ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okitay23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2011 19:30
Son Ziyaret:
06 Ocak 2023 23:13
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oktay yılmaz
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oktay YILMAZ

SON 10 MESAJI

Filte Köpürtmüyor
İyi günler.şu hortumu taktığınız siyah boru çıkan bir parça mı? çıkıyorsa eğer onun bir de diğer ucundan takmayı deneyin.ya da hortumun onun üstüne takılması için küçük plastik parçalar oluyor bazı motorlarda,öyle bir parça varsa onu ters çevirin.
filtrelerden bazılarında o küçük plastik parçada ya da hortumun takıldığı parçada küçük bir çentik ya da plastik parçası oluyor üflemesi için.
ama emin de değilim : ) umarım bir işe yarar.
Sehpa Taşıma Sorunu
Benim düşüncesizliğim yüzünden bu akvaryumun suyunu ikinci kez boşaltışım olacak. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker diyip şimdi boşaltmaya başladım yine suyu. Çok teşekkür ederim bu saatte ilgilenip cevap yazdığınız için.

Son soru, demirciye sehpayı götürmek biraz sorun olabilir, alt tarafa 2 ya da 4 tane kalın tahta profil eklesem, ya da ters U harfi şeklinde ortaya demir ya da ahşap destek yaptırıp altına kendim vidalasam işe yarar mı? Şimdiden teşekkür ederim ilgilenen herkese.
Sehpa Taşıma Sorunu
Arkadaşlar biraz acil yardıma ihtiyacım var. Akvaryum 100*45*40 ölçülerde. Altındaki sehpa eski okul sırasının arka yaslanma yeri kesilmiş hali. Ayaklar bayağı sağlam profil ama orta kısımda sadece 3-4 birbirine geçmiş tahta var. Akvaryumu koymadan önce özellikle tam orta kısmında bayağı bir ağırlık olacak şekilde resmen zıpladım. Tahta kısım hafif esnedi ama kırılma, çatlama hiçbir şey olmadı. Şimdi suyu koyunca, sıra kuma geldi. Ama tahta kısım ortadan biraz esneme yapmış gibi görünüyor. Akvaryum ve tahta arasında strafor var. Sizce sıkıntı olma ihtimali var mı? Alttan bu haliyle 1-2 tane tahta destek atsam işe yarar mı? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/117110/301220180052141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/117110/301220180052331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/117110/301220180052501.jpg[/IMG]
Tavsiyelerinize İhtiyacım Var.
[QUOTE=hasancn]low tech bitkili bir akvaryum yapabılırsınız .Özel ırk lepistesler , tül vatoz ,corydoras ve karideslerden oluşan tropikal bir akvaryum yapabilirsiniz.Bitki olarakda Çınar, saz , su üstü bitkileri bence gayet hoş gösterir[/QUOTE]
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

[QUOTE=pilotx]Hngi tür beselersenz aynı habitat türlerini besleyin vede aynı bölgenin 3-4 türünden fazla balık bulundurmayın akv. çok büyük değil ,ayrıca bitki konusunda eğer sabırsız bir yapınız varsa bitkiye hiç girmeyin co2siz bitki yetiştimek zordur,yazın çoğu bitkerliniz çürür, soğutucu şart ,co2 olmadan bitki ise yüzey hareketi olmayan sıfır hareket ,yoğun ışık en az 6 saat ,,,, tabanı oturmuş ,sürekli sıvı takviye yapılan tanklarda gereksenemi az olan tür bitkeri yetiştirirsniz bunada değermi???anubias dışında bitki size tavsiye etmem ,, yazdığım gibi önce besleyeceğiniz balığın bölgesini , seçin sonra o bölgeye uygun biyotopu hazırlayının en son canlıları ekleyin. [/QUOTE]

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.aklımda olacak dedikleriniz.
Tavsiyelerinize İhtiyacım Var.
Herkese selamlar,saygılar.Uzun bir süre ara verdikten sonra 100x45x35 ölçülerinde bir akvaryum alarak hobiye geri dönmeye karar verdim.Jebo 825 dış filtrem ,hava motorum,ışıklandırmam var.Daha önceleri ciklet,,canlı doğuran,puffer gibi tecrübelerim oldu.
Tür konusunda bir haftadır karar veremiyorum.Ciklet olarak demasoni,kribensis, gibi çizgili az da olsa renkli türler olabilir.
Ramirezi ve tetra türleri ile kolay bitkilerden kurulu bir akvaryum olabilir.
Özel tür lepisteslerden bir canlı doğuran olabilir.
Ya da başka ne olabilir? Açıkcası hepsinde çekici bir şeyler oluyor ama karar noktasında sıkıntı yaşıyorum. Görüş belirten herkese şimdiden teşekkür ederim.
Puffer Akvaryumum
Discuslarımıza üzüldüm dostum,bende ne hayaller kurmuştum.Videolarda yan camda sürekli aşağı yukarı dolaşıyorlar farkındaysan,daha önce Oğuz Sağlam Beyin acısu balıkları ile ilgili makalesinde de okuduğum üzere -ki sen de çok iyi bilirsin üstadım- bu hareket pufferların birşeyler yolunda gitmiyor ifadesi.Senin farkettiğin kararmalar ve yukarı-aşağı camın dibinde yüzmeler büyük ihtimalle benim video çekerken akvaryuma yaklaşmamdan duydukları rahatsızlık.Çok artistler,nazlılar:)   Sözü geçmişken yazmayı düşündüğüm bu konuda aklıma geldi.3 ayı geçti maceramız pufferlarla,hala daha en ufak yaklaşmamda deli gibi sağa sola kaçıyorlar.Bir türlü rahat ettiremedim.Doğadan yakalanıp getirilen hayvanlar olduğu için beklediğim bir durumdu ama bu kadar uzun süreceğini hiç tahmin etmiyordum.Bakalım,hayırlısı artık.Sağlıklı olsunlar da beni sevmeseler de olur :):):)Sürprizini dört gözle bekliyorum dostum.Senden kötü şey çıkmaz zaten,bakalım bu defa ne bomba yapacaksın.


[QUOTE=mataban]:)) Discuslar hakkın rahmetini boyladı mirim. Pufferları biliyorsun. Kararma hem normal bir şey, hem de aslında normal olmayan bir şey. Doğada kararma yapmış pek bir puffer görüntüsüne rastlamadığımıza göre, hayvanın bir şeyden şikayet ettiğinin habercisi. Bu arada pek de uzun olmayan bir süre sonra sana bir sürprizim olacak hocam. Bir gün ansızın bir video ile çıkacağım karşına. Bekle beni!!!! :)[/QUOTE]

[QUOTE=Plakaonalti] Maşallah diyelim :) Sayenizde Pufferlara ilgim oluştu :)[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.Pufferlar,gerçekten çok eğlenceli ve güzel balıklar.Umarım bu balıkların daha çok tanınmasına çok küçükte olsa bir katkım olur.Sağlıklı hobiler diliyorum.
Puffer Akvaryumum
[QUOTE=mataban]Özlemişim kerataları :)
Abi göz çevresindeki kararmalar sürekli mi var yoksa değişken mi? Bir de ne zamandır var?
İnsanın canı çekiyo be! 
[/QUOTE]

Göz çevresindeki kararmayı nerden gördün yaw:) Benim haberim yok o kararmalardan.Akşam iyice bir bakayım.Tehlikeli bir durum mudur peki üstadım? Diskuslarla takas edelim:)
Puffer Akvaryumum
[QUOTE=mataban] Kim bilir ne yapıyor canavarlar? [/QUOTE]

Sevgili dostum;canavarlar bildiğin gibi.Ellerinden öperler:) Yakında videolarını ekleyeceğim.


[QUOTE=myıldız81]Selam,

Çok güzel bir akvaryum olmuş; tebrik ediyorum....Forumumuzda acı su balığı besleyen çok fazla sayıda üyemiz yok; umarım bu anlamda iyi bir örnek oluşturur....[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.Benim de ilk acı su deneyimim.Çok başarılı bir başlangıç olduğunu söyleyemem ama devamı şimdilik iyi gidiyor.


