ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Retrosphere
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2012 16:44
Son Ziyaret:
26 Mart 2012 17:40
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Turan Soyözen
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Retrosphere

SON 10 MESAJI

Ne yapayım ben?
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler. Betta güzel ama tek balık beslemek istemiyorum. Bu yüzden galiba en mantıklısı önce akvaryumu bitkilendirip sistem oturduktan sonra da karides beslemek. O zaman sorularımı güncelliyorum :

1- Bütün bitkilere CO2 sağlamak zorunda mıyız? Yani bitki varsa mutlaka maya vs. yöntemlerle CO2 de olmak zorunda mı?

2- Karidesler için akvaryuma O2 sağlamak gerekir mi? İç filtre çalışmalı mı, çalışmalıysa sürekli içeri venturi yoluyla hava da mı basmalı yoksa sadece içerideki suyu mu filtrelemeli. (Bu soru kritik çünkü akvaryumu koyacağım yer buna bağlı.)

Hepinize yeniden teşekkürler.
Ne yapayım ben?
Arkadaşlar merhabalar,

Çalıştığım işyerindeki bitkili büyük akvaryumumuz sağolsun hiç alakam yokken akvaryumları çok sevmeye başladım. Şimdi elimde 15 lt (15 x 25 x 35) akvaryumum var. İlk hevesle herşeye dikkat etmeye çalışmama rağmen akvaryumcunun işgüzarlığı sonucu pek de uygun olmayan bir balıkla (tetrazon) başladım fakat talihsiz tetrazonlarım nedenini bile bilemeden iki günde bir biri olmak üzere ölüp gittiler. Rahmetli Tetrazonlarımın macerasını buradan okuyabilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/Forum/tetrazon_akvaryumum_k555358.asp

Şimdi benim esas sorum şu, öncelikle anladım ki bitkisiz akvaryum olmazmış, bunun için önce akvaryumu bitkili hale getirip, sonra içine uygun balık koymayı düşünüyorum. Nereden başlayım, ne yapayım? Yoksa bitkisiz mi kurayım? Akvaryumumun küçük olduğunu biliyorum ama burada da yapılacak birşeyler olmalı.

Hepinizin fikirlerine ve görüşlerine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
Tetrazon Akvaryumum
Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar? Güncel
Tetrazon Akvaryumum
Arkadaşlar herkese selamlar.

İki gün önce balıklarımdan bir tanesi gözümün önünde önce öksürür gibi hareketler yapmaya başladı. Öksürürken ağzından yem ya da kan gibi birşey çıkıyordu, iki kere öksürdü. Sonra baya enteresan şekillerde yüzmeye (ters, tepeüstü, yan yan, suyun içinde yaprak gibi) başladıktan sonra bir süre tam ters yüzdü, sonra da akvaryumun en köşesine gidip hareketsiz kaldı, öldü.

Dün gece de çöpçü deniz kabuğu gibi bişeyin içinde kıvrılmış halde duruyordu, iki saat hiç içinden çıkmayınca şüphelenip çıkardık, o da ölmüştü.

Bugün de (şimdi işteyim, evdeki arkadaşım arayıp haber verdi) tetrazonlarımdan bir tanesi daha ölmüş. Bulduğunda suyun üzerinde yüzüyüormuş...

Pompam sürekli içeriye temiz hava basıyor, yemlemeyi günde bir ya da iki kere az miktarlarda yapıyorum. Zaten yeme hemen saldırmıyorlar, yem suyun yüzeyinde kalıyor, ne zaman aşağıya inerse o zaman yiyorlar. Suyum sıcaklığını 28 dereceden 26 dereceye indirmiştim, tekrar 28'e çıkarsam daha iyi olacak gibi. Bazı akvaryumcu arkadaşlarım daha suyun oturmamıştır her akvaryum ilk kurulurken böyle zaiyatlar olur diyorlar.

Bu durum normal midir? Ne yapmalıyım? Eksik ya da yanlış yapıyor olabileceğim birşey var mı?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim zira bu durum beni baya endişelendirmekte. Kalan iki Tetrazon'uma birşey olsun istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Tetrazon Akvaryumum
Bugün Zümrüt Tetrazonumu ve ufak çöpçümü verip, 3 tane daha Kaplan Tetrazon aldım. Şu an 4 tane Kaplan Tetrazon'um ve bir tane de siyah çöpçüm var. Resimleri ekleyeceğim. Şu an için daha büyük akvaryum alamayacağımdan yapılacak en iyi şeyin sizlerin de yorumlarıyla birkaç balık daha eklemek olduğunu düşündüm. Sürekli birbirlerini takip ediyorlar :)

Bilgisi olan arkadaşlar için, bunların cinsiyetlerini bakarak tespit edebilir miyim acaba?
Tetrazon Akvaryumum
[QUOTE=bylanet]15 lt tetrazon mu arkadaşım balığa hapishane mi yaptın sen o balık en az 6 lı sürü ile yaşamalı ve en azından 70 lt kapasitesinde bi akvaryumda bakılması gerekiyor.[/QUOTE]

Hocam ben gittim akvaryumcuya elimde 15 lt akvaryum olduğunu, buna göre balık almak istediğimi söyledim. Gitmeden önce forumda okumuştum tavsiye olarak ama herkes başka bir şey söylediği için ben de akvaryumcuyla konuşurum diye gittim. Yüz kere dedim ki nette okudum hayvanlaraa yer darlığı olmasın, ona göre balık ver dedim. O da bana bunu verdi, tetra dedi. Ben bu balığın tetra değil tetrazon olduğunu, özelliklerini felan hep sonra kendim arayarak öğrendim.

Yani balığa hapishane falan yapmadım, mümkün oldukça üstlerine titriyorum şu an.
Nano akvaryum kuracağım...
Bizim akvaryumumuzda neon tetralar ve karidesler birlikte yaşıyorlar. Karides yavruları belli bir büyüklüğe erişene kadar ortalığa çıkmıyorlar zaten, saklanabilecekleri bir bitki örtüsü varsa sorun olmaz. Karidesler için özel yem atmana gerek yok bitki ve balıkların yaşadığı ortamda onlar herşeyle beslenebilirler.

Karides yavruları için özel filtreden kumdan ziyade bol katmanlı bitki örtüsü lazım, zaten akvaryumu ilk kurduğunuzda karidesler muhtemelen bir hafta felan yokolacaklardır, nerede olduklarını göremezsiniz bile. Sonra yavaş yavaş ortaya çıkıyorlar :)
Tetrazon Akvaryumum
Sayın antyldrm;
Renkli taşları akvaryumdan nasıl çıkarabilirim? Elimle almak için balıkları başka bir yere almama gerek var mı?

Sayın metubo;
Evet sürü psikolojisinde olduklarını ben de öğrendim, belki çöpçümü ve vatozumu verip iki tane daha tetrazon alırım ama daha fazlası bu akvaryum için fazla gelebilir sanırım.

Yorumlarınız için teşekkürler. :)


Tetrazon Akvaryumum
Öncelikle değerli yorumların için çok teşekkürler life of calvus. Evet dediğin gibi yeniyim onun için acemiliklerim affola. :)

1- Isıtıcıyı ben de dik koymak istedim, fakat tamamı suyun içinde durmalı yazıyordu kutusunda, boy kurtarmayınca böyle koymak zorunda kaldım ben de.

2- Evet fon olayı benim de aklımda, ama nasıl bir şey yapsam bilemiyorum, tavsiyeniz var mı?

3- Renkli taşları çok büyük ve uzun süredir var olan bir akvaryumdan aldım, zamanla belki çıkarabilirim.

4- Mangrow kökü güzel olabilir, akvaryumculardan temin edebilirim sanırım. Bitki ben de çok istiyorum ama önce şu acemiliğimi bir atlatayım, hem zaten akvaryumum da ufak. Ama zamanla bitkiye de geçmek istiyorum.

Tekrar çok teşekkürler. :)
MAYALI Co2 ZEHİR ?
Biz ofisteki akvaryumumuzda CO2 kullanıyoruz, hiçbir problemi yok. Yalnızca fazla maya koymadığınızdan emin olun, çünkü o zaman köpürüp tanka geliyor maalesef. Bu şekilde 4 tane meleğimiz 6 tane de zebramız ölmüştü.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.