ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iyeni30
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2011 14:54
Son Ziyaret:
20 Ekim 2016 22:13
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim YENİ
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1973
Yaş:
51
İl:
Bilecik
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim YENİ

SON 10 MESAJI

Lepistes Dişi Boğuluyor!
Geçmiş yıllarda lepistes değil ama bazı balıklarımın yutamayacakları kadar iri yemleri ağızlarına alıp yutmaya çabalayıp sonrasında parçalayıp geri püskürttüklerini izlemiştim. Balığınızın damağına batmış anlaşılan yem. Yoksa bir şekilde çıkartabilirdi. Üzüldüm.
Lepistes Dişi Boğuluyor!
Sert ve çok sıkı bir yem değilse ağız içinde yavaş yavaş erimeye başlayıp dağılacaktır. Lepistesler küçük balıklar müdahalesi de zor. Yapabilirseniz çıkartmaya çalışın derim. Balığı takip edin yem damağa batmadıysa balık kendi sorununu çözer.
50 Litre Bitkili 01.03.16 Güncellendi
Dış filtreniz yeterli.
Mercan kırıgı yerine demir içerikli hagen kum tercih edilebilir. Siyah taban aynı zamanda canlılar içinde stres azaltıcı olacaktır.
Tek tür karides eğer yavru da büyütebilmek istiyorsanız birbirlerini kırmalarını engeller.
Oda çok soğuk olmuyorsa 100w yada 50w ısıtıcı da yeterli olur.
Görsele katkı sağlayacağı için siyah-yeşil ağırlıklı bir fon güzel durur.
Moss ve anubias az ışıkla yaşasa da nano tankımda kullandığım dalgıç floresanlardan memnun kaldığımı söyleyemem. Kapak varsa uyan büyüklükte bir grolux daha verimli olur. Daha da uygunu philipsin veya osramın 840-865 kodlu iki lambasını beraber kombine etmeniz.
Karides varsa salyangoza da, Corydorasa da, vatoza da gerek yok. O büyüklükteki bir tank için lepistes ve tetralar fazlasıyla görseli tamamlayacaktır. Fazladan koyacağınız her tür, canlı yükünü fazlalaştıracak diğer canlıların mutluluğundan çalacaktır.
Bol bitki iyidir.
Başlangıçta kütükte veya bitkilerde oluşacak yosunlardan ürküp tür takviyesi yapmayın. Zamanla akvaryumun döngüsü oturacak sıkıntılar azalacaktır.
Akvaryumumdaki Degisim
Şu anki hali daha güzel olmuş. Yine sağ taraf ağırlıklı olarak 1-2 farklı bitki daha denenebilir.
Lepistes, komando çöpçü ile frenatus
Farklı türlerin ( beraber yaşayabiliyor olsalar bile ) aynı akvaryumda bakılmasının en doğru hobi türü olduğunu düşünmüyorum. Yıllar içinde akvaryumumu sırf görseli güzel olsun diye türlü çeşit balığı bir araya doldurmuş biri olarak, sonunda tek tür balıkla en büyük keyfi edindiğimi söyleyebilirim. Frenatus beslemedim fakat sert bir balık olduğunu düşünüyorum. Tavsiyem lepistes türünün her türlü görseli ve keyfi size sunacağıdır. Ufak çaplı 2-3 çöpçü balığının da sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Elbette akvaryum hacminin uygun olduğunu varsayarak. Ya sadece frenatusların olduğu bir akvaryum ya da lepistes- çöpçünün olduğu bir akvaryum düşünün.
Yeni Kurulum 120*40*50 Bitkili Ye Merhaba...
