ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murat250471
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Haziran 2011 14:33
Son Ziyaret:
24 Şubat 2023 16:31
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Çelebi
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
esnaf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Çelebi 1972 ist

SON 10 MESAJI

2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
Arkadaşlar işlerimin yogunlugundan uzun süre forma giremedim. Tankla da açıkcası yeterince ilgilenemedim. Ama yine de son halini sizle paylaşmak istedim. H.cuba lar fazla yayılmadı.
2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
    Akvaryumun son halini sizinle paylaşmak istedim. 2aydan beri yerinde sayan cubalar birden canlandı, yeni yapraklar vermeye yayılmaya başladı. Saygılarımla.
2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
[QUOTE=sayer]
Son fotoğraflara kadar geçen süre 20 güne yakın,ama cubalarda tabana yayılma göremedim,öbek şeklindeki hallerini koruyorlar.Aydınlatmayı yükseltme fırsatı bulabildinizmi acaba...?
 
Adaptasyon da olabilir ama Fatih'ten aldığınıza göre bitkileri, emers formlarını zaten atlatmışlar demektir,yani sizin tankınıza adapte olmaları daha kolay.
[/QUOTE]                                                                                                                                               

Ertugrul Bey, ışıklandırmayı; 

2 daylight 60 watt, 
1 Slvıania Grolüx 39 watt, 
1 Slvyania Aquastar 39 watt 

olmak üzere 140 watt ayarladım. Cubalar da su çekimlerinde gördüğüm kadar kök gelişimi süper. Ama yayılımları çok yavaş devam ediyor. Her akşam eve gittiğim de her öbekte birkaç yaprak ama yayılma çok çok az. Gübreleme devam ediyor. Totasyum sülfat 180 lt ye 20ml, Seachem fosfat 5ml, Seachem nitrat 5ml ve eser element gübre hafta da bir 5ml. Su değişimlerini % 30 2 günde bir yapıyorum. Işıklandırmayı artırayım mı? Nitrat test sonucu 4ppm. Fosfat test sonucu 0.3 ppm   Karbondioksit saniye de 2 kabarcık. Işıklandırma 8 saat açık. Tank derinliği Cubalar için taban kalınlığını çıkarsak 40 cm dir.        
vuslat2011-10-27 08:45:11
2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
[QUOTE=8020_r31s]Murat bey; mango kökündeki ağacı kaplayan yosun türü şey ne acaba? [/QUOTE]        Microsorium windelov adında ribozomlu kütük veya kaya üzerine köklerini yapıştırarak büyüyen güzel bir bitkidir. Akvaryumdaki karidesler için iyi bir saklanma alanı sunuyor.
The Magic of Green
Cuba ve kayaların uyumuyla birincilige layık görülen Fatih bey eminim ki yine uyumlu bir tankla bizlerin gözlerini şenlendirecektir.
2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
Cubalar artık zemine yayılmaya başladı gibi geliyor. Yada ben sürekli baktıgım için en küçük degişiklik bana mutluluk veriyor. Her şey rutin olarak devam ediyor. 2 güne indirdim %30 su degişimini. Karbondioksit saniye de 3 kabarcık. her su degişimin den sonra ışıklar açılmadan en az 2 saat önce Potasyum- seachem fosfat- seachem nitrat- seachem micro sıvı gübre veriliyor. Işıklar 7+4 olarak ayarladım. Her şey çok güzel gidiyorken 2 gün önce köklerin üzerindeki yosunlanmalar canımı sıktı. Kütüklerin üzerinde yeşil bir alg oluşması artı gri renkte yumuşak bir yosun olutu. Sanki kütükleri ilk koydugumuz da oluşan yosunlaşmaya benziyo. Bu yosunu su çekimlerinde hortumu yanına getirdigim de suyla birlikte gidiyor. Bura ya kadar tamam. Ama köklerin üzerindeki yeşil alg bayagı canımı sıktı. Tankda hiç dip balıgı, vatoz, sae, yosun yiyici yok karidesler haricinde ondan çogalmış olabilirmi. Fosfat olayına da geç başladım ondanmıdır derken siz degerli arkadaşların yorumuna açayım ve fotograflayayım dedim. Saygılarımla.
Karidesler konusunda ilk ve tek site
Timur bey hayırlı ugurlu olsun. Site çok güzel olmuş. Yeniliklere açık.
2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
[QUOTE=sayer]
 
Murat bey, genel görünüm gayet iyi de,keşke hagen veya benzeri bir kum tercih etseydiniz oldum olası şu tabanda kırmızı görüntüyü sevmiyorum.
 
Neyse, HC ler yayılır tabanı tamamen kaplar diye bekliycez artık...Dikim şekliniz doğru dağılımda orantılı olmuş,buraya kadar sorun yok.
 
Ama acil önerim tanka stem bitkileri eklemeniz (sigorta bitkileri) sol arka köşeye zeytin,çınar 10-15 köklük bir grup çok iyi olur.
Başarılar dielrim...
 
Not: Sonradan farkettim, aydınlatmanız 102 watt yazmışsınız tankın ölçüleri göz önüne alındığında, bir de işin içinde taban bitkisi olunca bence yetersiz 160-180 watt uygun aydınlatma olucaktır.(Gralux-Aquastar kombinasyonu).
Co2 seviyenizi de saniyede 3 kabarcık olarak ayarlamakta fayda var.
 [/QUOTE]
 
Degerli görüşleriniz için sagolun Ertugrul bey. Aydınlatmayı arttırmayı düşünüyorum; en kısa zaman da el atmam lazım. Aguacly için bende KEŞKE diye çok düşündüm. Haklısınız zemin şimdi siyah olsa çok daha güzel olurdu. Cubalar için de. Çınar ve zeytin ( Sigorta bitkileri) bilgisi için teşekkürler.
vuslat2011-10-23 11:54:53
2. tankım cuba ama (hadi hayırlısı)
Peysaj degişikliginden sonra fotolar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.