ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishtank
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2006 21:09
Son Ziyaret:
05 Kasım 2007 20:04
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sarp Kayali
Doğum Tarihi:
12 Temmuz 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Sanat Yonetmeni - muzisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sarp Kayalı
İstanbul

SON 10 MESAJI

diskus su berraklıgı

Fatih Bey,

Size katiliyorum, Kahve rengimsi-sarimtrak demek daha dogru olucaktir.

fishtank2006-8-6 4:36:49
diskus su berraklıgı

Sinan Bey,

Lutfen suyunuzu berraklastirmaya calismayin, discuslar bulanik suyu sever. Suyu bulandirmak ve eskitmek icin ise sera super peat kullanin. Cogu discus sever sularini hergun degistirip, cama cam akvaryumlarda baliklarina bakmaktadir. Tabiki bu bir gorustur ve saygi duymak gerekmektedir, ancak bu yontemle akvaryumdaki biyolojik denge bozulur ve ayrica baliklarin dogal ortamindan uzaklasilir. Yurt disinda ozellikle Amerikada sertifikali diskus ureticileri berrak sudan ve gunluk su degisikliklerinden kacinmakla berabar, cok kuvetli fakat akintisiz filitrasyon yoluna gitmektedir. Cok sik su degisimi ancak filtre kullanmayan veya zayif filtreleme yapan ureticilerde bol olmakta ve kacinilmaz uzere hayvanin dogal ortamindan uzaklasilmaktadir. tabiki balik sayiniza gore haftada bir su degisimi yapiniz.. Eger cok sik su degistirilicekse gunde yuzde 50 oraninda su degisimi yapmak yararlidir. Aksi taktirde biyolojik denge oturmadigindan, toksin oranlarinda artis olucaktir. Tabiki kahve rengimsi su discuslarin cok rahat etttigi bir ortamdir, ve dogal habitatidir.

Saygilar

 

fishtank2006-8-6 4:47:9
Tropheusda Kuyruk sallanması
cok ozur dilerim konu eski bir tarihe aitmis
tropheusta pamuksu beyazlik
Cok ozur dilerim mesaj eskiymis
tropheusta pamuksu beyazlik

Mehmet Bey baliginizda mantara bagli hastalik olusmus sera mycapur kullanin

Saygilar

Tropheusda Kuyruk sallanması

Umit Bey,

Ayni seyi benim yeni aldigim molirolarim yapiyordu, ancak dikkatle parazit aramama ragmen hic bir sey gozukmuyordu. Daha net gorebilmek icin renkli isik tuttum. Beyaz benekle karsilastim, yanliz isik kalitesinden dolayi kadife hastaligimi, beyaz benekmi pek belli olmuyor ancak beyaz benege daha cok benziyor. Sizinde ayni islemi yapmanizi oneririm.

Saygilar

japon balıklarında kene

Ferda Bey,

Cengiz Beyin soyledigine katilmakla beraber kesin sonuc ve  ilerdeki problemleri ortadan kaldirmak icin ilave olarak cyprinopur kullanmanizi oneririm.

Saygilar

Japonlarım öldü sebebi ne olabilir?

Burakhan Bey,

Benim kanatimce baliklariniz amonyak zehirlenmesinden olmus. Size tavsiyem seacheam markasinin amonyak olcerini almaniz. 1 yil boyunca duzenli olarak hic test yapmaniza gerek kalmadan amonyak oranini gorebilirsiniz. Burcu akvaryum yada Aqua pet center dan edinebilirsiniz. Birde malesef akvaryumcularin yanlis bir yonlendirmesi sebebi ile japon baliklari cok sayida ufak akvaryumlarda besleniyor. Size bir ornek vermem gerekirse 200 litreye maksimum koyabileceginiz japon sayisi 6 dir. Japonlar suyu cok kirlettikleri ve 20 ila 25 santim boya ulasabildikleri icin en ideali budur. Ayrica japon beslemeye devam etmek istiyorsaniz size cift filtre ile filtrelendirme yapmanizi oneririm. Sizin basiniza gelen olayin aynisi 1985 yilinda benimde basima geldi. Aslinda akvaryumcularin sizi yanlis yonlendirmesinden kaynaklanan bir durum. Lutfen kendinizi uzmeyin cok gecmis olsun.

