ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dovakhin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2012 15:43
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2020 04:07
Toplam Mesaj:
124 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
B.B
Doğum Tarihi:
05 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

B.B

SON 10 MESAJI

Bonzai'den Discuslara canlı yem.(Resim)
[QUOTE=M.Tuna] [QUOTE=neoazrael]Bu kurtlar discuslara yarasa da bonzainiz için çok zararlılar. [/QUOTE]

Bonzai yaklaşık 1.5-2 yıldır bende ve düzenli olarak çiçek açıyor süt beyazı renkte.
Nasıl bir zararı olabilir?
Normal bir durum olmadığını biliyorum ama ne yapmalıyım?
[/QUOTE]

Hocam forumlarda bilgiler var,biliyorsunuzdur bonsailerde kök sağlığı çok önemli.Kimisi ilk alındığı zamandan,kimisi de gübreleme vb. şartlardan böceklenebiliyor.Ağacınızın türüne uygun tedavi yöntemini araştırmanızı tavsiye ederim forumlarda.Ben de yeni merak salan biri olarak bonsailer hakkında pek bir bilgim yok malesef,sadece araştırıyorum en yakın zamanda da birkaç tane edineceğim.
akıllı balıklar
Bettalar var.Karakter sahibi balıklardır sizin hareketlerinizi takip eder,misal yem kutusunu görünce yukarı çıkıp bekler,türlü şaklabanlıklar yapar.Kimisi çok neşeli olur,kimisi çok durgun,bazısı çok uysal olur,bazısı çok agresif bu tamamen balığın karakteriyle alakalı.
Degisik bir calisma bu sever balik yok
1-sistemi yapmak kolay.Hava motoru+hava taşı ve ışıklandırma ile.
2-33 mm cam kalınlığı nedir ya? Bir daha hesapla istersen...Tonluk akvaryumlarda bile 33 mm cam gerekmiyor,sen 45 litre için yazmışsın.
Bonzai'den Discuslara canlı yem.(Resim)
Bu kurtlar discuslara yarasa da bonzainiz için çok zararlılar.
Betta ve Son Hali ( Resimli )
[QUOTE=sibesa]Hatalar

1- Ayda bir su değişimi ölümcüldür. Ortalama 3 günde bir en az yüzde 50 su değişimi aynı sıcaklıkda ve dinlenmiş olacak şekilde.

2-Beyaz ışık hata. Yosundan kurtulamassınız. Balığınız da rahatsız olur. Grolux kullanmanızı tavsiye ederim. Sarımtırak groluxe benzeyen tasarruf ampulleri var.

3-Elma salyangozu olabilir ilaç olarak metilen mavisi ve çok az oranda tuz belki çeşitli yapraklar olabilir (meşe-çınar-muz gibi) Tuz iyotsuz olacak.

4-Bitki konusunda anubias iyi bir seçim yanına moss veya riccia su üstü bitkileri pistia vb aslında nitrat emen bitkileri seçmeniz sağlık açısından uygun olur.

5-Yemleme konusunda 2-3 çeşit bettaların sevdikleri yemlerden azar azar veririseniz kirlenme sorun olmaz .

6-Filtreleme bence en uygunu ufak bir pipo olabilir bettalar akıntıyı sevmez.

7-Fotolardan yanlışda anlamış olabilirim akvaryum gün ışığı görüyormu görüyorsa yerini değişitirin görmeyen bir yere koyun.

8-Canlı yem konusunda yetişkin balıklarda (tek bir balık için uğraşmayın) atison betta food - nls betta - kan kurdu kurutulmuş rotifer - kabuksuz artemia vb yemleri kullanabilirsiniz betta yemleri zaten protein değerleri yüksektir ayrıca yem seçiminiz suyun kalitesinide belirler.

9-Bir de arkaplana ihtiyacınız var gibi geliyor :)) Balığınızın renklerini daha güzel gösterebilcek siyah veya koyu lacivert bir arkafon güzel olabilir.


