ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
06cengiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2010 20:09
Son Ziyaret:
16 Mart 2013 20:32
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hacı cengiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kjjhdkam

SON 10 MESAJI

Moori ilangi F0 -Kasakalawe Yavrular ( Resim Eklendi)
[QUOTE=tunca55]06cengiz bey bugra beyın balıklarını bizde gördük daha renklerını almadan bile ilangi oldukları bellı oluyor reklama gelince insan gerçekten balıgı nereden ve nasıl aldıgını anlatmak ıster bence bende olsam aynısını yapardım bu reklam olmasa gerek.
Fakat ihsan kardeşimizin balıllarının oturmuş oldugu halde ilangini asil renklerıni daha soluk bir şekilde gözüküyor ve bunu bır hobicinin tropeusa gönül vermiş birinin balıklar hakkında yorum yapmış olmasının vicdanla veya bir ticari amaçla yapmış olmasını gerektirmez sanıyorum bence biraz daha uslubunuzu degiştirmenizi bekleriz gerçkten bir insanı karalama ile suçlarken iki kere düşünmek gerekir sanıyorum.

Bİrde birden bu kadar başkasına sölenen laftan dolayı parlamınıza anlam veremıyorum bunuda açıklarsanız sevnırım saygılar..
[/QUOTE]
Sayın tunca55 tartışmaya girmeyecem ancak sadece bir link verecem ve buradan bjk06 arkadaşın başka bir foyoğrafa bakıp ilangi olmayan balıklara nasıl ilangi dediğini ve nasıl karar verdiği konusunda fikir sahibi olursunuz inşallah. Linki acan arkadaş (buğra beyin) ilangi dediği balıkları ilangi olmadıkları için akvaryumcuya tekrar iade ettiğini de yazmış. Sanırım ne kadar anlayıp yorum yazdığı konusunda da tüm forumdaki arkadaşlara ışık tutar. Bunu okuduktan sonra konu ile ilgili tek kelime de yorum yapmayacam. Saygılar.  http://www.akvaryum.com/Forum/tropheus_ilangi_cinsiyet_k344473.asp06cengiz2011-01-30 02:05:45
Tropheustan "anlayan" arkadaşların 1 saniyesini alabilir miyim.
Ben balıklları canlı yerinde gördüm. Tartışmaya maruz kalmayacak şekilde ilangidir. Balıkların boyu 6-7 cm.dir. Bu boydaki balıkların ancak yakından bakmak suretiyle tam olarak belirlenebileceğini hepimiz biliriz sanırım. Bir arkadaş daha benim gibi yapmış vede oda aynı benim gibi düşünüyor. Birde şunu belirtmek istiyorum. Sadece Afrikadan gelen balıklar F0 ise almanya ve Singapur üzerinden gelen balıklara ne deniyor? Fevri davranmayalım lütfen. Ayrıca bir husus daha dile getirmek istiyorum. Afrikadan Türkiyeye balık getiren de yine Almanyadan bir aracı firma vasıtsıyla oluyor diye biliyorum. Yok aksi oluyorsa LD akvaryum için bizimle paylaşması konusunda kendi formlarına da  yazmıştım. Hala bir cevap gelmedi. Saygılar. 06cengiz2011-01-30 01:59:48

[QUOTE=tunca55]Evet arkadaşlar herkez fikrini belirtmiş ve bakıyorumda ilangi diyen 1 kişi dahı yk kesın olarak buda ne demek oluoyr bugra beyın balıklara bır karalama yapmadı degılmı ve bugra beyın hastalıklı balıkları oldugu söylenıyor ben canlı tanık  olarak ben samsun da ikamet ediyorum ve bugra beyın samsuna ikola gönderdigi balıların gayet saglıklı oldukarını görüyorum ben gerçekten tartışma isteyen biri degil fakat boş yerede başkalarının karalanmasını istemem herkese saygılar sunuyorum arkadaşalr seviyeli bir şekilde tartışacaksak tartışalım konularıda lüften iyi akşamlar dilerim..  [/QUOTE]
Sayın tunca55 diğer bir forumda da aşadğıdaa belirttiklerimi yazdım. Ancak buradaki arkadaşlarında öğrenmesi acısından yinelemekte fayda var. 28 Ocak 2011 Saat 10:41 de bjk06 arkadaşın (buğra bey) başka bir foyoğrafa bakıp ilangi olmayan balıklara nasıl ilangi dediğini ve nasıl karar verdiği konusunda fikir sahibi olursunuz inşallah. Linki acan arkadaş bluerun (buğra beyin) ilangi dediği balıkları ilangi olmadıkları için akvaryumcuya tekrar iade ettiğini de yazmış. Sanırım ne kadar ilangileri fotoğraflarına baakarak anlayıp yorum yazdığı konusunda da tüm forumdaki arkadaşlara ışık tutar.Saygılar.  http://www.akvaryum.com/Forum/tropheus_ilangi_cinsiyet_k344473.asp

ilangi de cinsiyet ayrımı
[QUOTE=tanganyikacı]Ama yavrudan bile olsa akvaryumda balığın davranışlarından erkek  olduğu anlaşılırki...

