ZORUNLU GENEL SAGLIK SIGORTASINA KARSIYIM!


can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 04:39

1 Ocak 2012 tarihi itibari ile ilgili kanunun değiştirilerek yürürlüğe sokulmasıyla bazı vatandaşların genel sağlık sigortası yaptırmak zorunluluğu gündeme geldi. Peki ama kimlerin zorunlu genel sağlık sigortası ( GSS ) yaptırma zorunluluğu var? Bu kişilerin ne yapması gerekiyor ? GSS nedir ? 

“1 Ocak 2012 tarihi ile herkes sağlık güvenceli oldu!” sloganı sizi yanıltmasın. Halihazırda, zaten sosyal güvencesi olan vatandaşlar için değişen bir şey yok. Bu vatandaşlar BAĞKUR, SSK gibi kurumlardan zaten sigortalı olduklarından sosyal güvenceye sahiplerdi. Bahsedilen değişiklik ile yeşil kartlı olan ya da herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayanların hayatında değişiklik yaptı.

Konunun önemini vurgulamak için belirtmekte fayda görüyorum: Genel sağlık sigortasına başvurmayanlar 212 TL para cezasını ödemek zoruda kalacaklar.

Siyasetçilerin ağzından “Sağlıkta dönüşüm” kelimelerini duymuş ancak ne anlama geldiği konusunda somut bir şeyler bilmiyorsanız işte size örnek: Sağlıkta dönüşüm uygulaması ile “herkes sigortalı olacak” projesi hayata geçirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu’nın yılbaşı gecesi hayata geçirdiği GSS uygulamasında 74 milyon nüfus, artık zorunlu genel sağlık sigortalısı oldu. Kişilerin kendi isteğine bakılmaksızın tamamı, genel sağlık sigortası kapsamına alındı. Hiç kimsenin “ben devletin sağlık güvencesini istemiyorum” deme hakkı yok. Sosyal güvencesi olmayanların genel sağlık sigortasına başvurması zorunlu. Bu durumda olan 1,7 milyon kişi var. Bu kişilerin bir ay içinde başvuru yaparak genel sağlık sigortalısı olması gerekiyor. Aksi takdirde ailedeki her kişi için aylık en yüksek tavan olan 212 TL prim borcu çıkarılacak. Bu bir kereye mahsus olmayıp her başvuru gecikmesinde yeniden tahsil edilecek. Her ay aynı prim borcu işlemeye devam edecek. Bu nedenle sosyal güvencesi olmayanların bir an önce genel sağlık sigortasına başvurması gerekiyor.

 

EVET ŞİMDİ SİZ DEGERLİ ARKADASLARIMA SORUYORUM BU DEVLETIN YASALARIYLA BELİRLEDİĞİ BİR SOYGUN DEGİLMİ?

Zorunlu olarak hızmet almama ıhtımalım olan bır seye nasıl para odemek zorunda olabılırım.

Harcama durumuma göre aylık minimum 35 lira daha yuksek harcıyorsam 106 lira cok fazla harcıyorsam 212 lira heray ödemek zorunda bırakılıcaz.

Dikkatinizi çekerim kazanıyorsam değil harcıyorsam gelir vergisi değil harcama vergisi!dünyanın hangi ülkesinde bu mantıkla vergi toplanmakta.nijeryadamı somalidemi?

Söyle düşünelim ben en az kazandığımı var sayayım ayda 886tl yi geçmiyor.buna istinaden ben her ay 35 tl devlete gss adı altında prim yatırmak zorundayım senede 420tl yapar hangımız her yıl 420 tl hastane masrafı yapmakta?

Ve ödemediğim bu tutarları devlet benden zoraki yollarla tahsil edicek eger ödemediysem beni devlet hastanesinde tedavi etmiycek tedavi masrafını versem bile.

Eger bu yasa sosyal adalet için yapıldıysa ozaman belirli bir gelir düzeyinin altındaki insanlara bunu zorunlu yapmamalı.örneğin 3000tl kazanan vatandaslardan bu para toplanmalı yada ev araba vb vergıye tabı mal varlıklarının vergılerının ıcıne %1 gıbı bır oranla katıp buradan kaynak ayırmalı böylece durumu iyi olan vatandaşlarımız sosyal güvencesi olmayan insanların saglık harcamalarını karsılamıs olur ve  sosyal adalet biraz daha fazla saglanır.