Bitkiler büyümeye devam ediyor. Uzanan kökler gözünü rahatsız ediyorsa yakın yerinden kökleri budayıver. Bence yakın plan resimde o bölge hafif bir orman manzarası bile oluşturmuş. Yalnız sudaki bulanıklık hâlâ gitmemiş. Bir de aydınlatmada hakim renk sarı görünüyor gözüme. Işıklandırmayla ilgili detay verebilir misin? Bulanıklık çözümü için de filtre model ve içindeki dizilimi yazarsan yardımcı olmaya çalışayım. Bir de öneri... Siyah ve yeşil tonlu bir arka fon yakışır sanki akvaryuma.
Yeni Kurulum 120*40*50 Bitkili Ye Merhaba...
Tespitleriniz doğru. Aydınlatmanız yeterli görünmekle beraber kapaktaki diziliminiz sanırım ortaya yakın olduğu için bitki kısmen karanlıkta kalmış ve ışığa doğru yönlenmiş. Bitkiden aşağıya doğru sarkanlar da bitkinin kökleri, sürgün vermiş. Bazı bitkiler bu şekilde gelişiyorlar. Taban zayıfsa veya sudaki elementler diğer bitkiler tarafından hızlıca tüketiliyorsa böyle bir gelişim gösterebiliyorlar. Yeni bir taban ve kurulum olduğu için başlangıçta problemlerle karşılaşmak daha fazla oluyor. Kanaatimce ilk probleminiz sabırsızlık gibi. Biyolojik döngünün oturması için sabredin. Işıklandırma sisteminizi bilmiyorum ama zemin içeriği ve karbondioksit sisteminizin oluşu başarılı bir bitkili akvaryum oluşturmanıza destek olacaktır.
12 M Şerit Led Yeterli Midir?
Sanıyorum aldıklarınız şerit led. Daha önce bir çok hobici şerit ledlerle bitki bakmayı denedi ve hüsrana uğradı. Led lambalarında çeşitleri ve kodları var. Bu konuda sanırım en başarılı olan ve performans sunanlar smd ve power ledler. Örneğin 5630 kodlu smd ledlerle kombinasyon yapıp bitkili akvaryum bakanlar var. Tek bir led çeşidi değil de farklı renk kodlarına sahip ledlerle bu düzeneği kurmak gerekiyor.
Elinizdekilerle akvaryuma güzel bir aydınlatma sağlarsınız. Belki ışık ihtiyacı yüksek olmayan bitkileri belirleyip onları da akvaryuma dahil edebilirsiniz. Fakat zemin bitkilerini başlangıçta denemeyin derim. Kolay gelsin.
12 M Şerit Led Yeterli Midir?
Aydınlatma için fazlasıyla yeterlidir fakat bitki gelişimi için yetersiz olur kanaatindeyim. Özellikle taban bitkisi olan parvulanın yayılıp tabanı kaplayacağını düşünmüyorum. Bir süredir aydınlatmayla ilgili okuyup araştırıyorum. Led aydınlatma ve zemin bitkisi geliştirme için benimde çok hevesim var ama okuduklarımdan çıkardığım sonuç ve şimdiye kadar " çok iyi gelişmişler " diyebileceğim örnekleri göremeyişim beni tekrar floresan lambalarla aydınlatmaya yönlendiriyor.
Kullandığınız led lambaların kodlarıyla ilgili daha fazla ayrıntı sunarsanız forumdaki üstatlar başarılı olmanız için bir yol haritası çizeceklerdir.
Beyaz Benek illeti Tüm yollara rağmen sardı akvaryumumu
Geçen yıl benim balıklarımda da çıkmıştı. Akvaryumcumdan ilacını da aldım. Tavsiyesi üzerine 5-6 saat aralıklı 1'er derece ısıyı artırıp 29'a çıkarttım. 2-3 gün içinde beyaz benekten eser kalmamıştı balıklar üzerinde. İlacı kullanmaya gerek bile kalmadı. Sanırım benimkisi henüz başlangıç aşamasındaydı. İlerlemiş vakalarda ilaç kullanımı önemli hale geliyor. Şimdiden geçmiş olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.