Saygılar...
[/QUOTE]
damızlık boya geldiklerinde bile dişiler erkek gibi erkekler de dişi gibi davranma özelliğine sahiptirler. Bu nedenle tam erişkin olmadan birşey söylemek her zaman için yanıltıcı olabilir.
Moori ilangi F0 -Kasakalawe Yavrular ( Resim Eklendi)
     Buğra bey kardeşim. Yazınızı ve yazılanları okudum tropheus a gönül veren birirsi olarak beni iyi tanırsınız. Eğer bu balıklar gercekten afrikadan gelmiş ise hayırlı uğurlu olsun. Güzelde reklam yapmışınız hem sizi hem erdem akvaryumu tebrik ediyorum. Lakiiin kendi balıklarınızı bu kadar överken, ilk resimleri koyuydu şimdi açıldılar vs vs derken güzelde bir ailan veren ve başka bir ithalatcı firma tarafından getirtilen ve bizzat canlı görerek şahit olduğum ihsan kardeşimin balıklarına İlangi değil derken hangi vicdanla bunu yaptığınızı da anlamış değilim. Yoksa amacınız sadece ticari kaygı mı?
 
  Size göre erdem akvaryum getirdi ise ilangi başkasında ise ilangi değil mantığımı. Birilerinin güdümü ile mi bilinçli bir karalama yaptığığınızı da anlamış değilim. Bu arada Erdem akvaryuma bir soru sormak ta isterim Afrikadan nasıl getirmiş hangi firma aracılığı ile? Yoksa başka bir firmanın ankara temsilciliğini mi almış. Belgeleri ile  Aydınlatırsanız sevinirim. Birde bizzat şahit olduğum şu olay var Erdem akvaryuma gittim ve yerinde gördüm. Yorum yapmayacam ama sadece balıkların sertifikasını sordum yok dediler.
 
    Ticari kaygı ile lütfen başkalarının emeğini karalamayın.
LD Akvaryum Afrika'da
 Rica etsem balıların gölden yakalanırken veya yakama anında birkac kare fotoğrafını bizimle paylaşırmısınız? Gölden nasıl cıkarıyorsunuz acaba?
TROPHEUSDA KİM KARAR MEKANİZMASI
[QUOTE=technofear]Benim balıklarda da aynı problemı yaşadım. Önce takas teklif edip sonra şikayet ettiler. Yapacak bişey yok insanların ağzı torba değilki büzeceksin... Balıkların adını çıkardılar millet balıklarınn  orjinal değil mi diyor. Özellikle gösterdim balıkları 3 ayrı kişiye hepsinden aynı cevabı aldım ama işte bazı şeyleri çok bildiğini sanan kişiler garip cinsler türetebiliyorlar... Bide bilip bilmeden yapılan yorumlar insanları çıldırtıyor...[/QUOTE]
   Senin balıkları gelip bizzat yakından gördüm. Şüpheye en ufak yer vermeyecek derecede kaliteli, sağlıklı ve saf ilangiler. Acaba ilangi değil diyen arkadaşlar kendi balıklarını pazarlamaya kalkıyor olmasın. Malum ilangi olmayıp FO Afrikan ithal deyip mağazaya gittiğinde sertifika gösteremeyen akvaryumcu ve burdan balık alıp kandırılanlar da var.
TROPHEUSDA KİM KARAR MEKANİZMASI
 Ayrıca konu tropheus olunca şöyle bir durumda söz konusu. Tropheuslar verdiğiniz yem, akvaryum dekoru, taankınızın kapasitesi, suyun ph derecesi, balık sayısı beraber atılan diğer türlere göre renk değiştirme ve karşı türlere kur yapma özelliğine sahip türler. peki bu durum nasıl anlaşılır acab?
TROPHEUSDA KİM KARAR MEKANİZMASI
  Arkadaşlar epey bir süredir hem siteyi hemde olan bitenleri izliyor ve okuyorum. Ben yıllardır tropheus yetiştiriyorum. Bu konuda epeyde deneyim sahibi sayılırım. Sitedeki bazı tartışmalara şahit oluyorum zaman zaman.
 
  Mesela birisinin ilan koyup satmak istediği bir tür için bir başkası bu şu balık bu değil gibi yorumlar yapıyor ve haliyle almak isteyen insanda şüphe yer aldığı için vazgeciyor.
 
   Peki bu durumda otorite kim? Yurt dışından türlü türlü uydurma isimlerle ithal balık getiren ithalatçılar mı? Bu balıklara gönül vermiş gercek akvaristler mi?
 
  Eğer bu konumu silinmeden gündeme gelirse bircok deneyim ve bilgilerimi zamanla paylaşmak istiyorum. Sadece tavsiyem şu araştırıcı olmak gerek tanganyika gerekse Malawi göllerinin orjinal balık resimleri olan bircaok yer var. Akvarist arkadaşlar lütfen TROPHEUS yazıp görsel resimlere bakarak aldanmasın. Yada site yönetimi bir calışma yapıp orjinal resimleri paylaşırsa sevinirim. Yorum ve önerilerinz nelerdir paylaşmak istiyorum.
wiwiwi2011-01-24 10:58:31
300 Lt İçin Dış Filtre
Evet halihazırda kullanıyorum hem daha ucuz hem daha verimli hemde sıfır ses. Sonuç ise mükemmel temizlik. Kullaandığım tankımda Tropheus besliyorum.
300 Lt İçin Dış Filtre

Size yazdığınız fiyat aralığında kesinlikle Ada nın mc_918 U/V sini tavsiye ederim. 2200 l su çevirir. Son derece memnunum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.