ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ecological
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
109
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2012 02:13
Son Ziyaret:
14 Ocak 2024 16:08
Toplam Mesaj:
225 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aytaç Kayacık
Doğum Tarihi:
29 Şubat 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/123923.jpg[/img] Tropheus Duboisi Maswa L144

SON 10 MESAJI

Macmasteri Üretimi
Merhaba,

Daha önce denemiştim ama Macmasterilerden yavru alamadım. RO su kullanmadan üretebilen oldu mu? İlla çok yumuşak su istiyor mu? Tekrar denemeyi düşünüyorum ama kararsızım bu yüzden. Deneyimleriniz nedir? Yardımcı olursanız sevinirim
Yavru Alması Nispeten Kolay Küçük Türler
[QUOTE=-akaanb-]Borelli de macmasteriye göre küçük bir balık değil.Ayrıca borellinin yapay seleksiyonla üretilmiş hali olan "Steel blue" türünü bulmanız kolay.Orjinal borelli bulmanız da epey zor şuan.
Anomala çok ilgi gören bir tür değil Türkiye'de.O yüzden evet,onu da bulmak hayli zor.
Bu arada şimdi aklıma geldi,vahşi betta türlerine de bakabilirsiniz.Mesela Betta rubra olabilir.Su değerlerinize adapte olabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca yine Afrika kıtasında yaşayan bir tür olan Pelvicachromis subocellatus'a bakabilirsiniz.
[/QUOTE]

Betta dişisini hırpalıyor.. İçim ısınamadı o yüzden o türe hiç.. Bu bettanın barışçıl bir türüyse ve bulması imkansıza yakın değilse düşünebilirim. Bazı türleri bulması zor oluyor bunda sıkıntı yok, 2 ay araştırıyosun buluyorsun, onlara eyvallah ama bazı türleri arasan da bulamıyorsun [^_^]

[EDIT]ecological,2021-09-14 14:38:17[/EDIT]
Yavru Alması Nispeten Kolay Küçük Türler
Biri afrika türü onu pek beğenmedim, Nannacara anomala güzelmiş ama hiç üreten ve satanı duymadım. Borelli geldi şimdi aklıma, ufaklar toleransları yüksek. Onu da üreteni duymadım hiç
Yavru Alması Nispeten Kolay Küçük Türler
Herkese merhaba,

Cüce cichlidlerde kakadu ve macmasteri besleme şansım oldu, bunlardan sadece kakadudan yavru alabildim, macmasterinin yumurtaları çatlamamıştı bile. Ben kurduğum akvaryumlarda RO kullanma zahmetine girmek istemiyorum, bu yüzden de çok yumuşak su istemeyen ama Kakadu, panda veya macmasteriler kadar da irileşmeyen türler var mı diye sormak istedim. Bu türlerin yarısı hatta yarısından bile küçük olsa muhteşem olur. Kakadular hakikaten toleransı yüksek canlılar, bu kadar yüksek tolerans beklemesem de üretimi kendi tank koşullarımda mümkün olsun istiyorum. Benim hazırladığım akvaryumların su koşulları genelde şu şekilde oluyor: Su değerlerini de bol bitkilendirme, dikkatli su değişimi, catappa vs. ile ortalama yumuşaklıkta ve 6.5-7 arasında tutabiliyorum.

Nls Algea Max
Ben çok memnunum bu yemden. 9 çeşit alg içeriyor hiçbir yem bu kadar çeşitte alg içermiyor piyasada. Yavru duboisilerimde her zaman kullanıyorum ve gelişimleri çok güzel.
Çeşitli Yemlerle L144 Beslenmesi?
Merhaba, elimde tropheuslarımın yemediği ve başka türde(deniz akvaryumu yemi gibi ama bitkisel içerikli) yemler var. Bunları yetişkin L144'lere verirsem sıkıntı olur mu?

Vermek istediğim yemler:

OSI Marine

Dainichi Veggie FX

Sera Flora

Tropical Krill Flakes

Tropical soft line(etçil)

Dennerle gourmet(etçil)

Tropical D'allio plus sarımsaklı yem

OSI Marine içeriği için hayvansal ve bitkisel kaynaklı proteinler ve doymamış yağ asitleri içerir diyor. Spirulina da içeriyormuş ama oranı yüksek mi emin değilim.