[QUOTE=çagribey] Balıklarınız cüce puffer se sorun sorun yok. Ama normal pufferse hacim uygun değil ölümler başlayabilir.
[/QUOTE]

Balıklarım Green Spotted Puffer türü.Hacim konusunda başta şansımı zorladım fakat acı sonuçlar elde ettim.Şu an 80-90 lt 2 balığım var,bir sorun yaşamıyorum.Büyük bir akvaryum planım var.Eğer olursa mono,argus türü acı su balıkları da ekleyeceğim.


[QUOTE=Coşkun Atam]Muhteşem canlılarmış ve bu kadar hareketli olduklarını bilmiyordum.Akvaryumcuda gördüğümde tuzlu su canlısı nasıl tatlı su da yaşar demiştim.Konunuzun büyük bir ilgiyle takipçisi olacağım. Yem olarak neler kullanıyorsunuz? Su değişimlerinde balıklara dokundunuz mu? Dokunduysanız nasıl bir yapısı var?(Küçük dikenleri olduğunu okumuştum.)
Sağlıklı Hobiler.:)
[/QUOTE]


Beğenmenize çok sevindim.Gerçekten çok ilginç ve güzel canlılar.Videodaki hareketlilikleri birazda yem sevdasına.Karınları doyunca bayağı miskinleşiyorlar.Yem olarak dondurulmuş karides ve salyangoz çok büyük ağırlıklı besliyorum.Gammarus ve canlı kurt 3-5 kez değişiklik olsun diye verdim.Su değişimlerinde ya da herhangi bir anda dokunmadım.Her ne kadar rivayet olsa da yine de bir korku durumu oluyor :):)Ölenleri bayağı inceledim diken göremedim.Bir defasında bir balığım kendini sebepsiz şişirdi .Tabi çok az.O sırada küçük tüy gibi şeyler gördüğümü sanıyorum.Ama dediğim gibi bu da sadece bir sanma:) Konuya daha sık yazmaya çalışırım gelişmeleri.Size de sağlıklı hobiler diliyorum.


Yeni videolar ekliyeyim,kızdırmayayım Kıymetli Dostum Mataban ı :) Fotoğraflar da vardı ama hata verdi .Yarın tekrar deneyeceğim.Herkese sağlıklı hobiler.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=VPmuaG1Z5hI&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=BxRtWnI90us&feature=youtu.be[/VID]




okitay232013-05-29 04:13:29
Nadir Bir Tur: AXOLOTL (Bebekler Geliyor)
Köpeğinizin pembe ojeleri çok şıkmış :):) Bu defa doğru gördüğüme eminim::)



[QUOTE=akgul] [QUOTE=umutgunay]:) Axolotl'lardan başka neler var merak ettim doğrusu... Şu profil resminizdeki köpeğe hayran kaldım zaten maşaallah, Axolotl'lar zaten ap'ayrı bi dünya...
[/QUOTE]

O zaman size kisaca benimle hayati paylasan minik dostarimdan bahsedeyim :)
Hepsi axolotlari aratmayacak derecede farkli ve sevimli :)

kizim yoshe 3yasinda boxer kirmasi :)
 

melek -tetra tankim (melek,tetra,kilickuyruk)
[/QUOTE]
Nadir Bir Tur: AXOLOTL (Bebekler Geliyor)
Umut Dostum,inşallah her zaman böyle güleriz.Konuyu okurken gördüğüm samimi ortamdan karar verdim bu bombamı yazmaya ,yoksa sonsuza kadar benimle kalacaktı bu yaşadığım:):)   Şimdi yazarken düşündüm de acaba aklıma "helal olsun,canlıyla aynı renk hatta aynı tonda kolye yapmış" da gelmiş midir:)   Çok fazla da kalabalık yapmayayım sayfada,takip edeceğim güzel bir tanıtım.

hahaha Ya Oktay Abi yaa yıktın beni resmen :)))  
Bende ciddi ciddi kahkaha attım şuanda gözümde canlandı.. Hani eskiden arabalara yada vitrinlere nineler karpuz örerlerdiya :D  Onun gibi el emeği göz nuru tasma örmüş Akgül, süslemiş ve fotoğraf çekmiş :)) Offf cidden fena güldüm Allah'ta hepimizi güldürsün hiç asılmasın yüzümüz :)))



[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.