5 metre için tavsiyeleriniz


uyarrÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 99
uyarrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 15:42
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Daha önce su değişiminde dinlenmiş su ekleme şansım yoktu   tank yaklaşık 1600  litre alıyor  buna su dinlendiremıyor ve direk şebeke suyu ekliyordum aslına bakarsanız içindeki balıklarda alışmıltı klora :)  1 yıldır  hatta yarıdan fazla bile çektiğim olmuştu sorun yoktu.

Sizler çok güzel yöntemler söylüyorsunuz filitreler  sump devir dayım  evyallah ama benim onların hiçbirini yapma şansım yok  sadece 1 adet dış filitre ve  2 tane iç filitre

Bu şekilde olduğu kadar idare etmeye çalışacağım  eğer ilerki günlerde başarılı bi tank  canlı olursa  mutlaka resim paylaşacağım.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1405
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 15:48
1-Konyanın su değerleri önemli. İstanbulda kloru basıyorlar.
2-Hiç birşey yapamıyorsanız bile büyük boy çöp kovalarından alın içini musluk suyunu doldurun ve içind bir kafa motoru çalıştırın 1 gece. böylelikle kloru kıracaktır.
3- Akvaryumun suyunun yarıdan fazlasını çekme ihtiyacını neden duyuyorsunuz ? Bu çok büyük bir oran.
 
Akvaryumda ne beslemek istediğniz vs konuları aklınızdakileri yazarak paylaşırsanız o şekilde yardımcı olabiliriz buradan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mendos06Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2013
İl: Ankara
Mesaj: 103
mendos06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 16:07
[QUOTE=mnfc] [QUOTE=de_pars] Tam tersi su hacmi ne kadar cok olursa o kadar sağlıklı olur. Dinlenmis suyada gerek yok su otursun haftada 5 de 1 musluk suyu yapilirsa sorun olmaz.[/QUOTE]

Arkadaş pek suyun oturmasına imkan tanımıyor, bu hacimdeki bir akvaryumun suyun oturması için belki de 2 ay gerekir. Kaldı ki ben hastalık, suyun bozulması durumunda müdahaleden bahsettim. Bu durumda da doğrudan çeşme suyunu dayamazsınız umarım.
[/QUOTE]

Balıklar musluk suyuna alismişlarsa musluk suyundaki klor oyle abartili degil. %5 diye biliyorum. Yani dedigim bir tankdan dinlenmisde olsan 3- 4 de 1 inden fazla su eklerseniz zaten bakterileri kaybetmis olursunuz.
Suyu oturmasi 1 ay bulur ama biyolojik dongu otursun duzenli bakim filtrasyon olsun zaten suyun bozulmasi diye bir sey olmaz
Hastaliga gelirsek 4 5 senedir bir sürü farkli hacimlerde akvaryumum oldu hic kurarken bakteri kültürü disinda hic ilac kullanmadim. Hastalikları ısı ve su degisimi ile hallettim.
   Hastalik olmamasi icin ozellikle sizin akvaryumda yeni baliga karantina tankina koyumadan ana tanla eklememelisiniz.
   Filtrasyon Bu sekilde olucak diyorsunuz ama aldiginiz tum baliklar öluyor. Hayvanlara yazik degil mi?   İmkaniniz yoksa bile dis filtreye 3 4 lt siproraz eheim mech gibi bir metaryal ekleyin en azindan biyolojik dongunuz olsun. Canli sayisi az olursa su degisimi ile halledebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagri54321Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 330
cagri54321Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 16:31
Fluval fx5 bile alsanız suyunuzu en fazla 2 kez çevirecektir.Buda tropheus gibi hassas bir tür için kesinlikle yeterli değildir.Hele birde canlı yükü fazla olursa suyunuzun tekrar bozulmaması için bir neden kalmıyor ortada.Genede siz bilirsiniz.

Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4240
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 16:42
Sebeke suyuna guven olmuyor, bazi zamanlarda asiri klor basiyorlar, bazi zamanlarda hic klor olmuyor. bu yuzden yaptim oldu dememekde fayda var. suyu dinlendirme imkani yoksa karbon filtre kullanilabilir. buyuk boy ikili 5mikron sediment filtre ile karbon filtre suyu buyuk oranda temizliyecektir. pahali bir sey degiller. riski ortadan kaldirmis olur.

anladigim tankinizda bakteri barindircak, bir kum, kaya yada benzeri bir dekorda yok. bu yuzden ic filtreleri filtrasyondan bile saymayin derim. ic filtrenin biolojik donusume direk katkisi sifira yakindir. ancak tankin icinde hizla dondurdugu su dekorlarin ve kumun uzerindeki bakteriler tarafindan dolayli biolojik temizlige ugrar. tankinizin bu durumunda cok dayanikli malawi turleri disinda bir baligi saglikli bakabilmeniz cok zor. tropheuslari en basdan denemeniz hata olmus. durumu biraz duzeltmek icin arkdasin onerdigi gibi filtrenize olabildigince cok siporax yada eheim substrat pro doldurmanizda fayda var. bu malzemeler mikroskobik gozenekleriyle cok genis yuzey alanlarina sahip olduklarindan diger zeolit, lav kirigi, bioball gibi malzemelerden yuzlerce kat daha fazla bakteri barindirabilirler. buda biolojik filtrasyonunuzu ciddi sekilde artiracaktir. daha once dedigim gibi sera siporax i cuvaldan bozma acik olarak makul fiyatlara alabilirsini. fiyati gene yuksek gelecektir ama emin olun farki cok fazla. ozellikle sizin gibi yeterli filtrasyon alani olmayan durumlarda mutlaka sart.  

simdi aklima geldi; basit ama etkili bir filtrasyon cozumu olarak hamburg filtreleride arastirabilirsiniz. tankinizin iki kosesine basitce hamburg filtre kurulabilir. tankin icinde cok fazla alan isgal ettiginden genelde tercih edilmez ama yeterince kalin biolojik sungerler kullanirsaniz biolojik temizlik gucu dis filtrelerden bile yuksektir. sizin olculerinizde yer fazla sorun olmayacaktir. ic filtrelerinizi hamburg filtreye donusturerek, biolojik gucu artirabilirsiniz.  forumda aratirsaniz bir suru fakli ornekleri mevcut

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeşilcandırÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 147
yeşilcandırÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 00:49
Mustafa abinin dediği gibi iç filtrelerin biyolojik filtrasyona faydaları yok denecek kadar az dış filtre olarak kullandığınız filtrenin bulunduğu yere sığacak kadar sadece biyolojik fitrasyon ama çok sağlam biyolojik filtrasyon yapacak motoru kuvvetli bi dıy proje yapılabilir. daha önce atacak olduğum videoyu bulamadım ama busefer bir örnek ekliyoru

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ZtgajS8ayFg[/VID]

buradaki büyük ölçüde sizin dış filtre yerinize uygun boyutta yapılabilir hem de güçlü bi pompa kullanılarak döngüde hızlandırılabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selsorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 438
selsorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 18:23
Büyük geçmiş olsun.
Dış filtre ufak hacimli tanklara bile yetmiyor bazen.
Balık sayısı, dışkıları vs ve yem artıklarından dolayı balıkları kaybetmişsinizdir.
Rüya gibi bir ölçü.
İnşallah filtrasyonu halledip tekrar ayağa kaldırırsınız






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir