yunus yavrularim ölüyor


havataşiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2012
Mesaj: 8
havataşiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2014 08:38
Yavru tankimin ölculeri 100*40*30,   verdigim yem tetra discus,  ufalayarak veriyorum.Saulaosi, beyaz prenses ve yunus yavrulari var. Yavru akvaryumunda.Kuluckadan ciktiktan sonra yaklasik  3  hafta ayni yavru akvaryumu icinde sisede besliyorum. 3 Hafta sonunda saliyorum. Tum yavrulari oyle yapiyorum. Ama sadece yunuslar öluyo . Her hafta %30  su degisimi yapuyirum .Degisimden sonra  2  tatli kasigi tuz  (  eriterek )   ve metilan takviyesi yapiyorum.  Baska bisey yok  . Sadece yunuslar ölüyo.  Yorumlarinizi bekliyorum saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreacHÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 169
GreacHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 00:15
Metilen mavisi sadece ilk tank kurulum aşamasında kullanılabilir, oturmuş sularda kullanmanızı ben önermem. Ayrıca yavru akvaryumunun suyunu ana tankdan kullanın yada eğer su değerleri birbirini tutmuyorsa en az 1 ay bekletin yavruluk ta sonra alıştırarak diğer tankınıza aktarın genelde 1 ay da kendilerini kurtarırlar. Yunus yavruları biraz daha kırılgan o yüzden olabilir. 

Birde aklıma gelmişken saulosi ve beyaz prenses otçul bir balıktır ve otçul diyet uygulanması gerekmektedir. Yunuslar ise hepçildir. Ya yunuslardan yada otçul balıklarınızdan vazgeçmelisiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

havataşiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2012
Mesaj: 8
havataşiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 07:48
Tesekkurler yorumunuz icin.

Ana tankim 200 lt  yavru tankim 130  lt yavru tankimda 250  tane kadar karisik yavru var  .Her hafta duzenli su degisimi yapiyorum . hic metilan kullanmamammi gerekiyor sizce sadece tuzmu kullanayim  ve nekadar tuz eriteyim acaba.Birde  anac yavru aldiktan 15   gun sonra kusturup yavru akvaryumunda kaynatiyorum  ve  keseleri gidince  1  ay kadar yavru tanki icinde bidonda bakip saliyorum ama sadece yunuslar òluyor .tuzmu veya metilanmi  yada diger baliklarmi ölmesine neden oluyor onu ögrenmek istiyorum acaba yunuslari ayni tank icinde  ayrimi buyutmeliyim .Birde yavru tanki su degisimini   normal  4  gunluk dinlenmis su ile yapiyorum. Ana tanktan almak mantikli deil gibi.C unku birsuru  yavru oluyor icinde cesitli boylarda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreacHÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 169
GreacHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 10:45
İlk yavru aktarımında ana tanktan almanız gerekir onu söylemiştim ama diğer tank zaten dolu ise yavruları diğer tanka almadan en az 1 ay bekletmeniz gerekir. Ancak bir ay sonrasında damla yöntemiyle yavaş yavaş suya alıştırarak aktarabilirsiniz. Benim kişisel deneyimime göre Yunusunda içinde bulundugu haplochromis'lerin yavruları mbuna türlerine göre daha dayanıksız oluyor. Sebebi bu olabilir. Ayrıca Değişik boyda yavruları bir arada tutmak küçük boyda olan yeni gelen yavruların gelişimini engeller bu yüzden zayıf düşüyorda olabilirler.
Belki karşı çıkanlar olabilir ancak ben metilen mavisinin bir yararını görmedim şimdiye kadar. Ama ilk tank kurulumundan sonra su değişimlerinde eklememek konusunda bir çok akvarist hemfikir diye düşünüyorum. Çünkü su hazırlamaya yarayan bir madde ve zaten ekolojik dengesi oturmuş bir suya eklemenin bir yararı yok aksine oturmuş olan düzeni sarsacağını düşünüyorum. Tuz konusuna gelince ben dış parazit vb. durumlar dışında kullanmıyorum ama balıkların direncini arttırdığıda kesin o yüzden onun miktarı hakkında benim bişey söylemem yanlış olur. Son olarak aklıma gelen bir ihtimalde yemlerinizle alakalı olabilir.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir