ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ervinpasa
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2012 03:41
Son Ziyaret:
31 Aralık 2020 02:02
Toplam Mesaj:
514 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ervin ÇETİN
Doğum Tarihi:
17 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
Turizm Otelcilik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ervin ÇETİN

SON 10 MESAJI

lss scarlet snakeskin
Malesef yavrular yanık kalmışlar. Emeklerinizin boşa gitmemesi için bu yavrularla uğraşmak yerine kaliteli kendini kurtarmış yavrularla hobiye devam etmenizi öneririm. 
Discus anlamsız hareket
Parazit ve patojen kaynaklı sorunlar gibi görünüyor. Akvaryum, balıklar, beslenme şartları, su değişim sıklığı gibi bilgileri ve görsel öğeler paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Discus 25 günlük yavru ölümü
[QUOTE=çelebi]Yassı ise planarya olabilir.[/QUOTE]

Evet büyük ihtimalle planarya. Bu canlı tanklarda fazla proteince zengin beslenme olduğunda üreyen, balıklara zararı olmayan fakat kontrol altında tutulması gereken bir canlı türüdür. Çünkü tankta su içinde yaşayan her canlı oksijen tüketir. 
Discus 25 günlük yavru ölümü
[/QUOTE]
Tankı nasıl temizlerim herhangi bir ilaçla mı yoksa sünger ile her tarafını silerek mi temizlenir.Birde yeni su da bakteri kültürü oluşmadan discusları tanka koyarsam sıkıntı olmaz mı 
[/QUOTE]

Öncelikle tankın içinde suyu değiştirmeden sünger filtreyi iyice sıkarak yıkayın ve temiz bir kap içine koyun tank temizleninceye kadar. Tankı temizlemek içinde permasol kullanabilirsiniz. Aynı karışımı yaparak tanka dökün ve güzelce süngerle ovalayın. Temizlik bitince iyice durulayın ki permasol kalmasın. Aksi halde permasol bakterileri öldürür. Yeni suyu doldururken sünger filtreyide tanka ekleyin. Böylece filtrede ki bakteriler korunmuş olur.


ervinpasa2015-05-05 12:11:03
Baş aşağı duruyor
Baş aşağı yüzme sendromu genelde hava kesesi zedelenmesinden meydana geliyor. Şimdiye kadar malesef düzelen discus görmedim.
Discus 25 günlük yavru ölümü
[QUOTE=batuhan_tas50]Permasol döktüğümüz kova içine akvaryum suyu mu koyacağız.Birde ikinci yarım kova içine de mi akvaryum suyu koyacağız ya da ozmozlu su?Balığı temizlesek bile akvaryum için de bu parazit kalmaz mı acaba yeni hastalandırmaz mı?[/QUOTE]

Permasolle hazırladığınız suyu da, durulama yapılacak suyuda dinlenmiş yeni suyla hazırlıyoruz. Yedek tankınız yoksa balıklar 2. kovada yani temiz durulama tankındayken üretim tankınızı iyice temizleyin ve komple boşaltın. Sonra dinlenmiş suyla tankınızı hazırlayın ve balıkları tanka alın. Kısaca balıkları temizleyip tankı temizlemezseniz yaptığınız sağıltım bir işe yaramayacaktır.



ervinpasa2015-05-04 20:42:49
Discus 25 günlük yavru ölümü
Yarım permasolu 1 lt pet şişe içinde iyice çalkalayarak çözdürün. Sonra yarım kova su içine bu permasol çözeltisini ekliyor ve balıkları 5 dk bu suda bekletiyoruz. işlem bitince balıkların üzerinde kalan ilaç kalıntılarının giderilmesi için temiz yarım kova suya alıp 30 sn beketiyoruz. Son işlem tankı temiz su ile hazırlayıp balıkları tanka alıyorsunuz. Kolay gelsin.
Discus 25 günlük yavru ölümü
Aslında bu işlem Microbe Lift Paraziquantel le yapılıyor ama bu ilaç 2 yıldır Türkiyeye giremiyor. Bu nedenle alternatif olarak çiftinize permasol banyosu yaptırarak %50 sağıltım yapabilirsiniz.
Discus 25 günlük yavru ölümü
Anaçların sağıltım yapılmadan üretime alınması sonucunda yavrularda solungaç paraziti nedeniyle ölümler oluyor. Çünkü normal yetişkin balıkların solungaçlarında yaşayan ve zarar vermeyen bu parazitler yavruların bağışıklık sistemleri henüz yeterli olmadığı için ölümlere neden oluyor. 
Sağıltım anaçların üretimden öncesi temizlenmesi anlamına gelmektedir.
Discus 25 günlük yavru ölümü
Çiftinizi üretime almadan önce sağaltım yaptınızmı? Yavruların ölümleri yukarı doğru yüzerek kendini bırakma şeklinde mi oluyor? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.