ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
btyosa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2012 23:27
Son Ziyaret:
07 Eylül 2014 23:00
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak güran
Doğum Tarihi:
19 Nisan 1969
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak güran

SON 2 MESAJI

Yaz geldi Soğutma Tavsiyeleri İçeri.
Arkadaşlar, akvaryumu bilgisayar fanı ile soğuturken, fanı bilgisayarın arkadan veya yandan camına mı yoksa yukarıdan direk suya doğru mu ayarlıyorsunuz acaba? eğer suya ise, çok dalgalanma yapmıyor mu? yada su üstüne kadar uzamış bitkilere zarar vermiyor mu? şimdiden teşekkürler.
Yeni Başlayanlar Buraya/low-tech
Arkadaşlar herkese kolay gelsin diyerek başlayım. Yıllar oldu, son akvaryumumu da elimden çıkarıp hiç uğraşmamıştım şimdiye kadar ama bir yerde gördüğüm bir bitki akvaryumu yine kanıma girdi. Sanırım bende en hızlı şekilde aranıza katılmak üzereyim ve bundan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Bizim zamanımızda böyle internet falan olmadığı için bilgiye ve malzemeye ulaşmak çok da kolay değildi, ne mutlu ki şimdi böyle siteler var ve her konuda sınırsız bilgiye ulaşmak çok kolay. bıraktığım yere göre akvaryum terminolojisi de çok değişmiş. birkaç soru sorsam ve yardımınızı istesem umarım beni mazur görür amaan sende hiçbir şey bilmiyorsun demezsiniz
1- low tech yada high tech ne demektir  high tech daha tecrübeli olmayı mı gerektirir?       
2- aydınlatmada kıstas kuvvet midir yani bir aparatla üstten iki kuvvetli spot koysam bitkiler için ışık çok fazla olup dahamı kötü olur , normal ampul koysam, yada normal florasan, yada akvaryuma özel 60-70 tl ye satılan florasanlardan iki tane  taksam birşey farkedermi bu özel lambalar şartmıdır? normal ampulde olabilirmi?
3- filtreyi dış filtre yapıcam hangi marka tavsiye edersiniz 
4-İyi birşeyler yapmak istiyorum, Ankara'da kurulum aşamasında bana yardımcı olabilecek akvaryumcu yada amatör arkadaşlar varmıdır yada tanıdıklarınız varmı 
Özellikle aydınlatma konusunda yardımlarınızı bekliyorum kurulumdaki yada sarfiyat olarak maliyet sorun değil mesela 90- 35- 40 lık bir akvaryuma ne önerirsiniz. herkese şimdiden teşekkür ediyorum ve biraz uzun olduğu içinde kusura bakmayın diyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.