ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kayacihat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2012 00:16
Son Ziyaret:
07 Mart 2015 00:07
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihat kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cihat kaya

SON 10 MESAJI

malavi yem
arkadaşlar akvaryumda sarı prenses yunus auratus demasoni var yem olarak ne önerirsiniz 
yem tavsiyesi
[QUOTE=burkay06] Malawi türlerinin de pek çok versiyonu var kimisi bitkisel ağırlıklı besleniyor kimisi protein ağırlıklı besleniyor o yüzden tam olarak hangi türü beslediğinizi yazarsanız ona göre tavsiyede bulunmak daha uygun olacaktır[/QUOTE] sari prenses yunus mavi prenses beyaz premses
yem tavsiyesi
Arkvaryumumda malavi cikleti besliyorum suanda sera granugreen yemi kullanmaktayim bunun yanina sera granugred almalimiyim yada tavsiyeniz nedir bir yem cesidi var di bulgur gibi yuvarlak kirmizi onun adi sera granugred miydi tavsiylerinizi bekliyorum
su degisimi
Arkadaşlar akvaryumda su degistirdiğim ve eksilen suyu tamamlama yaptIgIm zaman metilen mavisi ve tuz atiyorum bunun disinda ne gerekir suyu uzun sure dinlendiriyorum su berraklastIrIcI isimli bisiy vardi o gerekirmi markasi ve fiyati neydi
kayacihat2014-08-02 01:54:36
baligimdaki hastalik
[QUOTE=GargameL] Bloat bulaşıcı bir hastalık değildir.Ancak önlem alınmazsa diğer balıklarınız da yakalanabilir.Halen hangi yemleri kullandığınızı ve ne sıklıkla yemlediğinizi yazmadınız.Yanlış yem kullanımı otcul balıklarda bu hastalığa davetiye çıkarabilir.
[/QUOTE] sera granugreen ve kirmizi yesil karisik yem ve pul yem
baligimdaki hastalik
[QUOTE=mesutok] Kaç litrelik kap o aslında şeffaf bir kap olsa dışarıyı göreceği iyi olurdu böyle pek sağlıklı olmaz ama egerki balık kötü durumdaysa gidiciyse denemekte fayda var risk senin kararında,  bir çıkışlı hava motorunu nasıl çift çıkışlı yapabilirsin.  Hava hortumunu motora yakın keser T ayıraç eklersin olabilir. Bir hava motoruyla ben gerektiğinde böyle 2 akvrayumu besleyebiliyorum. 

[URL=#]</a>

Akvayumlara giden hava hortumlarınada hava kısma vanası ekleyebilirsin bunlar 50 kuruşluk şeyer. Hava kısma musluğuylada ana akvaryuma giden havayı biraz kıstınmı öbür akvaryumada gider belki hiç musluğu kullanmana gerekte kalmayabilir. hava motorun kuvvetliyse ikisinide besleyebilir hava veremilir. Yada Ana tankta dış filtre varsa yada iç filtre. hava motorunu o kapta kullanabilirsin tedavi boyunca.

[URL=#][/URL][URL=#]</a>




Birde normalin dışında bir şişlik bu değilmi normal balığı bilirsiniz. Kabızlığı bilirsiniz. Yani diyorsanizki hasta balık bunları düşünün. Sağlıklı hasta balığı herhalde ayırt edebiliyorsunuzdur. Streslimi balık, sürüden ayrı bir köşedemi takılıyor, ürkekmi, pullar kabarıkmı, dışkısı beyaz, yada saydam jel gibimi, yem yemiyormu gibi.
[/QUOTE] diger baliklardan ayri biyerde yatiyor genelde yem yiyor bu bloat bulasicimidir
baligimdaki hastalik
[QUOTE=mesutok] Yav yokmu geniş bir büyük kova şöyle 35 -40 litrelik şeffaf saklama kapları oluyor örneğin evde vardı rbelki büyük bir çamaşır legeni ne bileyim her evde olur, balık dışarı zıplamayacak şekilde üstünü kapar hava taşıyla desteklersiniz, hava taşı oksijen verir ilacı uygularsınız. Çıtadan yapılmış fileyi anlamadım. Saklama kabından akvaryum yapanla rbile var alta birkaç resim ekleyeyim ben olsam eden böyle birşeyler arardım mutlaka vardır. :)

[URL=#]tmm çok </a>



[URL=#]</a>



[/QUOTE] cok tesekkur ederim

[QUOTE=kayacihat] [QUOTE=mesutok] Yav yokmu geniş bir büyük kova şöyle 35 -40 litrelik şeffaf saklama kapları oluyor örneğin evde vardı rbelki büyük bir çamaşır legeni ne bileyim her evde olur, balık dışarı zıplamayacak şekilde üstünü kapar hava taşıyla desteklersiniz, hava taşı oksijen verir ilacı uygularsınız. Çıtadan yapılmış fileyi anlamadım. Saklama kabından akvaryum yapanla rbile var alta birkaç resim ekleyeyim ben olsam eden böyle birşeyler arardım mutlaka vardır. :)

[URL=#][URL=#]tmm çok </a></a>



[URL=#][URL=#]</a></a>



[/QUOTE] cok tesekkur ederim[/QUOTE] buyuk yoğurt kovasi var olurmu birde hava motorum varda 2.çikisi nasil verebilirim
baligimdaki hastalik
[QUOTE=mesutok] Ne balığı besliyorsunuz. Ana akvaryum kaç litre, kaç balık var başka orada, ben şahsen tavsiye etmem ana tanktaki sağlıklı balıkların akvrayuma mecbur kalmadıkça uygulamayı, bitkiler falanda varsa sonuç bitkiler açısından iyi olmaya bilir. Bir ufak akvaryum ayarlayıp içine hava motoruna bağlı bir hava taşı atıp destekleyerek bunla tadavi yapsanız iyi olur. Yapan arkadaşlar işte 40 litrelik hadda biraz daha az hacimli suda yapıyorlar uygulamayı. Çünkü sağlıklı balıklara uygulamaya hiç gerek yok, ana tankta yapmanız gereken en iyi şey su değişimi oranınızı ve sıklığını gözden geçirmeniz yani temiz bir suda balıkları beslemek yüzdürmek, Ve filtrelerinizi aşırı balık dışkısı ve organik artıklarla bekletmemek, özellikle yazın mantar riski çok artar sıcak sularda su daha çabuk asitleşir, bozulur buna nitratta eklenice , yazın oksijende azalır sıcak sularda, buna bağlı yazın çok balık ölümleri artmaktadır. Yazın birdaha fazla filtre temizliği, su temizliği, oksijen verme olaylarını arttırmak kontrol gerekiyor.[/QUOTE] karisik malawi hasta balik iceman akvaryum 200 litre tank alma imkanim yok ama file var çitadan yapilmis onla ayirsam olurmu
baligimdaki hastalik
[QUOTE=mesutok] Falgly tablet yerine, eczaneden sıvı metronidazole Fresenius alıp kullana bilirsiniz bir şişeyi 38 litre suya boşaltın su kapasitesi biraz daha az olsada olur ortalmayı bulun, 7 gün kadar bu suyun içinde yüzsün. linkini ekleyeceğim orada ayrıntılı okursunuz. fiyatı 3 TL. civarı.

[URL=#][/URL][URL=#]</a>




[/QUOTE] ana tanka doksem bisiy olurmu karantina tankim yok
baligimdaki hastalik
Baligim karni şimiş gozleri şişmiş ve yerinden firlayacak gibi sanirim bloat olmuş ne yapmak gerekir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.