ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ClsMrt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Kasım 2011 22:29
Son Ziyaret:
02 Kasım 2023 13:19
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert calis
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
jeofizik mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert ÇALIŞ

SON 5 MESAJI

Diskus Deneyimi
İlginiz için teşekkür ederim dış filtre bir tane daha aldım bugün ve az önce onun da kurulumunu yaptım şimdi sadece balıklar kaldı akvaryumda buhar camı var ama ısıtıcı sorun değil ilerleyen zamanda bir tane daha temin edebilirim ama akvaryum olayı gerçekten yordu beni. ..Neyse şimdi biraz balık araştırayım sitedeki üreticilerden, ilgilenen ve sorularıma cevap veren herkese 
çok teşekkürler ederim. ...




Ayrıca sıfırdan cama cam ve dekor malzemeleri ile discus akvaryumu kurmak isteyen arkadaşlar için ben maliyetini yazıyım, ayrıca sunu da belirteyim uygun araştırmayla çok daha ucuza mal edebilirsiniz bunlar hiç bir çalışma olmayıp direk petshoplardan temin edebileceğiniz rakamlar

150*60*70 10mm cam alınlığı 630 litre akvaryum :320 tl
atman 3338 1200lt/h 2 adet :200*2 400tl
atman 300w ısıtıcı : 40 tl
hava motoru ve hava taşı : 40 tl
su arıtma ünitesi : 160 tl
balıklar konusunda benim de bilgim yok ama umarım onları da 20-25 tl gibi bir rakamdan bulursam 5 ile 10 arası adette almayı planlıyorum. ..

ekstradan ilk koyduğum akvaryum kumu 20 kg 60 tl
cinsini bilmediğim kökler için de 60 tl harcadım ama onları da kullanmayacagım

bunlar arastırma yapılmadan tek bir yerde yapılan alısverişler siz daha ucuza yapabilirsiniz
ben tekrar kurulumda bilgilendirmede sorularıma cevap yazan acıklayan herekze yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. ..
Diskus Deneyimi
Isıtıcı konusunda sorun yasayacağımı sanmıyorum bizim evimiz de yaz kıs ben şort ile geziyorum kışın özellikle çok sıcak oluyor hatta yazın da sorun yasamazlar su an zaten 28 dereceye sabit dörünüyor akvaryum ısıtıcı termostatlı ara ara çalıstıgını görebiliyorum sıcaklık oturdu kısında farklı olacagını düşünmüyorum peteklerin arasına kurulu akvaryum ama filitre olayı illa bir tane daha alın diyorsunuz yani peki alalım bakalım keske petshop balıkları da hediye etseler bu kadar alısverişten sonra bir de son olarak su piresi ve beyaz kurt kültürlerini istanbul da nerden temin edebilirim? kültürü nasıl çoğaltacagımı öğrendim fakat temin yeri konusunda bilgim yok balıkları almadan biraz stok yapmak istiyorumda...

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim az önce ahmet beyin vermiş olduğu sitedeki su değişimi için gerekli arıtma cihazını da siparişini verdim şimdi de ikinci dış filtremi almaya gidiyorum. .Sanırım aynı filtreden bir tane daha iş görecektir. .Gitmişken biraz pire kurt falan da araştırayım cuma günü de balıkları alıp gelişimleri boyunca bol bol fotoğraf koyacağım umarım her şey güzel olacaktır. ..Bu kadar emek boşa çıkmasın istiyorum sadece ve balıklar sağlıklı olsun. .
Diskus Deneyimi
Fatih bey;
sumb benimde aklımdan geçti akvaryumu yaptırırken ama zaten akvaryumu ölçüleri buyuk ve cam kalınlıgı 10mm camı delip daha fazla zayıflatmak istemedim yandan sumblu bir akvaryum da hacimi düşürecektir bunu da ben istemiyorum önerebileceğiniz bir filitre varsa destek amaçlı onu da almaya çalışayım bütçemi baya bri aştım zaten daha balıkları da almadım :) 

Yakup bey;
sizinde önerinizi dikkate alıp içerisindeki mercan kırıklarını çıkartıyorum hemen. henüz almadım ama onlar gelecek diye bu kadar uğraşıyorken bir an önce büyüdüklerini görmek istiyorum.. tabi önce yasadıklarını ve suyun hazır olmasını.. su anlık musluktan tankı doldurup filtreyi çalıştırıp suyun dinlenmesini bekliyorum 4 gündür.. balıkları aldığımda fotoğrafları da koyacağım

