ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakan Özler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2006 21:59
Son Ziyaret:
22 Ekim 2006 01:45
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Özler
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Özler
çamdibi/İZMİR

SON 10 MESAJI

Kütük
  E peki orjinal olup olmadığını nasıl anlıyacağız Murat bey
Kütük
  Kütüğün  (Bataklık odunu) ömrü ne kadardır? erkonoid2006-9-30 23:19:2
HAS
 Burada 55 YTL ;ama içini açtıysanız görmüşsünüzdür. Kullanılan plastik olfukça kalitesiz o yüzden takıp çıkarırken dikkat etmek gerekiyor; ama merak etmeyin parçası bol
Yağmur suyu

  İzmirdeki suların sertliği 17-21 arasında dolaşıyor. Ne yazık ki bu benim istediğim su değil. Akvaryuma mineral ilave etmek gibi bir uğraşım yok. ben sadece bu sertliği düşürmek için uğraşıyordum. yağmur suyu ne de olasa saf su (endüstriyel atıkları hesaba katmazsak)R/O alacak durumda değilim o yüzden yağmur suyuna yönelmek istiyordum. ancak görünüşe göre tek çözüm şaşal su gibi görünüyor.

Arkadaşlar  konunun biraz dışına çıktık galiba. Ben yağmur suyunun faydalı olup olmadığını değil içindeki atıklardan nasıl kurtulabileceğimi sormuştum ; ama gene de çok faydalı bilgiler verdiniz. yardımlarınız için teşekkür ederim .

Saygılarımla  

100x45x50h akvaryuma ısıtıcı
  Ben atmanın dandik olduğunu düşünmüyorum. sorduğum bütün akvaryumcularda örnek ısıtıcılardan biri olarak gösteriliyor.Tamam tetra kadar olamaz ama kime sorduysam şuana kadar bir şikayet gelmediğini söyledi.
Hep nitrat dedik peki ya diğerleri?
  Ben yuz tuz da kullanmıyorum. bende de oluyor.
Yağmur suyu
 Sanayinin çok yakınında değilim. Daha önce kullandım yalnız sanayi faktörünü anlayınca bu yöntemi terk ettim.Ancak benim kafama takılan bu suyu nasıl filtreleriz. Buradaki şebeke suları çok sert 21 civarında dolaşıyor. Yağmur suyuyla yumuşatmayı düşünüyorum. O yüzden sordum.  
Yağmur suyu

 Dün oturmuş yağan yağmuru seyrederken aklıma bu nimeti akvaryumda kullanmak geldi. Yalnız İzmir'in göbeğinde yaşıyorum. Sanayi tesisleri bacalardan çıkan dumanlar malum. Peki bu atıkların suya yaptığı etkiden nasıl kurtulabiliriz.Böyle bir imkan var mı? Mesela suyu aktif karbonla filtrelesek olumlu sonuçlar alabilir miyiz.

Şimdiden ilginiz için teşekkürler  

tropheus ve etcil yemleme
  Ayrıca arkadaşlar eyçil beslenmeden dolayı tropheus ölümü yanılmıyorsam bloat hastalığı nedeniyle oluyordu. Yalnız atlanan bir nokta var bloatın oluşması için tek etken dietdışı beslenme değildir %50 etkeni stres oluşturur. Yani demek istediğim şu ki tropheusun hastalanması için etçil beslenme yanında bir de stres gerekli
tropheus ve etcil yemleme

  Eğer ki bu işin uzmanları arasında görüş farkı varsa bu durum ortada bilimsel bir yasanın olmadığını gösterir.Nasıl ki  darwin'in evrim teorisi adından anlaşılacağı gibi daha teoridir. yani varsayımdır. Bilim çevrelerinin kimi kabul ederken kimi reddeder. Bu yüzden evrim teorisini bilimsel bir gerçekmiş gibi sunamazsınız; çünkü daha ispat edilmemiştir.

  Tropheus olayında da durum böyledir. Eğer ki uzmanların bir kısmı kabul ediyor bir kısmı kabul etmiyorsa, "tropheus %100 bitkisel beslenmelidir." diye birşeyin gerçekliği de su götürür. 

 Ayrıca İlhan Bey siz beni yanlış anladınız. Ben size Her öğün tetra bits verin demiyorum. sadece 2-3 günde bir öğün verilmesinin yanlış olmıyacağını söylüyorum.

Hakan Özler2006-9-20 18:37:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.