ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
@hmeT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ağustos 2006 18:28
Son Ziyaret:
23 Eylül 2013 10:00
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet TOPATAN
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1984
Yaş:
39
İl:
Konya
Meslek:
Mağaza Yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet TOPATAN - KONYA
KONYA AKVARİSTLER DERNEĞİ

SON 10 MESAJI

Bitki Akvaryumum ( Son Foto 43 )
Maşaallah,yavrularda anne,babaları gibi çok güzel olurlar inşallah.Elinize emeğinize sağlık.
Discus akvaryumumdaki kimliği belirsiz ca
Okan Bey evet bahsettiğim canlı bu.Uzun zamandır balık besliyorum ilk defa başıma geldi,ben ender görünen birşey sanmıştım ama yanılmışım birçok akvaristin akvaryumunda olan canlılarmış.Yardımınız için teşekkür ederim.
Discus akvaryumumdaki kimliği belirsiz ca
Arkadaşlar bundan yaklaşık bir ay önce 6 tane discusumun bulunduğu akvaryumumuma 9 adet 9-13 cm boylarında discus ekledim.Aldığım yerde karantinanadan geçtiği için ayrıca 9 balığı karantina yapma imkanım olmadığı için balıkları direk akvaryuma koydum ve korktuğum başıma geldi,hastalık bütün akvaryumu sardı.Yoğun bir tedavi sürecinden sonra çok şükür bütün balıklarım eskisinden daha sağlıklı hale geldi.Yanlız dün akvaryumda birşey dikkatimi çekti.Balıklarda stresin dışında herhangi olumsuz bir şey yok ama akvaryumun camının hemen hemen heryerinde çok küçük beyaz noktaların olduğunu gördüm.Biraz daha dikkatli bakınca bu beyaz micro kurt gibi şeylerin canlı ve hareket ettiklerini gördüm.Akvayumumda ortaya çıkan bu canlıların ne olduğu hakkında bilginiz varmı ve bu canlıları nasıl yok edeceğim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Yumurtaların mantarlaşması
Aykut bey fotoğraflardan tam belli olmaz ama,vermiş olduğunuz linkte 2. fotoğraftaki balığınız bana dişi gibi geldi.1.fotoğraftaki balığınız erkeğe benziyor ama tam net değil.O yüzden bundan sonraki yumurtaları izlemek gerekecek.Eğer çeşme suyunuz 7.1 ph ise çok iyi ama yavru almanız için yeterli değil.Ph ' ı 6,5 lara çeke bilirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.Osmoz aleti kullanıyormusunuz?
Sonunda Discus Yavrularım
İlknur Hanım , öncelikle geçmiş olsun.İlk zamanlarda bu tarz şeyler yaşamanız çok normal,diskustan yavru almak hakikaten sabır işi,tabiki sisteminizi oturtuncaya kadar.İnşallah müjdeli haberlerinizi bekliyoruz,
Yumurtaların mantarlaşması
Aykut Bey yeni çiftler acemi oldukları için ilk zamanlarda dağınık ve az yumurta dizerler.Bu zamanla yani 2.3. yumurtlamadan sonra daha düzenli ve verimli bir hal alır.Tamer Beyinde belirttiği gibi ikiside dişi olabilir anüs çıkıntısından da anlayamazsınız en garantisi yumurtaların çıkmasıdır.Fotoğraf ekleye bilirseniz daha net birşeyler söyleyebiliriz.Ama ben asıl sıkıntının su şartlarınızda olduğunu tahmin ediyorum.Su değerlerini hiç ölçtünüzmü ? Ölçtüyseniz bizimle paylaşırmısınız ?
Dirençli Discus Olarak?
Birçok discus besleyenin bildiği gibi discusta yapılması gereken,kalıplaşmış temel kriterler var,bu kriterlere uyduğunuz zaman,besleyeceğiniz en kolay balık türüdür.
Arkadaşlarımızında belirttiği gibi,uygun akvaryum ve sağlıklı balık seçimi ana temel kriterlerdir.Bu zamana kadar birçok discus türü besledim ve halada beslemekteyim,bana göre bütün discusların ortam şartlarına tepkisi ve direnci aynı.Sadece bütün canlı ortamlarında olduğu gibi zayıf olan balık en çok etkilenen balık oluyor.
konyadaki üyeler buluşalım


Halis Bey sizide aramızda görmeyi çok isterdik,ama kısmet değilmiş inşallah birdahaki buluşmada görüşürüz.
İsimleri ben yazıyorum sıralam yukarıdaki fotoğrafa göre sağ baştan , sol başa doğru.

1.Osman YILDIRMAZ
2.Abdullah BESTİL
3.Seyit Ahmet DÖNERTAŞ
4.Ahmet TOPATAN
5.Fatih ÇAĞLAK
6.Hasan Hüseyin BAYRAM
7.Taha ÇALIŞIR
8.Kılınçarslan
9.Ahmet Tamer AKUĞUR
10.Süleyman ÖZKUTLU
11.Onur ÖNDE

Saygılar.     
@hmeT2007-08-20 17:39:28
konyadaki üyeler buluşalım
Bağzı arkadaşlarımızın çok önemli işleri olduğu için katılamamaları her ne kadar üzssede şahsım adına çok keyifli,çok hoş bir buluşmaydı.Bu buluşmanın ilk olması hasebiyle yinede çok güzeldi.Bundan sonraki buluşmaların daha katılımı yüksek olacağını tahmin ediyor,dünkü buluşmaya gelen arkadaşlarımın hepsine teşşekkür ediyorum.



@hmeT2007-08-20 17:06:27
Discus Üretim Merkezi-Ankara (Yeni Video
Hayırlı Olsun.
Allah Utandırmasın.
Bu günlerde Ankarada su sıkıntısının olduğunu hepimiz biliyoruz,inşallah en kısa sürede su sıkıntısı düzelirde discus besleyen arkadaşlarımız rahatlar.Sizde projenizde muhakkak bununla ilgili tedbirinizi almışınızdır diye tahmin ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.