ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Caner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2012 19:19
Son Ziyaret:
29 Haziran 2021 08:44
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Kan
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1997
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner Kan

100lt. 9 Kırmızı Burun Tetra/6 tiger tetrazon/6 neon tetra

SON 10 MESAJI

Balığım cildiriyor
Bence yavru alıcam diye de balığa zarar vermemeniz lazım. Kusturmak bana yavrulukta tutmaktan daha mantıklı geliyor yada ağzı doluyken akvaryuma salın.
tavsiye ettiğiniz tür varmı ?
Akvaryumunuz yeterliyse tetrazon derim... :) Caner2012-11-30 19:57:48
Tetra tavsiye!
Tabiki olabilir zevkler tartışılmaz. Şöyle diyim minör tetranında benim size örneğini verdiğim balıkla aynı davranışlar içinde olucağını düşünüyorum. Sanırım aynı ailedenler. Pristella hiç beslemedim ve siyah neonda. Davranışlarından değil ama resime bakınca balığın güzelliği bence anlaşılmıyor. Sizin verdiğiniz şıklara göre sanırım siyah neon+neon tetra+pristella çok hoş bir görüntü yaratıcaktır. Birde dekor bitkileri ve önde bir mangrow kökü...
Tetra tavsiye!
Ben çok uzun zamandır besliyorum. Şöyle diyebilirim belki de akvaryumumun dengesi o şekilde oturdu bilemem ama ben özel birşey yapmıyorum herzaman aynı akvaryumun temizliğine (taşlar-kökler) dikkat ediyorum. Haftalık su değişimimi yapıyorum ve kayıbım olmuyor. Şöyle bir örnek verebilirim benim kırmızı suratlardan bir tanesi neredeyse aldığımdan beri kabız gibi bişey ıspanak falan vermeyi denedim ama yemediler.O balık yazın ısıtıcıyı kapattım ve hava sıcaklığı bir anda inince akvaryum suyu soğumuş ve akvaryumumda 2-3 balık anında beyaz benek hastalığına yakalandı 2 sini de kurtaramadım ama kırmızı surat hala yaşıyor. Geçen günlerde iyice yalpalamaya başlamıştı elimden birşey gelmiyor gidiyor heralde dedim ama baya dirençli. Yani demek istediğim bazılarına göre kolay olur bazılarına göre zor.Evet tereddüt etmekte haklısınız bende bu balığı alırken zahmetli falan diye okumuştum. Fakat bilemiyorum.Ne zaman neon alsam kayıp yaşadım ama bunlarda öyle bir problemim olmadı.
Tetra tavsiye!
Ben size http://www.akvaryum.com/hyphessobrycon_rosaceus__tatlisur_10_2463.asp#b   bu balığı da tevsiye ederim. Çoğu zaman sakindirler ve barışçıldırlar.Hiçbir türe zararı olduğunu ne gördüm ne duydum.Fakat 2 erkek kavga ederken aldıkları renkleri,yüzüş tarzları harika birşey. Anlatmakla olmuyo ancak görmek lazım. Ayrıca Siyah Fantom da besledim,o da aynı davranışları sergiliyor. Bu da bir seçenek.
Tetracılar Buraya!
Tetraları,tetrazonları yada herhangi bir sürü balığını sürü halinde tutmak için onlardan büyük yada tehdit değil ama öyle gibi görünen balıkların konulması yeterli olucaktır. Örneğin neonları(diğer sürü balıklarında da aynı şey geçerli) bir akvaryumda tek tür olarak beslersenir bir süre sonra sürü halinde durmadıklarını görüceksiniz.Bu da normal bişey,onları tehdit eden,grup halinde tutucak bir sebep yok.
Hamile Sandım Ama.
Akvaryumun bitkiliyse hala hayatta olanlar olabilir. Tabi diğerleri yemediyse. Dediğim gibi yeterli bitki,saklanıcak yer varsa hayatta kalanları mutlaka olucaktır. :)
Tetra tavsiye!
Kırmızı surat tetra da çok hoş oluyor ve henüz sürüyü bozduklarını hiç görmedim. Fakat listene eklememişsin.Bir de tavsiye neon alırsan bir seferde karar ver ve gereken sayı kadar al. Sonradan aldığında eğer aldığın balıklarda bir problem(hastalık) olur da kontrol edemezsen bütün sürüyü kaybedebilirsin.Ne kadar dayanıklı desede bazıları buna inanmıyorum.
eledoa
Hazır böyle bir konu bulmuşken şimdi bu bitkiyi normalde bitki yetiştirilemeyecek bir kuma (ne deniyor şimdi aklıma gelmedi) 2-3 cm çıkmayacak şekilde diktiğimde bitki gelişmeye devam edicek ve yaşicak mı ?  Caner2012-11-15 21:43:15
Tetrazonlarımdaki ilgimi çeken bir hareket
Fazla yem vermiyorum günde 2 defa ama daha detaylı inceledim ve denedim ve arkadaki hava taşından gelen hava ufak bir akıntı yaratıyor.Oranın hoşlarına gittiğini düşündüm.Doğalarında da az akıntılı sularda yaşadıkları için...Oranın dışında böyle bir sorun çıkmıyor.Arada bir oraya gittiklerinde böyle bir görüntü ortaya çıkıyor.En azından artık,ilk aldığımda bir problem gibiyken şuan normaller. Teşekkür ederim yardımlarınız için... :)

Bu arada akvaryum sıcaklığı 27 derece 100 lt 6 tetrazon 10 kırmızı surat 6 neonla beraber besliyorum şuan balık sayımın fazla olduğunun farkındayım ama vermeye de kıyamadım. Uygun zaman bulduğumda sadece tetrazon besliyeceğim. Dış filitre kullanıyorum. Işıklandırma sarı.
Caner2012-11-12 15:14:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.