ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
skulll
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ağustos 2006 17:46
Son Ziyaret:
28 Aralık 2006 23:01
Toplam Mesaj:
61 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berk
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berk

SON 10 MESAJI

Evde bukalemun olmaz demeyin!
Tabi ki sizinle paylaşacağım. Sabırsızlıkla gelmesini bekliyorum.Ebubekir ATAR2014-10-18 12:47:59
Evde bukalemun olmaz demeyin!

Ilımlı yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.

Gerçekten ben de bilmiyorum İstanbul'da nereden bulabilirsiniz fakat ben burada çok iyi bir petshop buldum ve sürekli müşterisiyim. Onunla bukalemun konusunda sohbet ederken aldım bu bilgileri. Gerçekten okulunu okumuş bilgili birisi ve bana almamam gerekeni (parasal çıkarını düşünmeden) söyleyebiliyor. İzmir'e yolunuz düşerse yardımcı olurum isim konusunda

Vitamin konusunda da daha ben araştırmadan tatmin edici bilgiler edindim aynı kişiden.

Yabancı ülkelerde evlerde bukalemun üretimi bile yapılabiliyorsa bence bizim hiçbirşeyimiz eksik değil gereken ortamı hazırlayıp gereken özeni göstereceğim. Resimlerini de sizinle paylaşırım ileride.

ve işte birkaç link bu hayvanlar gerçekten mükemmeller. insanlara da alışabiliyorlarmış demekki denilenlerin aksine. izleyince siz de böyle düşüneceksiniz...

http://www.youtube.com/watch?v=vM9mu-gLy1o

http://www.youtube.com/watch?v=-2pJdeVT8Z0

http://www.youtube.com/watch?v=xtlndUyG-Nk

Discusa özen göstermek ne kadar doğru?

Ankara'daki evimde de şuanki İzmir'deki evimde de şebeke suyunu direk kullanıyorum. akvaryumum da büyük değil 1m lik normal ölçülerde. Evet bazı balıkları bu kadar taze su çarpabilir ama discus'a kesinlikle birşey olmuyor. Isısını ayarladıktan sonra hiçbir sorun yaratmıyor. Yanlış yönlendirmediğime emin olmasam burada paylaşmazdım 20 seneyi aşkın bir tecrübenin yanılma ihtimali azdır diye düşünüyorum.

Saygılar

Discusa özen göstermek ne kadar doğru?

Tarık Bey bence yazdığımı yanlış anlamış olmalı ki, Discus'a "ölmesin yeter" düşüncesiyle gerekeni yapmadığımı ima etmiş. Benim demek istediğim gereken ilginin gösterilmemesi değil, olayın abartılmamasıydı. En basit örneği olan ph konusu... O kadar ph ayarlamak için kimyasal maddeler kullanılıyor ve sorunlar bu konuda çok çıkıyor, musluk suyu direk kullananlarda daha az sorun çıkıyorsa, ısrarla doğal ortamlarındaki ph ayarlanılmaya çalışılmamalı. Ama ithal balık ise çeşme suyunu direk kullanmak olmayacaktır tabiki.

Gereken herşeyi evimizde beslediğimiz canlılar için eksiksiz yapmalıyız eğer o sorumluluğu aldıysak. Ama üzerlerine çok titreyip, her yeni duyduğumuzu onlar üzerinde uygularsak buna alışamayacaklar ve o kadar emeğinizle karşılığında hayvanlar canlarından olacak...

Kütük Suyu Kahverengi Yaptı

Ben mango köklerimi suya renk bırakacaklarını bile bile aldım. İlk başlarda rahatsız etcek kadar sarartması hoş olmuyordu fakat şuan doğal bir görünüm katıyorlar suya verdikleri renk ile. Zaten Discus için akvaryumun bu renginin çok ideal bir ortam olduğunu çok yerde okumuştum. Kaynatmanızı tavsiye etmiyorum küçük bir parça denedim ufalanmalar oluyor. 1-2 aydan sonra doğal görünümü tutturacaksınız siz de

 Saygılar

onurdemirbala2011-01-01 22:49:57
Evde bukalemun olmaz demeyin!

evet gerçekten Türkiye'de 4 mevsim böcek bulmak zor. Ama İzmir'e taşındığım için şanslıyım bu konuda. Çünkü evimize gerçekten çok sinek giriyor bu mevsim de bile. Ankara'dayken ben kışın sinek gördüğümü hatırlamıyorum.

Bukamemunlar avlanmak ister bunun farkındayım. Konserve yemler için özel olarak titreyen tabak şeklinde yemlikler var. Gerçekten yemi içine koyunca hayvanın dikkatini çekiyor ve avlandığını sanıyor.bu konuyu da hallettim

Hamam böceği konusuna gelince de, ben de okudum 3 ayda yumurtalar çatlar diyorlar. 3 ayda zaten yaz geliyor Bu konuyla (böcek bulma ve üretme) ilgili bir link ve ya bilgi bulursanız benim paylaşırmısınız? Gerçekten konserve çekirgelere çok para gidecek anlaşılan.

Evde bukalemun olmaz demeyin!

1 aydır bukalemunlar hakkında gerçekten çok fazla bilgi edindim. Kesinlikle evde beslenmez düşüncesinde çok fazla insan var.Çevremde de besleyenler var, hatta 2 senedir besleyen birini bile tanıyorum.Yurt dışında evde üretildiğini bile çok yerde okudum.

Gereken malzemeleri topluyorum. İzmir'de olduğum için de sıcaklık, nem ve canlı yem konusunda şanslıyım. Yurtdışından boynuzlu getirtmeden önce, yerli ile başlamak istedim ve 2 hafta içinde elimde olacak.

Benim öğrenmek istediğim konu, herzaman dışarıdan canlı yem aramam kolay olmayacak konserve çekirge ne kadar alcak olsam da, evimde kendi canlı yemimi üretmek istiyorum. Canlı yem üretme konusunda tecrübeli olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler

fatihtastan2006-12-15 12:8:36
Discusa özen göstermek ne kadar doğru?
Fatih Bey'e katılıyorum. Sadece su değerleri konusu değil, hastalandığında da üzerine çok düşülmesi, birsürü kimyasalların kullanılması... bunların hiçbirine gerek olmadığını düşünüyorum. Forumu takip ediyorum ama birşey sorasım ya da paylaşasım gelmiyor. Buradaki balık besleme tarzı gerçekten çok abartılı. Verilen tepkiler ve eleştiriler kırıcı oluyor çoğu kez. Yeni başlayacak olanların şevkinin kırıldığına inanıyorum. Ben senelerdir ankara ve izmirde su değerleri farklı olmasına rağmen çeşme suyu kullanıyorum. Hatta banyodan akvaryuma bir hortum kestirdim direk su değişimini musluktan yapıyorum. Beslemediğim tür kalmadı bugüne kadar en son discus besliyorum 6 aydır ve discus kadar dayanıklı bir balık görmedim. İşin sırrı yeteri kadar ilgiden (ama fazlası değil) ve onlara karşı sorumlu davranmaktan geçiyor.
Benim Bebeklerim..

Fatih Bey öncelikle tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel görüntüler. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum yavrularımın olacağı günü...

Benim sormak istediğim şey, erkek olan balığınızın türü nedir? Bana Brilliant Turkuaz denilmişti açtığım bir konuda, o zaman 2 ay önceydi daha küçüktü balık ama büyüdü ve aynı sizinki gibi şuan. Türünün ne olduğunu yazarsanız çok sevinirim.

teşekkürler 

Yumurtlamadan önceki davranışlar
evet olabilir, ama ne zamana kadar yem yemeyecek balık yanık kalır diye korkuyorum. Yapabileceğim hiçbirşey yok mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.