yunuslarım kırmamı ?


AlpBökeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 935
AlpBökeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2006 16:13

[QUOTE=tolgao2000]Kırma da saf da olsa artık o sizin sorumluluğunuzda, yaşamak ve yemek için elinize bakıyor olacak birde bu tarafından düşünmekte fayda var.[/QUOTE]

Tolga bey en doğru lafı siz söylediniz duygularıma tercüman oldunuz.

Bu arada direk kırma diyenler bence önce bir açıklama yapsın nerden biliyorsunuz kırma olduğunu?Bu yaştaki balıkta saflık belli olmaz hele bu boyda hiç belli olmaz büyük boy saf yunuslarda bile çizgiler olabilir bu fazla da belirleyici değildir.Renk solukluğu zaten sürekli değişir.

Balık eğer kırma olsaydı aynı zamanda hormona tabii tutulurdu hormonlu olsaydıda renk değişimi olmazdı esas bu boyda çok koyu renkli yunuslardan şüphelenilmelidir.

Birde herkes neredeyse her balığa kırma diyor yok böyle birşey neden bu akdar çok kırma olsun ki zaten ülkemizde ki çoğu balık ithal,ithal balıklarda zaten milyonlarca üretiliyor daha da fazla üretelim diye bir kaygıları olabileceğini düşünmüyorum.

Ancak yerli ise belki kendini akıllı sanan birkaç mahlukat electra ile falan kırıp saf diye satabilirler.

Allah onlara da acısın ne deyim...

Son sözüm arkadaşlar lütfen birşeyler idda ederken açıklama yapınız,sizde lütfen kırma veya saf balıklarınıza sahip çıkınız tür değişikliğine falan saygı duyuyorum ancak lütfen saflıklarından şüphelendiğiniz için hevesle aldığınız balıklarınıza haksızlık etmeyiniz.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir