zebra danio balığı üretimi


onur keçeciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2013
İl: Bilecik
Mesaj: 171
onur keçeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 15:28
arkadaşlar şu yolu izlersem danio üretebilirmiyim ...

ilk önce dişi danio balığını akvaryuma salsam 15 gün sonra sağlıklı bir erkek salsam üretim gerçekleşirmi yada daha önce üreten arkadaşlar üretim hakında bilgi vermelerini isterim

                              ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 18:07
Zebra danio üretmek için önce gerekli alt yapıyı oluşturmal lazım. Nedir bu alt yapı, minimum 40x30x25 veya 40x30x30cm ölçülerinde bir tan, daha uzun be genişi varsa çok daha iyi olur. Yükseklik fazla olmazsa daha iyi. Bu hacme uygun bir şelale veya ufak dış filtre. 25 dereceye sabitlenmiş bir ısıtıcı, zeminde ince taneli kum , ne renk olduğu önemli değil. Taban alanını kaplayacak kadar java moss ve yüzeyde de pistia, su mercimeği veya riccia btkileri. Çok olmamakla birlikte bira yüzey hareketliliği. Bu arada filtrelerin ağız kısmını tül gibi ince gözenekli bir malzeme ile kaplayın ki yavruları emmesin.

Sonrasında yapacağınız şey karnının iyice şiştiğini gözlemlediğiniz dişi ile onun peşinde koşan erkek var ise iksini birlikte aynı tanka koymak. Bu arada bu balıklar mevcutta büyük bit akvaryumdan küçük bir akvaryuma alınacak ise o büyük akvaryumdan su çekip küçük tanka koyabilirsiniz. Daha sonra aydınlatmayı azaltın, süreyi değil ışığın şiddetini yani çok aydınlık olmadın tankınız. Daha sonra erkeğin dişiyi kovaladığını görebilirsiniz, bu hareketlilkten sonra dişinin karnının indiğini de göreceksiniz, işte dişinin karnı iyice indiğinde erkeği de dişiyi de tanktan ayırın ki yumurtaları ve yavruları yemesinler. Bu arada damızlıkları sürekli olarak azar azar ama sık aralıklarla besleyin ki üreme dürtüsü tetiklensin. Dişi be erkeği ayırdıktan bir kaç gün sonra moss ların arasında minici k beyaz noktacıklar halinde yavruları görebilirsiniz. İlk bir kaç gün yumurta keselerinden yerler, sonraki 1 hafta da sudaki micro organizmalar örneğin infuseria gibi canlılarla beslenirler. 10 günlükten itibaren microkurt 15 günlükten itibaren de yeni çıkartılmış artrmia ile besleyebilirsiniz. Saydığım canlı yemleri tedarik edemezseniz yavruların hayatta kalma oranı çok düşük olacaktır.
Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Yavruları da görmek nasip olur inşallah.

Sevgiler saygılar


Beğenenler: [T]210407,Dserkan[/T]
+1: [T]206133,Tugrultuğra[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur keçeciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2013
İl: Bilecik
Mesaj: 171
onur keçeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 23:10
Çok teşekür ederim kardeşim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir