ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
atillaokt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2012 22:30
Son Ziyaret:
09 Ekim 2012 16:11
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atilla OKTAY
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

49x26x28 35lt

Atilla OKTAY

SON 10 MESAJI

30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Ben mi bütün malzeme seçimlerinde yanlış yapıyorum o kadar araştırıp sormama rağmen yoksa hepsi tesadüf mü? Akvaryumu son haline getirdikten sonra yine balık kaybım oldu ve yosunlar oluşumu çok hızlandı. Kendi akvaryumcum da yok cüce vatoz temizlemez vs dedi. O da balık getirecek diye bir hafta bekle demişti. Yine 1 hafta daha geçti bir sıkıntı çıkmış getirememiş. Floresanı da elektrikçiye söyledim. Kendim de netten baktım. t5 t8 dediğimiz sadece çapıymış işte 16 mı 18 mm ne olması tipi yani. Gün ışığı renginde 15w aldım ki o gün elektrikçi 40w elektronik balast vermiş yanlışlıkla. Sonra başka yerden 20w elektronik balast aldım. sonuçta 4 kablo çıkacak floresana diye klemeslerle ve diyafon kablosunu çift yaparak kullandım, sonra da zaten klemenslerde gelince çok güzel sıkıştı içine lamba. Birazda sıcak silikon estetik ve kullanışlı bir yapı oluştu. Slyvania, grolux vs markaları bulamadım bir türlü zaten... Dün telefonla akvaryumu aradım. Cüce vatoz temizleyemez o yosunu s ile başlayan birşey söyledi onu kullanman lazım dedi. Lamba içinde t5 mi ne diye sordu onu anlattım. Yok o olmaz sen bana ölçüleri var ben ayarlayayım sana dedi. Daha önce ki mesajlarımda yazdığım kum olurdu olmaz dı derken... Sadece bitkiyi ektiğim yere arkadaşımdan aldığım silis kumu kullandım ve simetrik olarak şekil verdim hoş durdu. Balık kaybı vermekten ve sorun yaşamak artık bütün hevesimi kaçırdı. 

Isıtıcı, lamba, şelale filtre ve iki adet hava taşına bağlı küçük hava motorumun hepsinin kablolarını uzatıp, hepsine buton takmıştım. Sistematik ve hoş olsun diye. Bu kadar elektrik uğraşıydı, akvaryum dekarasyonuydu, oksijendi vs. 5-6 saat ışık lazımdı, oydu buydu derken birçok şey hakkında bilgi sahibi olmama rağmen; neyi yanlış yapıyorum acaba? Zaten konu başında ki resimde olan ilk japondan birini arkadaşım aldı biri kayıp, son düzeni kurduktan sonra balıklar biraz fazla poşette beklediğinden sanırım 2 kayıp; ki eskiden bildiğim üzere poşeti suyun üzerinden bekletip sonrasında yavaşça o su ile beraber ekledim 6 adet rasbora. Aynı günün bir kaç saat öncesinde su düzenleyici de eklemiştim. O günün gecesinde 2 kayıp oluştu. 2 gündür de bir tanesi dengesini kaybedip duruyordu. Ters dönüp tekrar düz yüzüyordu. Gidici olduğunun farkındaydım...

Ama ben bu kadar şeye rağmen bu işi doğru düzgün yapamıyorum sanırım ve bu kayıplardan sonra hayvanlara yazık...  Sonuçta onlarında canı var. Belki de yemi az veriyorum sanmama rağmen çok veriyorum. gitar penası kadar bir pul yemi parçalarak veriyorum ama...

En iyisi kalan balıklarımı da vereyim geri de ölmesinler... 

Akvaryumu da tekrar boşaltıp, dolabın üstüne kaldırayım... Bir gün birisi isterse ona vereyim.

Beceremedim ben bu işi...
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Benim sorumla sizin verdiğiniz cevap arasında herhangi bir bağlantı kuramadım. ?!?
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Tekrar merhaba, şu an akvaryumun son halini paylaşmak istedim. Bir de ufak bir sorunum var, mangrow kökünün kesilen yerlerinde beyaz ve şeffaf renk bir şey oluştu. Yosun sanırım ve çok çabuk oluştu. Bunu nasıl temizlerim? Ya da temizlemeli miyim? Biraz araştırma yaptım ama tam bir bilgi edinemedim. İşte akvaryumdan ve mangrow kökü üzerinde ki zımbırtılar...





30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Ben resmi buradan buldum burada da fiyat aynı  http://www.arkadaspet.net/detay.asp?id=3983 aynısı gibi duruyor. Burada da fiyat aynı. 

Bende ki boş poşetin fotoğrafını çektim.
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Normalde çekmeköy de oturuyorum. Daha çok çeşit ve fiyat/kalite değerlendirmesinde faydası olur diye eminönüne gitmiştim. Beslemek istediğim balıkları da akvaryumcuya söylemiştim ama demek ki elinde o var diye onu verdi o zaman. Şimdi 25 tl çöp oldu o zaman.  Şimdi bu kumu geri çıkarmam gerekecek.

En iyisi ben bugün de biraz daha araştırma yapıp akşam üstü, ilk gittiğim akvaryumcuya gideyim.

Edit: Bana verdikleri kum buydu; şimdi nette buldum resmini


Edit 2: Dün kumu aldığım teleskop akvaryumu aradım şimdi, böyle böyle diye anlattım. Siz bana bunu verdiniz diye. Adam telefonda bilinen aksine ph yükseltmez ve salınım yapmaz bu kum, suyu nötr ler. Ph testi yaptınız mı dedi. Ben de yok yapmadım dedim, kapattım. İnsanın hevesini kaçırıyorlar. 
atillaokt2012-09-27 10:54:27
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Evet şu an üzerinde e27 standart duyda philips tasarruflu gün ışığı lambası mevcut...

Tekrar merhaba, hesaplama cetvelinin çıktısıyla gittim akvaryumcuya. Kuvars kum bulamadım. Mercan kumu verdiler hem bu doğal daha iyi dediler. Bende ondan satın aldım. Cetvelde ki değer 6.37 litre yazdığı için 5 kg yeterli diye sadece 5 kg almış oldum... (5kg daha almayı düşünüyorum) Birde mangrow kökünü çok az bir kısmı dışarıda kaldı o kısımı kesmeli miyim? Kumu pet şişe yöntemi ile ekledim, 3,5 cm derinliğe ulaştı. (5cm olması gerekiyor öyle değil mi?) Akvaryumun şu an ki durumu için fotoğraf ekliyorum. Bitki, ısıtıcı ve 15w daylight t8 floresan ve balastı da sabah olunca satın alacağım. Bu arada akvaryumcuya pazar akşamı kurduğumu ve şuan da içinde japon olduğunu söyledim ama bana sera'nın su düzenleyicisini verdi. Ben bu düzenleyici maddeye suya eklemedim şimdilik, önce sormak istedim... Su da balık varken bunu eklemek doğru olur mu? Ya da eklemem gerekir mi?

Edit: Istıcıyı takarken, sol ve sağ tarafa 2 tane hava taşı eklemeyi düşünüyorum, taşların içinden hoş bir görüntü oluşturuyor.






(O kadar iso ayarlaması ve odaklama hızı denememe rağmen, hareketli obje de sabit foto çekmeyi başamadım. Sanırım akvaryum ışığı yeterli olunca daha hızlı pozlama yapabilirim.)
atillaokt2012-09-27 00:20:55
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
[QUOTE=cagdasbay]

Vakit ve nakit probleminiz yoksa daha verilebilecek bir çok öneri var. Hatta @R.Ünalın avatar resmindeki gibi akvaryumları da inceleyebilirsiniz. Çok örneği var nette, belki avatar resmi, Ünal beyin kendi akvaryumudur. Tasarımı benzer düşünürseniz yardım isteyebilirsiniz :D

Öncelikle söylenen t5 floresan aydınlatmayı düşünecekseniz bir de bunun balastını almanız gerekecek. Aslında hacminize ve uzunluğunuza uygun olarak, 1 tane t8 sylvania grolux 15watt kullanabilirsiniz. Uzunluğu 45 cm oluyor. Fakat renk doğal durmuyacaktır. Kasap vitrini gibi aydınlatılmış akvaryum istemezseniz 45 cmlik gün ışığı renginde floresanlar kullanabilirsiniz. Tabi yine balastı unutmamak gerekecek.  
Bu arada, elinizdeki 100watt ısıtıcı termostatlıysa kullanmanızda sakınca yok. Fakat daha yüksek güçlü ısıtıcı uygun olmayacaktır.
 
 
[/QUOTE]

Açıkcası siteden çıkamaz oldum, günlerdir gece gündüz araştırma yapıyorum. Yok kum temizleme, bitki ekimi vs bir sürü şey öğrendim daha da çok öğrenmem gerekecek. 

Şimdi 10 litre kuvars 0-3mm krem veya kemik rengi kum ve mangrow kökü almayı düşünüyorum onları iyicene kaynatıp yıkayacağım. Kumu http://www.akvaryum.com/Forum/basit_kum_yikama_teknigi_k510864.asp burada ki yöntem ile ekleyeceğim. Isıtıcıyı da monte edeceğim, kaliteli 50w termostatlı birşey düşündüm. Bitki olarak çınar düşündüm birazda yosun. Üzerinden 1,5 gün geçip su normal düzeye ve berraklığına eriştiği takdirde de, Çağdaş Bey'in tavsiyesi üzerine 6 rasbora, 6 neon tetra, 6 adet de bronz cory düşünüyorum. Işık da gün ışığı rengi olsun istiyorum ama benim akvaryumun ışık zımbırtısında bir tane duy var sadece uzunluğu da 47 cm. Balast vs konusunda sıkıntı yaşacağımı sanmıyorum. Elektrik/Elektronik ve Bilgisayar konusunda problemim olmaz. Ama yukarıda tavsiye edilen markaları acaba akvaryumcularda arayıp bulmak mı doğru olur yoksa büyük yapı marketlerinden mi diye düşünüyorum. Son olarak tabi artık bir an önce dekoru oluşturup, balıklarımı da eklemek istiyorum. Acaba 1,5 gün yeterli gelir mi diye düşünüyorum kum ve mangrow kökünü bir kaç kere kaynatarak yıkamak için ve akvaryuma oturması için. Normal şartlarda pazar akşamı kurdum akvaryumumu, dinlendirilmiş su ve içme suyu takviyesi ile...

Ben şimdi tekrar yola çıkayım vardığımdan siteye telefondan bağlanıp, bütün önerilerinizi değerlendireceğim. Bu forumu gerçekten çok sevdim. 
atillaokt2012-09-26 16:05:55
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
[QUOTE=cagdasbay]

Hacim küçük olduğu için wattaja takılmanıza gerek yok. 100wattlık uygun fiyatlı ısıtıcılar vardı. Kullanabilirsiniz. Fakat 25 yada 50watt lık kaliteli bir şey almanızda da sakınca yok :D

[/QUOTE]

Gerçi evde 2 adet ısıtı mevcut. Biri 250 biri 100w ama taa babamın benim yaşlarımda iken akvaryumu varken olan zamandan kalma olduğu için, yenisini temin etmekte sakınca görmüyorum.


[QUOTE=yılmaz91]Bitkili lepistes tavsiye edebilirim veya bir çift betta.[/QUOTE]

Canlı doğuran istemiyorum. Çünkü aslında lepistes yeni başlayanlara tavsiye edilse de bana göre yavrularla uğraşmak için henüz erken.


[QUOTE=vedatyy]Japonlara ufak gelir o akvaryum bence sizin o akvaryumda karides bakmanız en akıllıcası olur.Hem karidesi beslemesi ve üretmesi zevklidir.[/QUOTE]

Büyük akvaryumu olan bir arkadaşıma nakil edeceğiz japon balıklarını.


[QUOTE=R. Ünal]http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp Merhaba bu linkten akvaryumunuz için gerekli ekipman ve malzeme hesabını kolayca yapabilirsiniz. Size tavsiyem akvaryumunuza yapacağınız yatırımı öncelikle ekipmanları ve kulllanacağınız dekoru edinerek yapmanız çünkü akvaryumu asıl güzel gösteren ve sağlıklı şekilde idare ettirmenizi sağlayacaqk olan bunlardır ve kalıcıdır. Işıklandırma olarak ben 45 cm uzunluktaki akvaryumumda kendinden yataklı 30 cm lik t5 floresanlar kullandım sizin akvaryumunuz içinde uygundur bence. Silvanıanın bu boydaki grolüx ve günışığı ampullerinden kullanıyorum ve memnunum diğer kaliteli markalarınkini bulamamıştım. Kum olarak tek renk kullanmanız ve şuanda içinde bulunan kumla karıştırmamanız daha iyi olur ilerde kumunuz ister istemez karışabilir. Krem rengi 1-3 mm arası kuvars kum iyidir güzel durur ve düşük ph isteyen canlılar için çok uygundur. Mangrow köküde çok şık dururdu neyse yani bütün bunlar sizin akvaryumunuzu bence dört dörtkük gösterir ve büyük akvaryuma göre daha az masraf yaparsınız [/QUOTE]


Gerçekten link çok işe yaradı. Bu arada zaman ayırıp, bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.  Yarın sitemizde reklamı bulunan teleskop akvaryum a gideceğim. Gerekli tüm bilgileri not etim. Hesaplama cetvelinden çıkan sonuçları da..., sanırım keyifle izleyeceğim bir akvaryumum olacak. Bahsettiğiniz ışık akvaryumcuda vardır diye düşünüyorum. Yoksa zaten yarın istanbul kazan ben kepçe, akvaryumcuları iyicene gezip araştırma ve biraz alışveriş sonucunda; güzel bir görsel şölen oluşturacağım... 
atillaokt2012-09-26 00:44:52
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
İlginiz için teşekkür ederim. Gerekli balık, ışık ve dekorasyon düzenlemelerini yaptıktan sonra son durumu fotağraf ekleyip paşlaşacağım... Tabi öncelikle istanbul da balıkları alacağım noktayı ve bitki bakımı ile ilgili biraz bilgi edindikten sonra.
 
İyi günler.
 
Edit: 1 litreye 1 watt olarak düşünülmesi gerektiği yazıyordu forumda. Bu durumda 30 watt ısıtıcı almam gerekiyor sanırım? Bu yönde öneriniz var mı acaba?
atillaokt2012-09-25 13:40:04
30 lt akvaryumum ve önerileriniz
Dün gece 3'e kadar araştırdım aslında. Trigonostigma heteromorpha (rasbora), Paracheirodon innesi (neon tetra), Corydoras aenus (bronz cory)
 
Neon tetra da rasbora da en az 6 lı sürü halinde gezerler bilgisine ulaştım. Fakat 12 adet balık olunca 6 adet de klasik çöpçü ekleyince fazla olmaz mı? Şuan da kullandığım şelale filtre ve ufak bir dış hava pompası ile içeride ki yeldeğirmeni süsüne ve hava taşına giden çıkışı yeterli gelir mi? Akvaryum içinde ki küçük çakılları kumla değiştirmem gerekli mi? Bu balıklara uygun bitki ne olabilir? ve normal duya takılı minik gün ışığı renginde ki lamba yeterli mi?
 
Edit: son olarak bazıları su yüzüyine çıkıp yem yemiyor bazısı dibe inip yemiyormuş sanırım. Bu durumda pul yemle besleme yapılmayacak mı?
atillaokt2012-09-25 10:42:22

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.