Saygilar 

astronot balığım çok hasta

Evrim Bey,

Oncelikle cok gecmis olsun, Baliginiza cok uzuldum. SUdaki bulanikliginiz balik sayisi ve akvaryumunuzun yeni olup yararli bakterileri uretememesinden dolayi su dengesinin bozulmasi ile baglantili. BU sorununuz icin dipten sifinlama ile yuzde 30 oraninda su cekmeniz ve sudaki klor ve loromini bagliyici ilac ilave edilip dinlendirilmis suyu akvaryumunuza ilave etmenizdir. Bu ilaclar ayni zamanda bir cok hastaligi sebebi olan streside ortadan kaldiracaktir. Beyaz benek icin ise en iyi yontem isiyi yukseltmeniz (30 derece) hastalik gecene kadarda bu derecede tutmanizdir. ve sera costapur uygulamaniz gerekmektedir. Astronot baliklari dunya uzerinde cok sevilen ve genelde oscar olarak taninan, 35 santime ulasan devasa avci baliklardir. Sularini ciddi sekilde kirletirler. 20 cm boya kadar inanilmaz cabuk ulasirlar. Bende 85 yilindan beri astronot beslemekteyim. Ancak deneyimlerim oscarlarin en az 150cm. uzunlugunda ve 400 litrede mutlu olabilecegidir. Evimde Discus tan tutun japonlara kadar her turlu akvaryumumun olmasina ragmen benimde her zaman en sevdigim balik oscar olmustur. Sizin akvarymunuza en uygun olan balik kucuk alanda yasayabilecek baliklardir. Eger orneklemek gerekirse beta, canli doguranlar ve kucuk tetra baliklaridir. Tabiki aralarinda en uygunu, beta ve lepistestir, ikiside saglam ve dayanikli baliklardir yanliz balik alirken daha sonralari uzulmemeniz icin saglikli hasta olmayan balik almanizi tavsiye ederim. Balik sayinizi az tutmaniz sorunlarinizida onemli olcude azalticaktir. Kaya veya kutuk kullanirken baliginizin yasayabilecegi kh,ph,ve gh degerleri ogrendikten sonra karar veriniz. Zebralariniz eger chiclid zebra degilse hafif asidik veya notur suda yasamayi sever onun icin icindeki kayayi cikarip kutuk koymanizi oneririm. Umarim bu kotu deneyiminiz sizi baliklarin guzel dunyasindan sogutmaz. Lutfen akliniza takilan akvaryumla ilgili problemlerinizi forum yoluyla forum uyelerine ulastiriniz ve balik beslemeyi birakmayiniz.

Saygilar

Sarp Kayali

Japonum yan yattı

Mustafa Bey,

Baliginizin yedikleri hava kesesine baski yapiyor ve dengede duramiyor olabilir. ayrica 2 ayri hastaliktan daha supelendim. Siz baliginizi daha kapsamli gozlemleyebildiginiz icin lutfen en yakin akvaryumcunuzdan sus baliklari hastalik rehberi aliniz ve daha kapsamli bilgi icinde amazon.com dan hastalik kitabi siparisi verebilirsiniz. Eger baliginizda hava kesesi sikistirmasina bagli bir hastalik varsa bactopur direct uygulayin ve 4 gun beslemeyin. 4. gun haslanmis ispanak verin.Hava kesesi problemi genelde yem kalitesinin yol actigi bir hastaliktir ve japonlarin buyuk dusmanidir. Bu hastaligin belirtileri yemek yer yemez dibe inememek,yan ve ters donme, yemekten belli sure ile kesilme, dipte hareketsiz yatma ve suda salinmadir. Ayrica baliginizin ayni anda birden cok hastaliktan etkilenme olasiligida mevcuttur. Diger olasi hastaliklar icinde lutfen yuzgeclerde erime, zayiflama, yan yatmada ilerleme ve ters donme, kucuk kadifemsi lekeler, bas bolgesinde beyaz benek hastaligini andiran fakat seyrek ve daha kalin beyaz noktalar, gibi normalin disinda belirtiler olursa lutfen beni haberdar ediniz elimden geldigince yardimci olmaya calisicagim. 

Saygilar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.