Hazır Akvaryuma Kum Koymak
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 16:53
Merhabalar. 3 haftadır çalışan filtreli 15 litre nano akvaryumum var. Şimdi yeni karides aldım ancak içinde kum yoktu. Sorum ise, hagen kumu şimdi eve gidince koysam, 2-3 saat kadar bekledikten sonra canlıları koysam problem olur mu? Yoksa 2-3 gün karidesleri büyük akvaryuma koyup bekletip sonra mı nanoya taşımalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 21:44
[QUOTE=YigitAlpCicek]Merhabalar. 3 haftadır çalışan filtreli 15 litre nano akvaryumum var. Şimdi yeni karides aldım ancak içinde kum yoktu. Sorum ise, hagen kumu şimdi eve gidince koysam, 2-3 saat kadar bekledikten sonra canlıları koysam problem olur mu? Yoksa 2-3 gün karidesleri büyük akvaryuma koyup bekletip sonra mı nanoya taşımalıyım? Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
Kumu iyice yıkamanız lazım işleme esnasında çok fazla tozlanıyor o hataya düşmüştüm akvaryum çok tozlanmıştı neyseki oturmamış bir tankta kullanmıştım.
Bence kumu koyduktan 2 3 gün sonra ekleyin karidesleri.
Kumu iyice yıkamanız lazım işleme esnasında çok fazla tozlanıyor o hataya düşmüştüm akvaryum çok tozlanmıştı neyseki oturmamış bir tankta kullanmıştım.
Bence kumu koyduktan 2 3 gün sonra ekleyin karidesleri.
Beğenenler: [T]209202,YigitAlpCicek[/T]
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 22:01
[QUOTE=BETA.4]
Bence kumu koyduktan 2 3 gün sonra ekleyin karidesleri.[/QUOTE]
Tozlanmayı düşünüyordum ben de. Tozlanırsa koymayacaktım zaten ama hiç tozlanmadı su tertemiz şuan hiçbir problem yok. Ancak bakteri oluşumu düzgün oldu mu olmadı mı ondan emin değilim. Onun için endişeliyim koymalı mıyım koymamalı mıyım.
Bence kumu koyduktan 2 3 gün sonra ekleyin karidesleri.[/QUOTE]
Tozlanmayı düşünüyordum ben de. Tozlanırsa koymayacaktım zaten ama hiç tozlanmadı su tertemiz şuan hiçbir problem yok. Ancak bakteri oluşumu düzgün oldu mu olmadı mı ondan emin değilim. Onun için endişeliyim koymalı mıyım koymamalı mıyım.
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2025 23:29
[QUOTE=YigitAlpCicek]
Tozlanmayı düşünüyordum ben de. Tozlanırsa koymayacaktım zaten ama hiç tozlanmadı su tertemiz şuan hiçbir problem yok. Ancak bakteri oluşumu düzgün oldu mu olmadı mı ondan emin değilim. Onun için endişeliyim koymalı mıyım koymamalı mıyım.[/QUOTE]
Benim şu su dinlendirmemin 4. haftasindayim hazır tankından şu aldim ama hâlâ emin değilim hazır oldumu diye.[:)]
En az 2 ay bekleme taraftarıyım son yaşadıklarımdan sonra.
Tozlanmayı düşünüyordum ben de. Tozlanırsa koymayacaktım zaten ama hiç tozlanmadı su tertemiz şuan hiçbir problem yok. Ancak bakteri oluşumu düzgün oldu mu olmadı mı ondan emin değilim. Onun için endişeliyim koymalı mıyım koymamalı mıyım.[/QUOTE]
Benim şu su dinlendirmemin 4. haftasindayim hazır tankından şu aldim ama hâlâ emin değilim hazır oldumu diye.[:)]
En az 2 ay bekleme taraftarıyım son yaşadıklarımdan sonra.