ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Str11
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2012 17:25
Son Ziyaret:
07 Ocak 2014 13:43
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sedat Binici
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1993
Yaş:
30
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sedat Binici

SON 10 MESAJI

Gambusia besleyeceğim birkaç soru
[QUOTE=ice-baby] Ben hala gambusia bakan biri olarak çok dayanıklı ve bir o kadar da sert balıklar olduklarını söyleyebilirim. Dayanıklılık konusunda şöyle diyeyim çocukken dereden tutup kovalarda bakardık aylarca yaklaşık 5 ltlik bir tencerede ısıtıcısız bakmışlığım ve yavru almışlığım vardır daha ortaokul öğrencisiyken. Şu anda hala gambusialarım var, lepistes yavrularıyla büyütmeyi hiç denemedim sonuçlarını bilemem ama akvaryumumdaki kılıç, plati, moli, vatoz ve çöpçülerle sorunsuz yaşıyorlar. Fakat dişi erkek farketmez tüm renkli lepisteslere saldirdiklari için tanka lepistes koyamıyorum.[/QUOTE]

Teşekkürler cevap için kardeşim. Kılıç plati molly gibi balıklarla anlaşıyorlarmı yani ? Str112013-12-29 01:08:11
Gambusia besleyeceğim birkaç soru
[QUOTE=-doctore-]Merhaba,
Öyle bir balık ki sudan çıkarmadığınız sürece hiçbir akvaryum koşulunda ölmüyor desem çok abartmış olmam. Tabi bu demek değildir ki hayvanlara eziyet edelim.
Bir dönem besledim, yavru aldım, denemeler yaptım...vs. Her şeyi yerler. Tavsiyem suyu fazla kirletmeyecek kaliteli pul yemler. Etçil balıklardır. Tetranın pul yemini bayılarak yerler. Arada kontrollu olarak canlı yem veya kurutulmuş yemler ilave edebilirsiniz. 
Dikkat etmeniz gereken nokta, ıslahı çok zordur, başka balıklarla bakmayın. Renge alerjileri var, gördü mü dalıyorlar. :) Yani lepistes gibi balıklarla bakmaya kalkmayın.
Kolay gelsin. 
[/QUOTE]

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aşırı titiz olduğumdan iyi bakarım balıklarıma hep dayanıklı olduğu konusunda herkes aynı fikir ki öyle dayanıklı balık arkadaş bakım bile yapmıyor küften yosundan geçilmiyor akvaryumunda yinede canlılar süper görünüyorlar... O dediğiniz pul yemler koku veya kirlilik yapar mı ? şunuda düşünüyorum yavru lepiteslerle beslesem olurmu acaba onların boyutunda minik haldeyken alışsalar olmaz mı ? 
Gambusia besleyeceğim birkaç soru
Arkadaşlar bu gambusia türünden bi tanıdık yakalamıştı 20-30 yavru kadar hepsi büyüdüler yaklaşık 6-7 ay oluyor bugün yine gördüm dükkanında halen yaşıyorlarmı diye sordum cin gibiler dedi :) kayıp bile vermemiş hiç çok canlı güzel balıklardı. Bende gidip biraz tutucam beslemek için istemek hoşuma gitmedi 30 lt kadar bi akvaryumum var daha önceden molly beslemiştim.. Sormyı unuttum arkadaşa acaba bu gambusia balıkları ne yerler bunlara molly balığıma verdiğim krem rengi ekmek yemlerden versem olurmu  bunlar http://www.canlipetshop.com/images/POND.jpg 
 yoksa o siyah akvaryumu kokutan yemlerden mi vermem lazım cikletlere verirler ya hani siyah ufak yemler bunlar yani http://www.hobimmarket.com/modules/catalog/products/pr_01_1416_max.jpg


Yosun mu desem bilemedim :S
Evet aynen öyle plastik hortumda tek oluşmuş bilgi için teşekkürler ve şimdi fark ettim molly yavruları bu hortumdakileri yiyolar :)
Akvaryumda namı diğer ( nane ) :)

Arkadaşlar kafayı yemedim sadece bi rastlantı veya bulgu :)
2 hafta önce annem kola şişesine az köklü nane sapları bırakmıştı kök versinde bahçeye ekelim diye ama unutmuş balkonda öylece az önce gördüm inanamadım !! Suyun içinde olan saplardan bildiğimiz nane yaprak vermiş oysa bunlar 2 haftada gerçekleşti sizce suyun içinde yetişiyormu şimdi bu anlamadım kii nane yeşillik olarak bostanlarda yetiştirilir genelde ve bu bostanlar çok sulaktır...  biraz daha gözliycem bişey olmasa akvaryuma almayı planlıyorm :) Resimlerde yinede pek belli değil iyi çekilmemiş resimler ama en ufak sararma çürüme hiç bişey yok canlılar nanecikler :D
Str112012-03-15 13:49:48
Yosun mu desem bilemedim :S
Merhaba arkadaşlar benim 40 ltlik akvaryumumda iç filitre var hani hem hava veriyo hem temizliyo içinidi bunun SUYUN İÇİNDE KALAN KISMINA KADAR HORTUMDA ŞEFFAF TÜYLENLER NASIL DESEM KAYGAN BİŞEY OLUŞMUŞ bunun nedeni nedir acaba balıklarım yavru ve sağlıklı görünüyolar olurmu bi zararı yardımlarınızı bekliyorm..
Akvaryumda Buğday
Arkadaşlar akvaryuma buğday ekmek istiyorum sizce nasıl olur deniycem bugun alayım çimlensin biraz sonra akvaryuma koyucam... sizce ne kadar dayanır ? bir zararı olmaz diye bulgulara rastladım pirinç yetiştiren arkadaşlar var biliyorum bende buğdayı denicem :)
Yavru akvaryumumdaki bitkiler :)
Ya arkadaşlar halen çürümediler sizce daha ne kadar beklemeliyim 1 hafta oldu nerdeyse
Yavru akvaryumumdaki bitkiler :)
Dün akşam çıkardım diğer boş tanka bıraktım ama halen çürüme filan göremedim canlı ve iyi görünüyorlar tamamen tankın içinde hepsi bakalım bir hafta daha çürümez ise alırım yavru akvaryuma evde o boydan var doldurucam :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.