Cüneyt bey öncelikle ilginize ve o uzun açıklayıcı yazı için teşekkürler
öncelikli amacım balıkları yavruyken alıp balıkları şov boya çıarabilmek o yuzden 5-6 ay tamamen gelişimleri için cama cam akvaryum sonrasında da dipte kum ve kökler şeklinde dekor düşünüyorum bitki düşünmüyorum pek de hoşlanmıyorum açıkçası bu yuzden kumları çıkarıyordum az önce yakup beyin önerisiyle su balıkların yanık olayı konusunda pek bir bilgim yok petshop dan almayı planlıyordum balıkları izliyordum da kaç gündür saglıklılarmı diye solungaçlarına bakıyordum beyaz lekeler varmı dıye fgalan ama yanık sanırım gelişimi olumsuz etkilenmiş hatta durmus balıklar doğru anladıysam bunu nasıl anlıyoruz bilgim yok gerçekten ben 5- 6 aylık 6-8 cm renklenmeye baslasmıs balıklar düşünmüştüm alırken eger istanbulda olup elinde redmelon ve leopardskin yavruları olan varsa onların alısverişini de sitedeki arkadaslarla yapabilirim hem şebeke suyuna alışık olurlar :).
Diskus Deneyimi
Teşekkür ederim...
akvaryum kurulum aşamasındayken söylediğinizi zaten uygulamaya çalışıyorum ekipmanları tek bir yerden temin ettim (petshop) ve balıkları da oradan alıcam gidip geldikce gözlemleme sansım oluyor balıkları.. miktarı fazla tutmak konusunu dıkkate alıcam sayıyı 10 yapabilirim.. ama su an ben tankı kurdum ve değerleri sabitlemeye ve balıklar için hazır duruma getirmeye calısıyorum ph ve biyolojık denge vs. diskus için zor bir aralık vermişler.. ayrıca su çekip değişim olayının bu kadar sık olması durumunda bu degerleri nasıl stabil tutabileceğimi merak ediyorum? pet shop dan alacagım ıcın buyuk bir aydınlanma yaşayamaya bilirim balıkların bakımı konusunda burdan sormak istedim...
Diskus Deneyimi
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 yıldır ev nakliyesi sırasında akvaryumum kırılıp akvaryum hobisinden uzak olan birisiyim ve şimdi bu hobiye geri dönmek istiyorum. .Bu hobiye de diskus türü ile geri dönmek niyetindeyim. Öncesinde japon balığı, lepistes, melek ve zebra chiclid gibi genel yorum herkesin kolay balıklar dediği balıklar besledim ve yavru almışlığım da var fakat okuduğum makale ve yorumlardan diskusun bakımının daha fazla ilgi istediğini anlayabiliyorum bu konu hakkındaki sorularıma cevap yazıp yardımcı olursanız sevinirim. .

elimde ;
150 60 70h 630lt özel yapım bir akvaryum yaptırdım 3 hafta önce 
atman 3338 dış filitre 1200l/h dış filitre aldım
atman 300w ısıtıcı
atman ct-a 1500 hava motoru
gibi ekipmanlar var elimde fakat okuduğum makalelere bakarsak akvaryum yeterli gibi gelir diye düşüncesindeyim ama sizlere sormak da istiyorum


Benim asıl öğrenmek istediğim:
1)diskus beslerken elimde bulunması gereken ilaçlar neler genelde sık sık hastalıga yakalandıklarını ve hassas olduklarını okudum. ..
2)beslerken yem olarak özellikle nasıl bir besleme uygulamak gerekir ve önerilen yemler neler
3)akvaryuma henüz bir florasan koymadık bu akvaryum için önerilerinizneler olur aydınlatma konusunda. ..

4)her gun diptenn su çekimi gibi bir olaydan bahsediliyor ben daha önce öyle bir girişimde hiç bir akvaryumumda bulunmadım ve %30 gibi bir rakamdan bahsediliyor her al elimin altında 200 litre dinlenmiş su bulunması durumu mümkün değil direk musluktan gelen suyu kullanmıyoruz sanırım? bu kadar hassas denilen bir balık için ? bu konu en çok kafama takılan nokta bilgilendirirseniz sevinirim. ..
5)yavru balıkla baslamak ıstıyorum 6-7 cm boylarında ve 5-6 lı grup olarak büyütmenin bakımla ilgili olduğunu okudum 15-20 cm arası boya iyi bakıldığında ne kadarsuruyor?.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.