ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nsalman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2011 23:51
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2012 19:58
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
niyazi salman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kahramanmaras
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

niyazi salman

SON 10 MESAJI

her gün bir balığım ölüyor

Arkadaşlar bir beyaz prensesim daha öldü balığın ölüsünü akvaryumun içinde bile bulamadım galiba yemişler diğer balıklar.Şimdide yaşayan kaya keyifsiz bir şekilde yüzüyor hatta yüzmüyor sadece motorun üzerinde duruyor.Arkadaşlar acaba iç parazit mi yoksa neden bu kadar sıklıkta ölüyorlar.

her gün bir balığım ölüyor
Arkadaşlar, hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim , özellikle Alper Beye ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Eski mesajları da takip ederek yorum yaptığı için. Bugün işten geldim, hemen akvaryumun başına gittim, ölen var mı diye yoktu Allaha şükür. Ama red rubin akvaryumun tabanında keyifsiz bir şekilde yüzüryodu. İnşallah bir şey olmaz. Hepinizin yazdıklarını okudum, aslında söylenen şeylerin çoğunu yaptım.

Akvaryumu 4 ay önce aldım daha önceden japon, lepistes türü balıklar beslemiştim ama malawi beslemeye başlayalı 4 ay oldu. Tabi ilk bir ay bayağı balık zaiyatı vermiştim. Ondan sonraki aylarda balıklar her ne kadar huzursuz olsalar da birbirlerinden sağlıklı görünüyorlardı. Ben de artık tecrübelendiğimi düşünüyordum. Balıklar tekrar ölmeye başlayınca anladım ki hala yerimde sayıyorum.

Arkadaşlar 1 ay önce 2/3 oranında şofbenden aldığım suyu dinlendirerek akvaryuma ekledim. Akvaryumun cam yüzeyinde oluşan lekeleri su kattıktan sonra elimi sokarak temizledim. 150 lt lik akvaryuma herhangi bir mantar görmedim. Herhalde bir sakıncası olmaz diye 1 çay kaşığı kadar kaya tuzunu eritmeden direk akvaryuma ekledim ve bir kaç damla metilen mavisi kattım. Akvaryuma suyu katmadan önce birkaç yapay bitki ve kayaç koydum. Birkaç hafta sonra 5 adet balık ekledim ve balıklardan bir tanesi o gün öldü diğerlerinden biri de ertesi gün öldü. Arkadaşlar yazdıklarınıza göre bunları yaptım bunlardan mı yoksa Alper Beyin söylediği gibi alkasız balık türlerinden dolayı mı bilmiyorum. ...
Erdal Hoca2011-12-22 20:23:15
her gün bir balığım ölüyor
Arkadaşlar bir haftada 7. balığım öldü karma bir malawi akvaryumum var süreli dikkatlice takip ediyorum her hangi bir mantar falan göremiyorum her akşam bir tanesi halsiz korkak bir şekilde yüzüyor ve saklanmaya çalışıyor sabah kalktığımda ölmüş olarak buluyorum neden kaynaklanıyodur veya bir öneriniz varmı.
İKİ ERKEK MAVİ PRENSES
Arkadaşlar karma bir cichlid akvaryumum var içerisinde 25 tane balık var içlerinde iki tane erkek mavi prenses varki sürekli diğer balıkları kovalamaktalar yaşayan kaya bile onlar kadar saldırgan değil niye böyleler anlamadım akvaryum 150 lt kapasiteli bir yardımcı olabilirseniz memnun olucam.
BU CİCHLİDİN ADINI BİLEN VARMI
Gökhan bey google görsellerde bu ismi yazdım ama benim balığa benzer hiç göremedim başka bişey mi yoksa.
BU CİCHLİDİN ADINI BİLEN VARMI
Bu fotoğrafda tam net değil ama inşallah bildiğiniz bir balık türüdür.                      
BU CİCHLİDİN ADINI BİLEN VARMI
Arkadaşlar karma bi akvaryumum var yavruyken aldığım ama adını bir türlü bulamadığım bir balığım var akvaryumda daire içerisine aldım adını bilen varsa bir yardımcı olurmusunuz.
YAVRU ZEBRALARIM AZALIYORRR
Teşekkürler erkan bey zaten çok saldırganlar akvaryumdan çıkaracağım ama yavruları o akvaryumdan nasıl ayırırım bilemiyorum
YAVRU ZEBRALARIM AZALIYORRR
Arkadaşlar karma bir cichlid akvaryumum var zebralar 2 gün önce yavruladı akvaryumun bir kısmını tülle ayırıp dişi erkek ve yavruları aynı yere koyup diğerlerinden ayırdım ama her geçen gün yavru balıklar azalıyor arkadaşlar yardım edin ilk yavru balık deneyimim ne yapmam gerekiyor.
ZEBRAM ÇOK AGRESİF
Doğru mesajı eksik yazmışım et renkli zebra cichlid saldırgan olan ama diğer zebra böyle bir sıkıntı yok neden bilmiyorum diğer cichlidlere çok fazla vuruyor ve kendi yerine hiç birini yaklaştırmıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.