Krill gibi hayvansal yemler, etçil yemler zarar verir mi? Tropheuslardaki bloat benzeri hastalıklara yakalanıyorlar mı bu yüzden? Elimde çok yem olduğundan, vatozlar beslenme konusunda esneklerse bunları değerlendirmek istiyorum. Vatozlar beslenme konusudna esnek midir? Öğünlerine destek olarak, sindirim sistemlerini rahatlatması için salatalık da vereceğim.

[EDIT]ecological,2019-07-19 16:53:05[/EDIT]
Kakadu Triple Red Akvaryumu
İlk batından 1 tane yavru kurtarabildim sadece. İkinci batında da erkeği ayırdım, yavrular daha yeni yüzüşe geçti ve ilk gün mikro kurt verdim, ilk batına göre daha fazla yavru var ve çok sağlıklılar şu an 😊
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/200220191032351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/200220191032371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/200220191032391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/200220191032411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/200220191032431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/200220191032451.jpg[/IMG]
Duboisi, İlk Tropheuslarım
[QUOTE=Ches]Hayırlı olsun yeni balıklarınız. Umarım kayıpsız sağlıcakla büyürler ve güzel bir koloni kurabilirsiniz. Öyle cümleler kurmuşsunuz ki hepsi yoruma açık ama siz yorum yapılmasını istemiyormuşsunuz gibi geldi bana. Ben yine de ufak bir şey söylemek isterim.2-3 ay su değiştirmeme sebebi olarak suyun kirlenmeyeceğini söylüyorsunuz ama bir de suyun kalitesi durumu var. Suyun belli mi doyma noktası var çünkü. Ayrıca yavru balıklar için su değişimi hızlı gelişim açısından en önemli etken diye biliyorum. Doğru koşullarda doğru oranda su değişimi yaparsanız balık kaybınız olmaz hatta daha sağlıklı büyürler. Artık yapıp yapmamak size kalmış.

Kumunuzun üzerindekiler yem artığı veya dışkı gibi geldi bana bu arada[:?][/QUOTE]

Teşekkür ederim Taner bey inşallah güzelce büyürler.

Yem artığı değil salyangoz ve hafif yosunlaşma zeminde gördükleriniz. Zemine yem düşerse hemen kapıyorlar zaten. Kumun altında da koyu bir tabaka halinde nitrifikasyon bakteri kolonisi var ki bu da istediğimiz bir şey [:)] Balıkları 2 gün önce ekledim 2 günde su kirlenmez [:D] Su kalitesi konusunda da su değişimini azar azar yapabilirim ama örneğin %40 suyu yenilemek gibi ani değişimler yaratıp balıkları yormak istemiyorum.

Yorum yapılmasını istememekten ziyade en dayanıklı balıkta bile pimpirikli buluyorum birçok hobiciyi. Yorum tabii ki yapılsın ama yorum yaparken pireyi deve yapmaya gerek yok. Bu şekilde birbirimizin de gözünü korkutuyoruz gereksiz yere ve bu hobi keyif aldığımız bir şey olmaktan çıkıyor, boşu boşuna milletin üzerinde stres yaratmış oluyoruz.

Bunlar da salyangoz kabukları ve bahsettiğim kumdaki yararlı bakteriler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/090220192000101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/090220192000171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/090220192000261.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/090220192002341.jpg[/IMG]

Çekimlerin kalitesi için kusura bakmayın telefonla çekebiliyorum sadece. [EDIT]ecological,2019-02-09 22:25:38[/EDIT]
Duboisi, İlk Tropheuslarım
Bu arada fotoğrafların yönünü tersine çevirerek yüklüyor site. Neden öyle oluyor anlamıyorum, yöneticiler bir ilgilenebilir mi acaba? Fotoğraflarda sağdaki gördüğünüz kayalar solda, soldakiler sağda aslında.[EDIT]ecological,2019-02-07 23:54:02[/EDIT]
Duboisi, İlk Tropheuslarım
Ölçüler: 100x50x60h
Canlı Türleri: Duboisi, albino tül kuyruk cüce vatoz
Tankın Yaşı: Duboisilerden önce malavi olduğu için tankım eski
Filtrasyon ve Işıklandırma: E27 kıskaçlı lambaya 3 w(evet sadece 3w [:D] 6400 k ampul) Eheim 2217(seramik,seachem matrix,purigen,sünger)
Tasarım ve Dekorasyon: Reeflowers kalsiyum karbonatlı kum, kayalar

Yemleri gün içinde aklıma geldikçe veriyorum, gündüz evde olmayacağım genellikle o yüzden sabah-akşam iki öğün beslenecekler. 3 cm(sanırım 3 aylık) yavru oldukları için şimdilik şunları kullanıyorum:

-Tropical super forte spirulinalı pul
-Tropical spirutabin tablet
-Bio marine kelp pul
-Nls algae max
-Hikari cichlid excel

Aşağıdaki yemler yavrulara çok önerilir ama içlerinde hayvansal protein olduğu için 2 ay sonradan itibaren vermeye başlayacağım:
-Nls grow
-Nls thera a+ regular sarımsaklı
- Veggie fx
-Tropical krill flakes(bu yemde hayvansal protein çok olduğu için 2 haftada 1 gibi bir seyreklikle vereceğim, haftada 1 aç bırakmadan önceki gün)

Bu yemleri de buzdolabına kaldırdım.

Büyük su değişimleri yapmayacağım 2-3 ay kadar. Zaten ufacık balıklar hem suyu kirletmiyorlar hem de bağışıklık sistemleri yeni oturuyor. Eksilen suyu ekliyorum. Az oranlarda değiştiririm ufak ufak alışsınlar diye. Su sıcaklığı 25-26 derecede.

2 gün önce ekledim akvaryuma yavruları. 1 gün ışığı açmadım bir şey de vermedim. Ertesi gün beni görünce hemen geldiler cama, yem verince kapıştılar. Çok canlılar hemen alıştılar, kayaları da çok sevdiler. Çok iyi başladık bakalım. [:3] Arka fonum eski olduğu için pek iyi durmuyor, hani dümmdüz jilet gibi değil yani ama gerektiği kadar görsel derinlik veriyor akvaryuma, değiştirmeyeceğim. Bu akvaryum salonda değil zaten, görsellik 1. planda değil. Sağlıkları yerinde olsun yeter.

Akvaryumun ölçüleriyle ilgili 20 cm daha uzun olsaydı diyenler olacaktır, çok karşılaştım bununla, öncelikle 300 litre gayet yeterli suyun kirlenme hızı açısından, aynı litrede olup da 20 cm uzatmak için extra masraflara girmeye niyetim yok [:)] Zaten yeterince pahalı bir hobi, keyif almak için yapıyoruz bunu, birebir aynı ölçülerde güzelce büyütüp düzenli yavru alanları da tanıdım. 20-30 balığa tonlarca su düşüyor, tonlarca suyun içinde yaşıyorlar doğada. Yani 150 cm lik akvaryum da mükemmel koşulları yaratmıyor, o da ev imkanlarını değerledirmektir aslında. Ben de elimdeki imkanları bu şekilde değerlendiriyorum. Elimde bu var ve bunu kullanacağım. Duboisiler sakin hayvanlar özellikle sordum ettim araştırdım o şekilde aldım balıkları. Bu uzunlukta çok daha sert bir balık örneğin ilangi beslemem mesela. Niyetim kendi seçtiğim balıklardan 2e 8-10 d ayırıp koloni oluşturmak. [:D] Anaçlar F0 mış bu arada. Özellikle F0-F1 talebim yoktu, karşıyımdır zaten böyle şeylere ama öyle denk geldi. Bir de tropheusları göl içindeki çiftliklerde üretiyorlarmış zaten. Doğadakilere dokunmuyorlar deniyor. Malum discusları direkt doğadan topluyorlar ve doğadaki nesli tükenme seviyesine geldi milletin F0 merakı yüzünden.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/070220192345581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/070220192346001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/070220192346031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/070220192346051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/070220192346071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123923/070220192346111.jpg[/IMG][EDIT]ecological,2019-02-09 20:09:20[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.