ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mt1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2013 20:09
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2021 23:07
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa TANRIVER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa TANRIVER

SON 10 MESAJI

65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Evet haklisiniz on planda kaliyorlar, arkaya dikmek istedim fakat hic yer yok akvaryum biraz daha buyuk olsaydi keske diyorum..
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Akvaryumda biraz budama yaptim cunku cirkin bir goruntu olusmaya basladi ve isik alamayan bitkilerin yapraklarinda curume oldu. son hali...
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Aslinda golgede kalmiyorlar, fotografta her ne kadar oyle gozuksede. Dedigim gibi yandan guzel surgunler veriyor ama boyu bir turlu uzamiyor. Ama sanirim co2 ile bir sorun olabilir, mayali sistem kullandigimdan yenileme olayini geciktiriyorum bazen bu da verimi dusuruyor olabilir. Bu arada kutuk uzerinde yesil kucuk kucuk yosunlar olusmus durumda goze cok guzel geliyor ve cok da dogal duruyor ama sanirim yosun olusmasi iyi bir sey degil...

Yorumlariniz icin tesekkurler.
Bitkili Akvaryuma Benzer Birşey :) IŞIKLANDIRMA (Her sf resim)
Fotosentez olayi icin isiklandirma ve tabanda kullandigin malzemeler cok onemli. Benim akvaryumumda sadece hagen kum, grolux-dayligstar-aquarelle kombinasyonu varken cok verim alamadim. Ben tabani degistirdim ama sen akvaryumunu artik kurdugun icin bitki koklerine jbl kugeln misket gubrelerden yerlestirebilirsin ve sivi gubre olarakta jbl ferropol kullanabilirsin. Su an kullandigim floresan osram daylight (6500k), daylighstar (5000k),aquarelle (10000k) ve cok guzel verim aliyorum. Bu arada tabana parvula gibi taban bitkisi ya da moss eklemek akvaryumunu daha guzel durduracaktir. Bitkili akvaryumda da dip cekmeni cok onermem zaten yakinda tamamen bitki ile kaplandiginda dip cekmen imkansiz hale gelecektir. Bu arada sana bir onerim olacak filtreni eger butcen varsa degistirebilirsin. Bu hacme uygun tetratec 400 alabilirsin daha guzel verim alacagini dusunuyorum.
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum

Selamlar,

Akvaryumun son hali... Baya buyudu bitkiler sanirim budama yapmam gerekiyor (nasil yapilacagi hakkinda bir fikrim de yok) suyun ustune cikan bitkiler bile var . Sol taraf biraz bos kaldi aslinda orda pogestemon erectus lar var ama nedense pek bir buyume gosteremediler.Bunun yani sira parvulalarda cok az da olsa ufak bir yayilim var ama tabani kapliayacaklarini sanmiyorum, belki de dikimi yanlis yaptim. Bu konuda tecrubeli arkadaslar bilgi verebilirlerse cok sevinirim.

Keyifli hobiler.
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Kirmizi bitki tam emin olmamakla birlikte rotala macrandra sanirim. Yati kokundeki sararmalari bir turlu anlayamadim ama tasin ustundeki stringy mosslarin boyu bir hayli uzadi dallari yakinda kapatir sanirim
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum

Akvaryumda isler yolunda gidiyor. Sessifloralar neredeyse suyun ustune cikacak. Diger tum bitkilerde gelisim gayet iyi yonde ve hizla buyumeye devam ediyorlar. Ama bir turlu yati kokune sarili moss lari tutturamadim ve sarardilar 2 denememde de, o yuzden sardigim mosslari tekrar cikarttim. 

Su cikisi olan filtre borusunun ustunde yesil nokta ve yesil ipliksi algler olustu. Sadece burda bu olusum var umarim baska yerlere sicramazlar.

Herkese keyifli hobiler.
Mossura...
Fatih bey gercekten cok guzel bir calisma olmus, emeginize saglik. Benim akvaryumumda stringy moss var tasa ve yati kokune sarili olarak. Tasa sarili olan mosslar cok iyi gelisim gostermesine karsin, yati kokune sarili olan mosslar hemen sarariyor her denememde (misina ile bagliyorum). Sizdeki fotograflarda aga benzer bir yapi var acaba ne kullandiniz? Sarmak icin o kadar ugrasip sararmasi gercekten sinir bozucu.

Keyifli hobiler.
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum
Tesekkurler Oguz ve Ercin bey yorumlariniz icin. Bu konuda acemiyim arastirip ogrendiklerimi uygulamaya calisiyorum ve isin acigi biraz yorucu ve zaman aliyor. Tabi gelisimi fotograflarim umarim bir sorun cikmadan hobiyi devam ettirebilirim. Parvula ve moss larda hafif bir sararma var nedenini anlayamadigim bir sekilde (ozellikle parvula da) ama gozlemleyecegiz artik sureci.

Keyifli hobiler.



Akvaryumda yolunda gıtmeyen bazı problemler var. Moss ların formu geldiginde gayet iyiydi fakat ozellikle yati kokunun uzerinde bulunan (dallarda resimde goruldugu gibi) moss lar sararmaya basladi. Diger bitkilerde ise herhangi bir problem yok hatta gelisimleri oldukca iyi yonde. Bu mosslardaki sararmanin nedeni ne olabilir ve ne yapmayliyim tecrubeli arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.


mt19032013-05-02 21:44:55
65x25x40h bombeli bitkili akvaryum


Dekoru biraz degistirdim. Kiraz karides, elma, nerite ve katil salyangoz eklendi (sera nitrivec kullanildiktan sonra). 
mt19032013-05-01 01:47:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.