İç Parazit Mi ?


Burakcan:toluÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2017
Mesaj: 32
Burakcan:toluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2017 20:58
[QUOTE=newbiee]Konu açılmışken bu sarımsagın suyunu nasıl çıkarıyorsunuz beyler.[/QUOTE]

İlk Önce 2-3 diş sarımsağın Kabuğunu Soyuyoruz Rendenin En ince Kısminda Rendeliyoruz Elimizde Posa Kalıyor.Bu Posayı İnce Bir Bez Benzeri Biseyin İçine Koyuyoruz.Ve Sıkıyoruz.Posa Bezde Kalıyor.Geriye Kalan Sarımsak Suyunu İse Yemle Karıştırarak Balıklarınıza Verebilirsiniz [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sangariosÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 215
sangariosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2017 22:48
Flagyl, metronidazole denilen etken maddeye sahip bi antibiyotik. yani esasında anti parazitik değil (ya da en azından sitraks gibi değil, farklı). ancak WebMD'ye (ve diğer birçok kaynağa göre) bazı bakteriler ile beraber bazı parazitler üzerinde de etkili.

veterinerime sordum, veterinerliğin (özellikle Türkiye'de) sucul canlılar üzerine çalışmadığını, o işe su ürünlerinin baktığını söyledi. tabii bu demek değil ki veteriner olup bu işle uğraşan, araştıran deneyen yok.

velhasıl, flagyl konusunda şöyle bi durum var. kimi parazit tedavilerinde birçok kişi tarafından kullanılmış ve işe yaradığı görülmüş. sitraks da aynı şekilde. elimizde alternatif milyon tane tedavi yöntemi de olmadığına göre, en basitinden denenebilir. riski var ancak bu risk tedavi edilmeyen balığın zaten ölebilecek olması riskinden yüksek değil. ayrıca mesela seachem'in metronidazole içeren bir ilacı var (bizde yok tabii ki ama ülkesinde var). hatta karşılaştığım bi sitede metronidazole tedavisi yanında praziquantel tedavisiyle daha iyi sonuç alınır falan diyor. eğer seachem gibi balıklar için dozlanmış bir ürünü kullanamıyorsak, mecbur flagyl tarzı bir ilaç kullanıcaz. burada da bütün mesele aslında dozunu ayarlamakta. insan için yaratılmış bir ilacın balık için kabul edilebilecek düşük seviyelerde verilebilmesi. bunu için de mecbur bizden önce denenmiş olanlara bakmamız gerekiyor.

keşke seachem Türkiye'de olsa, antibiyotikler balık için dahi reçete ile satılmıyor olsa (insan için reçete kesin olmalı o ayrı) da biz de bunlarla uğraşmasak.

not: aquarium-medications. com diye bi blog var. güzel detaylar ve birçok etken madde/ilaç, nasıl çalıştığı, nereyi etkilediği gibi bilgiler mevcut. tıbbi düzeyde değil de daha çok hobici düzeyinde.

not 2: metronidazole bazı protozoalarda da etkiliymiş. acaba beyaz benek tedavisinde etkisi var mıdır merak ettim. [:)][EDIT]sangarios,2017-10-18 23:07:20[/EDIT]

Beğenenler: [T]198020,Burakcan:tolu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198020,Burakcan:tolu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2017 23:10
Ben özetle flagyl veya sarımsak aleyhinde yorum yazanlara karşılık olarak bizzat kendi tecrübemi ve işe yaradığını söylüyorum, hala yardım etmek yerine tartışmak derdinde olmakla itham edildim. Bravo diyorum

Bu arada farmakoloji su ürünlerinde de veteriner hekimlikte de doktorluk eğitiminde de vardır, hangi maddenin hangi tür bakteri veya parazite etkin olduğu disiplinlere göre değişmez, disiplinler uzmanlıklarıyla uygulama şekli ve doz ayarında ayrışır. Flagyl işe yaradığını bilip bilmeden yorum yapıyorsun eleştirisi yapmak yerine forumda yüzlerce insanın alıntı değil kendi tecrübelerini anlattıkları konuları okumak gerekir diye düşünüyorum. Kaldı ki ben tecrübemi yazdım, konu sahibi de teşekkür etti konu kapandı zaten

Beğenenler: [T]192768,sangarios[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FurkancngrÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 166
FurkancngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2017 00:12
Yeni kuluçkaya yatan veya kuluçka dönemini bitiren balıklarda ortalama 1 hafta yem yemediğinden dolayı karın biraz içeride oluyor. İç parazitten şüpheleniyorsanız 1-1 buçuk hafta düzenli su değişimleri ile balığı izleyin. Dışkılamasında anormallik var ise bazen kendiliğinden yavaş yavaş düzeldiğini gözlemledim. Bunun dışında balıklara haftada 1 gün sindirim sistemlerini rahatlatmak için salata,bezelye,ıspanak verebilirsiniz,eğer veremiyorsanız o gün yem atmassanız sağlıkları adına daha iyi olur.
Geçmiş olsun..

Beğenenler: [T]198020,Burakcan:tolu[/T]
Teşekkür Edenler: [T]198020,Burakcan:tolu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir