ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozanoguz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2011 17:35
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2021 13:32
Toplam Mesaj:
158 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Oğuz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

FANUSTA BALIĞA HAYIR !

SON 10 MESAJI

Canlı Doğuranda Ramirezi
Melek, tetra, lepistes, kılıç dörtlüsü hiç olmamış. Türleri azaltmayı düşünmeniz gerekirken yeni bir tür eklemeyi düşünmeniz pek uygun değil. Biraz çorba olmuş evet.

Tavsiyem yeni tür eklemeyin ve özellikle meleği çıkarın. Belli ki hobiye yeni başlıyorsunuz. O yüzden tetrayı da çıkarıp lepistes ve kılıç besleyin sadece.
sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
[QUOTE=GirayKaan]

Servis montaja geldiğinde öyle bir ürün göstermişti pek inandırıcı gelmemişti. Demek işe yarıyormuş, şaşırdım. [/QUOTE]

Gerçekten işe yarıyor. Ben de ilk başta ihtimal vermemiştim. Sonuçta o aparatın içinde kireç toplanır, tıkanır mantıksız demiştim. Ama aparatın çalışma şekli; kireç hiç oluşmadan önce suyun içindeki kalsium elementini iyonize edip parçalamak. Yani kireci tutmuyor, oluşmasını engelliyor.
sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
Arkadaşlar kireci önlemek için kullandığım yöntemi yazıyorum sizlere.

Benim uyguladığım yöntem herkese uymayabilir ama %90 oranında kireçsiz su elde ediyorum bu yöntemle.

Çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluğa vakti zamanında bosh servisi geldiğinde bir aparat önermişti. Bu aparatla musluktan gelen kirecin manyetik olarak engellendiğini söyledi. Çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluğa bundan takmamızı önerdi. Ve bize 75 tl ücretle sattı. Aynısını bulamadım ama internette benimkine benzer olan aparat şöyle;

https://urun.n11.com/yedek-parca-ve-aksesuar/arcelik-wpro-camasir-makinesi-orijinal-manyetik-kirec-onleyici-P438645946

Ben daha sonra çamaşır makinesi musluğunu çift başlı muslukla değiştirdim. Böylece akvaryum suyumu bu musluktan doldurmaya başladım. Tankım 100 litre ve tankın altındaki mobilyanın içinde 75 litrelik depom var. Bu depoda sürekli dinlenmiş su bulunduruyorum. Otomatik su tamamlama sistemiyle de tankıma bağlı. Su buharlaştıkça otomatik olarak alttan yukarıya su basıyor.

Ben bu 75 litrelik depoyu hep çamaşır makinesinin bağlı olduğu musluktan dolduruyorum ve daha önce çok kireç sorunu yaşamış olmama rağmen artık yaşamıyorum.
Arkadaşlar Çok Acil Vatozda Beyaz Benek Mi Var?
Ben de beyaz benek olduğunu düşünmüyorum. Beyaz benek daha çok yüzgeçlerde ve kuyrukta başlar. Tedbir alınmayan durumlarda çok ilerlediyse gövdeye de yayılır. Tek fotoğrafa göre yorumlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat büyük olasılıkla genç bir vatozun yeni çıkan dikenlerinin belirtileri bunlar.
Beklenmeyen Salyangozlar
Ramshorn salyangozlarının tankınıza hiçbir zararı yoktur. Aksine büyük faydası vardır. Ramshornlar neredeyse herşeyi yerler. (Canlı bitkiler hariç) çürümüş bitki yapraklarını, yem artıklarını, ölü balıkları, ölü herhangi başka bir canlıyı...

Kısacası su kalitenizin dengede kalmasında büyük fayda sunarlar. Tuhaf şekilde salyangozlar akvaryumdan atılması gereken canlılarmış gibi düşünülür. Oysa tank ekolojisinde önemli yere sahiptirler. Ben her kurduğum tanka ramshorn eklerim ve düzenli şekilde ürüyor olmalarından mutluluk duyarım.

Bunu görüntü kirliliği olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Amacımız evlerimizde doğal döngüden bir kesit yaratmaksa eğer salyangozlar da bu doğal döngünün bir parçasıdır.

Doğal ve faydalı olan her canlı benim görüntüme zevk katıyor. Bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

[QUOTE=bazinga]

Aşırı üremeyi engellemek için bir öneriniz var mı? Akvaryumum 216 litre ve bol bitkili bir küp akvaryum, yani aşırı üreme olmadıkça pek görüntü kirliliği oluşturacağını düşünmüyorum. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla yemleme ve yosunlanma olmazsa üreme hızı düşüyormuş doğru mudur?[/QUOTE]

Yemlemeyi azaltırsanız nüfus dengelenecektir. Üreme hızının sonsuz şekilde artmasına imkan yok. Ne kadar köfte o kadar bebek [:)]

Ramshornlar yosundan önce daha yüksek enerjili besinlere yönlenirler. Yem artıkları önceliklidir. Hiç yem bulamadıklarında yosun yemeye başlarlar. Yeşil nokta ve sakal yosununu tüketebildiklerine şahit olmadım ama.

Benim tankımda 200ün üzerinde nüfusa ulaştılar. Kırmızı, mavi ve beyaz olanlar var. Boncuk gibi görünüyorlar. Benim hoşuma gidiyor.

Zaten kötü haber vereyim isteseniz de bitiremezsiniz salyangozları. Bir kez tanka girdilerse kurtulmanız mümkün değil. Kadere razı olup sevmek lazım onları da. [:)][EDIT]ozanoguz,2020-07-22 16:33:38[/EDIT]
Green Terror Yaralama
Ayırmanız gerek. Dişi balık strese girmiş.
Akvaryum İçin Üretilmemiş Gübre Kullanımı
Fiyatı gerçekten iyiymiş. Kullanan varsa bilgilendirsin bizi.
Salyangoz İstilası
Ramshorn salyangozlarının tankınıza hiçbir zararı yoktur. Aksine büyük faydası vardır. Ramshornlar neredeyse herşeyi yerler. (Canlı bitkiler hariç) çürümüş bitki yapraklarını, yem artıklarını, ölü balıkları, ölü herhangi başka bir canlıyı...

Kısacası su kalitenizin dengede kalmasında büyük fayda sunarlar. Tuhaf şekilde salyangozlar akvaryumdan atılması gereken canlılarmış gibi düşünülür. Oysa tank ekolojisinde önemli yere sahiptirler. Ben her kurduğum tanka ramshorn eklerim ve düzenli şekilde ürüyor olmalarından mutluluk duyarım.

Ve yanılıyorsunuz. Salyangozların hareketleriyle karidesleri rahatsız etmeleri söz konusu bile olamaz. [EDIT]ozanoguz,2020-07-22 02:50:02[/EDIT]
Akvaryumda Amonyak Gidermek İçin Neler Yapabilirim
Zeolit, karbon ve seramikler amonyağın giderilmesinde faydalıdır. Fakat ne tür bir tankınız var, hacim, filtre gibi ayrıntıları yazarsanız yardımcı olan çıkacaktır.
Apistogramma Sp. wilhelmi Abacaxis Yumurtluyor!
Belgesel tadında videolar olmuş.
Maşallah [:nazar:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.