ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Socrates
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2012 16:19
Son Ziyaret:
27 Kasım 2012 01:00
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman YAZGI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Nevsehir
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman YAZGI

SON 7 MESAJI

10 lepistesten sadece 1 sağlam kaldı
Bu sorun sık yaşanıyor maalesef. Size yakın akvaristlerle tanışıp balık alışverişlerinizi onlarla yapın. Canlı doğuranlar sanıldığından daha hassastır. Sağlıklı, oturmuş bir tank ve periyodik bakımlar onları yaşatır, sizi de mutlu eder. Bunları yapıyorsanız dikkat edeceğiniz tek şey vardır. Çeşitli tanklardan balık almamak. Sağlıklı balıklar.
bulanıklığı gitmiyor
Lepistes harika bir türdür. Sakın değiştirmeyin. Zamanla kendi koloninizi oluşturun ve onlarla devam edin. Tanıdıklarınızdan alacağınız balıkları ekleyin.  Bulanıklığa gelince... Kurulum yaptığınızın ilk 2 günü sisli bir hava görüntüsü veren tankınız 3. günden itibaren berraklaşmaya başlayacak; bir hafta sonunda.cam gibi olacaktır. Bakteri kültürü konusunda Sera Nutrivec iyidir; ancak arkadaşların da yazdığı gibi bir tanıdıktan yarım litre kadar su alırsanız bu da işinizi görecektir. Balık eklemeyin ve tankınızla daha fazla oynamayın. Bırakın doğal süreç işlesin. Sağlıklı balıklar dilerim.
Tankın Son Hali (Sayfa 2 resimli) Görüşlerinizi Bekliyorum...
Son hali oldukça güzel olmuş. Yeni başlamışsınız zaten. Zamanla mükemmel hale gelecektir. Bitkilendirme iyi bir fikir. Sol köşeyi de kuleyi çıkartıp en uzunlarını arkadan başlayarak öne doğru bitkilendirirseniz çok iyi olur. Sağlıklı balıklar dilerim.
Yeni lepistes yavruları
10 - 15 günlük 40 civarında lepistes yavrusunun ve 1 vatozun bulunduğu oturmuş bir akvaryumum var. Kıymetli bir akvaryumcu arkadaştan 30 kadar Alman lepistes yavrusu gelecek. Kendi balıklarımın bulunduğu tanka doğrudan eklemem bir sorun yaratır mı? Almam gereken bir tedbir var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum. 
Akvaryumda odun kullanımı
Selam arkadaşlar,
Odunların kullanıldığı çok güzel tasarımlar gördüm. Akvaryumda odun kullanımıyla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Herhangi bir odun parçası olmaz muhtemelen. Satın mı almam gerekiyor yoksa dekoratif bir odun parçası bulup onu akvaryuma uygun hale mi getireceğim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Salyangoz bir problem midir?


Akvaryumun ön camında bir salyangoz buldum. Balıklarımın sağlığı açısından bir tehlike yaratır mı? Ayrıca ph, amonyak ve nitrat değerlerini nasıl ölçerim? Normal değerler nelerdir?
Onur Yıldız2012-06-09 00:11:44
Lepistesim bir türlü yavrulayamadı!
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Aşırı şişkinlik

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 plati, 10 lepistes, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Su değerleri normal.

Filitrasyon: Sorunsuz.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yakın zamanda bir değişiklik yapmadım. 
Bilen arkadaşlar yardım etsin lütfen. Yavrudan büyüttüğüm ve daha önce yavru aldığım lepistesim davul gibi oldu. Alt pulları açılmaya başladı. Hareketleri de oldukça düzenli ve seri; ama bir türlü bırakamadı yavruları. Bildiğiniz bir çare varsa yazın lütfen.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.