'Zebra balığı kalp hastalığı için umut'


cheavyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2008
İl: Ankara
Mesaj: 286
cheavyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 11:53


 

 

Ganj nehrinde yaşayan ve hemen her akvaryumda bulunan Zebra balığının kalp hastalıklarının tedavisi için umut olabileceğini ve kalp nakli ameliyatlarınının ortadan kalkabileceğini belirtiyor.

 

Independent'e göre araştırmacılar, zebra balığının kalp kaslarını şaşırtıcı bir şekilde yenileme yeteneğinin, kalp krizi geçiren insanlarda kalbin kendi kendini iyileştirmesini sağlayacak bir ilaç bulunmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Bilimadamları zebra balıklarında hasarlı kalp kaslarının onarılmasında önemli rol oynayan minik bir protein molekülü buldular. Zebra balığı, birkaç hafta içinde kalp kaslarının yüzde 20'sini eski haline getirebiliyor.

Gazete, zebra balığının sırrının çözülmesi halinde halihazırda binlerce kişi için tek umut olan kalp nakli ameliyatlarına gerek kalmayabileceğine dikkat çekiyor. 

 

cheavy2011-02-02 11:59:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 15:01
Acayip birşeymiş bir çok hayvanda bu tür etkileşimler var.Mesela kertenkelede kopan kuyruğunu yeniliye biliyor.Acaba bu kertenkeleleri kullanarakda kolu bacagı olmıyan hastaları iyileştiremezlermi çünkü insanlarin bilime muhtaç kaldıgı yerlerde bilim hayvanlar aracılığı ile herzaman olmasada yardıma yetişiyor.Güzel bir gelişme umarim bilim adamlarinin dediği gibi bir çözüm bulabilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir