yunusların yavru alması ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 14:22
Önecelikle merhaba arkadaşlar sabah güne güzel uyandım ve hiç beklemediğim yunuslarımdan birinin ağzı dolmuş ben sayıyı 1e 3 dişi sanıyordum 2e 2d'ymiş.. şimdi o diğer 2 balıkta fena kurlaşıyorlar hatta birbir etrafında bayağı döndüler.. bana yunusların kuluçka süreleri kusturulmaları gibi yapmam gerekenleri söyler misiniz ilk kez yunustan yavru alacağım ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 14:36
BU konuda her ne kadar tecrübesizde olsam okuduğum yazılar ve makalelerden kısa kısa özetler geçiyim size isterseniz.
Ağzına yumurta alan anaç balığımız mümkün ise akvaryumun içinde bir yer bölerek ayırmalıyız eğer akvaryum buna müsait değil ise başka bir tanka taşımalısınız. Bunun için yapılması gerekenler balık yumurtaları aldıktan 2 gün sonra gece ışıkları kapatıp 30 dakika bekledikten sonra ani den ışıkları açıp balığın sersemliğinden faydalanıp strese girmeden yan yakalanması ve balığı hiç sudan kesmeden maşrapa vs gibi bir kap içerisinde nakil edilmesi.
12-14 Gün arasında kusturulan balıklardan daha çok verim alındığını okumuştum.
Anaç balığımız ilk kez ağzına yumurta alıyor ise kusturulmaması tercih edilmektedir.
Anaç balığımız kustuktan sonra en az 3-4 gün sıkı bir bakıma aldıktan sonra ana tankımıza alalımki balığımız eski gücünü geri kazansın (yumurta alan anaç bu süre zarfında yem yemeyecektir.)
Aklıma gelenler bunlar bunlar benim okuduklarım sadece dediğim gibi bende tecrübe sıfır şuan için bende yunus kolonisi aldım yetiştirmeye çalışıyorum şuan için en kısa zamanda benimde ihtiyacım olacak sanırım.
Size bol yavrulu sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir