrularını moliler yer mi?
Bu gün sabah uyandığımda küpten bazı yumurtaları attığını gördüm. Bunları şimdi ayırııpm hava taşına bağlayacağım. bakalım artık hayırlısı.
Cüce Vatoz Yavrularını moliler yer mi?
Bunların yanında doğum yapmasının bir sıkıntısı yok eminseniz küpü yavruluktan alacağım. Sıkıntı yok değil mi?
Cüce Vatoz Yavrularını moliler yer mi?
Arkadaşlar Sorum açık yazdım. 3 Lepistes, 6 Moli, 5 Neon Tetra, 4Cüce vatoz beslediğim 120Lt Bitkili Akvaryumum var. Albino Cüce vatozum yumurtlamış küpün içine ve erkek yavruların başında. Ancak yumurta dan çıktıktan sonra Yavrularımı Moliler yer mi? 

Pek zamanım yok sanırım acil cevaplarını bekliyorum. Moliler Jumbo boy. yakşalış 4-5 Cm arasıdır tahnimce. Lepisterler de 3 cm falan.
Yaptığım işlem Doğrumu ?
[QUOTE=aslan_kral]      Hiç yavruluk kullanmadan yüzlerce yavru balığımın olduğunu söylesem hemde kılıç, moly, velifera ve lepistes bulunan bir akvaryumdan bu kadar çok yavru aldığımı söylesem yavruluk kullanma fikrinizde bir değişiklik olur mu acaba? Bugün yeni bir telefon aldım megapikseli yüksek, akşama fotoğraflar çekip bu konuyu bütün hobicilere anlatma niyetindeyim...[/QUOTE]

Merakla bekliyorum fotoğraflarınızı...
Lepistes yavru yemeyi önleme deneyim.
Aynı konu başlığından bende açmıştım :) Yöntemini beğendim. Burada asıl amaç büyük balıklara küçük balığı yememeyi öğretmekten ziyade aslında yiyemeyeceğini göstermektir. 
Örneğin balıkların arasına yiyemeyeceğine emin olduğumuz büyüklükte yavrular atacağız. Bu yavrulara hamleler olacak baya bi kovalamaca yaşanacak ama pes edecekler. Sonra onları çıkarıp biraz daha küçüğünü. Küçülterek devam ettiğimizde göreceğiz ki bir süre sonra yavrulara hareket bile gelmeyecek :) Tabi bu Armağan Bey in de  söyledği gibi uzun bir süreç 4-7 ay arası değişir.

Saygılarımla...
dayanıklı balık üretimi deneyim.
[QUOTE=armağan ilgar]Merhabalar abilerim kardeşlerim çncelikle yaptığım iş yanlış olabilir doğru olabilir ama her ne olursa olsun fikirlerinizi daha uysal ve anlaşılır biçimde aktarırsanız çok mutlu olurum kavganın bir faydası yok teşekkürler.
dayanıklı lepistes üretimi konusunda deneyler yaptım ve gözlemlerimi anlatayım bir lepistes doğurttum (şu 2,5 tl liklerden) anne akvaryuma gittiği gibi yavrulardan 3 tanesini fanusa aldım diğer yavruları ısıtıcı ve fitre olan uygun bir akvaryuma aldım malesef çoğu lepistes severinde başına geldiği gibi uygun ortamdaki yavrularım ölmeye başladı fakat garip olan fanustakilerin ölmemiş olmasıydı (fanus yarım litre alıyor) rastlantı olabilirmi deim yine aynı sonuç akvaryuma koyduğum 6 yavru ölüyor uygun şartlarda fakat fanusta büyüttüğüm ve suyunu bile 20 günde bi değiştiğim yavrular ölmüyor hatta aksine çok iyi dayanıklı duruyorlar sonra fanustaki yavrularla bir akvaryum kurayım dedim toplam 6 balıklık akvaryumda çok hareketli ve iyi duruyorlar yeme saldırışları erkeklerin dişileri kovalayışı ve bu balıkların daha hiçbirisini kaybetmedim ve sanırım 2 si hamile yavru bekliyorum
fikirleriniz nelerdir bekliyorum..
[/QUOTE]


Öncelikle 16 yaşında bu tarz deneyler yapmak için girişmen açıkçası çok hoş. Deneylerde hayvanların canını yakmadığından emin olursan bu daha da hoş olur. Seni tebrik ediyorum. 

Bak bende sana bir deneyimimi anlatatım. ilk başladığımda 30 Lt lik bir akvaryumum vardı benim. Birde fanusum :) 2 lepistes yavrusu vardı yaklaşık3-5 günlükken hediye etmişti arkadaşım. Anatankta yavruluuğun içinde besliyorudum. 30 Lt lik bir tank olduğu için sıksık temizlik istiyordu. Temizlik sırasında balıklarımı fanus kova vs. ne bulursam koyuyordum. Temizlik bitti yavrularım fanustaydı ve fanustaki suyuyla birlikte 10-15 günlük 2 yavrumu döktüm akvaryumun içindeki yavruluğa. Ertesi gün bir baktım ki yavrulardan biri yok. Dip köşe her yeri aradım akvaryumda ama yok. Yaklaşık 10 gün sonra (süreyi abartmıyorum ya 1 gün eksiktir ya 1gün fazla) fanustaki hemen hemen 150-200 Ml lik suyun içinde bi hareket gördüm. Ağzım açık kaldı. Bizim sıpayı orda unutmuşum ve hala yaşıyordu. Büyüdü yağız bir delikanlı oldu. O kadar aktif o kadar haşere ki :) Hala elimde ve hala maşallahı var. Diğeri ise sizlere ömür diyeli 1 ayı geçti. Sanırım yavruları birazcık da şartların kötü olması direnç kazandırabiliyorç bu benimde 2-3 tecrübemle sınanmıştır.

Umarım bu deneylerinden vazgeçmezsin. Daha bilinçli olarak yapmak kaydı ile:)

Saygılarımla...
Arkadaşlar İlk Defa !
[QUOTE=lepisteshayranı]Arkadaşlar Cumartesi Yeni bi Akvaryum almak ve lepistes beslemek istiyorum Akvaryumu kaç litre almalıyım sizce ve lepisteslerle ilgili bilgi verirmisiniz !


[/QUOTE]

Öncelikle tebrik ederim güzel bir seçim :) Aşağıda anlattıklarıma ilave etmek isteyen olursa bende bilgilenmek isterim. Ayrıca yanlışlarım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Canlı doğuran özellikle lepistes çok hzılı çoğalırlar. 1e3d ile başladığım maceramda 1ayda 70 nüfusa ulaştım. Bunları göz önünde bulundurarak kesinlikle en az 70 Lt yi öneriyorum. benim 120 Lt anatankım 50 Lt yavru tanlkım 15 Lt de doğum tankım var. 

Gelelim diğer malzemelere. 

**** 50 Lt alacağınızdan varsayımla yola çıkarsak şelale tarzı filtre bence yetersiz olur. 100-150 Lt/h bir iç filtre işinizi görecektir ve sürekli çalışır durumda olması gereklidir. Ayrıca bu tarz iç filtreler yanında verilen hava hortumunu dışarıda bırakarak, aynı zamanda akvaryuma gerekli oksijeni de rahatlık ile sağlayabilirsiniz. 

**** Isıtıcı şarttır ve yaz kış sürekli çalışır durumda olmalıdır. Isıtıcının görevi suyu ısıtmaktan ziyade ısıyı sabit tutabilmektir. Bu nedenle yazın zaten açık tutarsanız bile neredeyse hiç çalışmayacaktır. 100 W 'lık bir ısıtıcı işinizi görür rahatlıkla. Ayrıca ısınız çok yüksek olursa yavruların çoğunluğu erkek olcaktır ve bu çok da istenen bir durum değildir. Isınız 24-25 derecede sabit olması yeterlidir.

**** Kum ve bitki ise gerçekten lepistesleri rahatlatan birer etmendir. Bunun için zevk ve tercihinize göre araştırmalar yapabilirsiniz. Kolay bitki isterseniz Eloda ve tilki kuyruk sizin için uygun olacaktır. Işıklandırmasız bile yetiştirenler var. Ancak seçim sizin.

**** Ayrıca benim kanımca arka fon görsellik açısından olmazsa olmazdır. Bunu denemelisiniz.

**** Akvaryum için su değişiminden çok Dip çekimi önemlidir. Dip çekimini 2 hafta da bir yaparsanız, dip çekimi yapmadığınız hafta da %20-30 civarı su değişimi yaparsanız uygun olur.

//////// Özellikle belirtmek isterim ki sanıldığının aksine LEPİSTESLER BAKIMI ÇOK KOLAY BİR BALIK TÜRÜ DEĞİLDİR //////

Bu uyarım hevesinizi kırmak için değildi sadece lepistes bakımı kolaydır gibi anlatımda bulunmuş arkadaşlaradır.

Saygılarımla...
Akvaryumum İle ilgili bir kaç soru
İlginiz için teşekkür ederim ancak zaten 2 kök saz ve 1 dal limon var. Sadece bilmek istediğim camın dışından 8wat lık bir florasan ile ışık versem sıkıntı olur mu? bitkiler zaten camın kenerinda.
Akvaryumum İle ilgili bir kaç soru
[QUOTE=İnce memed] Saydığınız bitkileri ışık kullanmadan yetiştirenler var. Bu  bitkiler fazla ışık istemez. Işığı fazla sorun etmeyin.
 100 cm lik bitkisiz akvaryumları aydınlatmak için kullanılan düşük wattlı dalgıç floresanlar var onlar bile olur. Ama t5 veya t8 kullanırsanız daha iyi gelişir.
[/QUOTE]

Benim en büyük korkum bu dalgıç florasanlardan elektrik patlaması durumunda çarpılma falan olur mu?
Akvaryumum İle ilgili bir kaç soru
Teşekkür edrim sağolun 
  ilginiz için teşekkürler. peki ışığı canımın dışından ve yakından vererek daha az  maliyet elde edebilir miyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.