10 - Son olarak 1-2 tane tatlı su midyesi koyarsanız süper olur suyunuz berraklaşır ve su kaliteniz artar.[/QUOTE]

1- 3 günde 1 yüzde 50 su değişimi olmaz.
2-Elma salyangozları o hacimde yosunların hakkından gelir.
3-İlaç olarak oturmuş tanka metilen mavisi dökülmez.

maden suyu
Yağmur sularını büyük şehirlerde kullanmanızı hiç tavsiye etmem.Havadaki toz partiküller akvaryumuza geçerek canlılarınızın sonunu getirebilir.
Emimönü İstanbul Hayvanat
[QUOTE=bosphorus] [QUOTE=neoazrael]Birgül hanım merhabalar.Öncelikle yaşadığınız duruma üzüldüm.Lakin değinmek istediğim bir nokta var.Görüyorum ki 2010 yılından beri foruma üyesiniz ve bendeki daha evvel oluşturduğunuz intiba akvaryum hobisiyle alakalı belirli bir düzeyde bilgi birikiminiz olduğuydu.Ancak şu soruların cevaplarını merak etmekteyim:
1-Balıkları uygun şartlarda naklettiniz mi?Biliyorsunuzdur ki lepistesler kolay hastalanan türlerdir.Üşümeleri hasta olup ölmelerine sebebiyet vermektedir.
2-Balıkları akvaryuma attık demişsiniz?Nasıl,yani bu kısmı anlayamadım.Alıştırmadan mı attınız akvaryuma?
3-Bunca zamandır forumda onca mesaj yazıyor,Eminönü'nden canlı alınmaz,malzemeler vb. alınır anca o da pazarlıkla diye.Nasıl bile bile lades dediniz?
Bu yaşadığınız tecrübe için tekrar geçmiş olsun demek istiyorum.
[/QUOTE]
ben çok detaya girmeden anlattım, tabii 1 saat ten fazla su alıştırması yaptık, dediğim gibi bakteri çakışmasını engellemekiçin ilaç dahi attık,ancak sorun balıklar zaten bulundukları ortamda hastalar zaten eve gelmeden yarısı ölmüştü, bunlar insafsız caniler bunların için bırakın hayvanları insanların hayatının bile önemi yok.
[/QUOTE]

Olabilir çünkü piyasada epeyce ithal lepistes bulunuyor malesef.Bu canlılar zaten oldukça narinler,bir de yolculuk,kötü şartlar vb. derken iyice hırpalanıyorlar.Bunu göz önünde bulundurarak yerli lepistese yönelmeniz ve güvenilir birinden almanızı tavsiye edebilirim bir dahaki sefere.Benim de sizinkine benzer bir tecrübem olmuştu ancak benimkisi 1 adet lepistesti o zamanlar deseni çok hoşuma gittiği için almak istedim ama yaşatamadım.O gün bugündür de Eminönü'nden canlı almam,yem bile almam bayat yemleri tarihlerini silip sattıkları için.Tabi iyi esnaflar vardır onları tenzih ederim ama benim tercihim bu yönde.Tekrar geçmiş olsun.
15 litrelik akvaryuma balık
Betta olur,karides olur.En az 2 balık olsun demişsin.Aynı tankta uysal geçinen 2 dişi betta biraz zorlama olur ama olur,yaşarlar.Yalnız birbiriyle didişmeyen 2 dişi betta bulman önemli.Yoksa baskın olan pasif olanda stres yaratır,pasif olan ya hastalanır ya da akvaryumdan atlar.Acı su hakkında yeterince bilgi edinirsen dario dario da olabiliyor. Yabancı forumlarda nano tanklarda bakan epeyce kişi gördüm,bulsam ben bile alırdım.Yalnız dario dariolar sadece canlı yem kabul ediyor bunu da göz önünde bulundur.
Buraya bakmanı tavsiye ederim detaylı bilgi için:
http://www.akvaryum.com/dario_dario_%28kirmizi_badis%29__tatlisur_8_4971.asp
maden suyu
Gazıyla beraber koyarsanız suyunuza karbon eklemiş olursunuz,ph'ınızı düşürebilir fazla kullanımı.Klasik CO2 tabletleriyle aynı mantık.
Cüce vatoz
[QUOTE=Osman34]Herkese hayırlı geceler.

Ben sarı prenses yavrularımın yanına 1 aylık albino cüce vatoz almak istiyorum. 1 aylık cüce vatoz alırsam sizce bakabilir miyim ? Daha önce cüce vatoz bakmamıştım. Cüce vatozlar da küçükken su değişimi tehlikeliymiş doğru mu alırsam su değişiminden ölürler mi ? Cüce vatozları alırsam ne ile beslemeliyim ?

Bilgi verenlere şimdiden teşekkürler. Konuyu yanlış yere açtıysam da özür dilerim.[/QUOTE]

Hocam cüce vatoz yavruları hele ki albinoysa oldukça hassas oluyorlar.Su hazırlayıcı kullanmanız gerekir suyunuzdaki ağır metallerden etkilenmelerini engellemek için.Su şartlarınıza ve tecrübenize güveniyorsanız alabilirsiniz derim tank hacminiz uygunsa.Yem olarak tablet yem,salatalık,kabak vb. verebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.