Zaten 886 liranın altında kazanan vatandasımız ıcın 35 lira buyuk para bu parayla evıne ayda 3 kilo kıyma alır.

LÜTFEN SİZDE GENEL SAGLIK SIGORTASINI İYİCE ARASTIRIN VE DEVLETIMIZIN BU YANLIS UYGULAMASINI YASAL YOLLARLA PROTESTO EDELIM.ZATEN YARIN GENEL SAGLIK SIGORTASINA BASVURUP HEMEN ARKASINDAN MAHKEMELERE BASVURUP YURUTMEYI DURDURMA AMACIYLA DAVA ACACAGIM.HER VATANDASIN DEVLETINE DAVA ACMA HAKKI BULUNMAKTADIR.OZELLİKLE BU YAZIMI OKUYAN AVUKAT ARKADASLARIMIZ VARSA YARDIM VE DESTEKLERINI BEKLIYORUM.

 

                                                                                                                                CAN EREN 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 09:37
Halen ssk, bağkur lu olanlanlar ve çalışmayan eşleri için herhangi bir değişiklik olmayacakmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serengetiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1180
serengetiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 11:16
Bağkurlu ve ssklı olanlardan hastaneden yararlanmasa da yıllardır bu paralar kesiliyor. Yeni olan birşey değil. Ayrıca geliriniz yoksa yada düşükse gss yi hiç ödemeden yararlanabiliyorsunuz. Özellikle ülkenin belli yörelerinde çok suistimal edilen yeşil kartların kalkması yerinde oldu. Bu sistem genelde yeşil kartlıları ilgilendiriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:40
[QUOTE=serengeti] Bağkurlu ve ssklı olanlardan hastaneden yararlanmasa da yıllardır bu paralar kesiliyor. Yeni olan birşey değil. Ayrıca geliriniz yoksa yada düşükse gss yi hiç ödemeden yararlanabiliyorsunuz. Özellikle ülkenin belli yörelerinde çok suistimal edilen yeşil kartların kalkması yerinde oldu. Bu sistem genelde yeşil kartlıları ilgilendiriyor.[/QUOTE]

ınsanlarımız ınternetten detaylı arastırması ıcın ve forumda cok fazla kırlılık olmaması ıcın detaylarını cok fazla yazmadım ancak prim odemesı yapmamamanız ıcın yanı devletın karsılaması ıcın aıle ıcı kısı bası gelırım 212 tl olması gerekmekte.bunun ıcınde 3 kısılık bır aıle oldugunuzu varsayalım 400 lıra kıra oduyorsunuz 200 tl faturalarınız e 200 tlde aylık market harcaması yapıyosunuz dıyelım zaten kısı bası 250tl yı gectı yanı her turlu mınımum 35tl yı odıyceksınız.ve benım param yok dedıgınız takdırde gelıyorlar ve sızı gelır testıne sokuyorlar sordukları soruların ıcınde yemegınızı tezeklemı pısırıyorsunuz gıbı sorular var ancak yemegınız tezekle pısmelı evınızın tuvaletı umumı tuvalet olmalı ve barakada yasamalısınız yoksa 35 tl yı odemek zorundasınız heray.
Ve yesıl kart olayını baktıgınızda haklı olabılırsınız ama bu benı ılgılendırmezkı ben yesıl kartlı degıldım ve devletın saglık yardımlarından yararlanmıyodum 3 5 senede bır hasta olursam ozele gıdıyorum zaten kımse bunu zorunlu benden kesemez hıc bır devletın veya kurumun bunu bana dıkte etme hakkı yoktur.ıstersem ıhtıyac duyarsam bunu yaptırma ozgurlugum olmalıdır.zorakı para tahsıl etmenın harac almaktan hıc bır farkı yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpeLiaRÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2009
İl: Nevsehir
Mesaj: 361
SpeLiaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:50
18 Yaşındayım ssk-bağkur-karne vs nedir hiç bilmem. Ailecek bu kurumlara karşı olduğumuz için sigorta filan yaptırmadık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir