yunus ve sarı prenses balıklrımda yumurta var herkes baksın


_KoCa-Reİs_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Yalova
Mesaj: 62
_KoCa-Reİs_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 11:06
Arakdaslar 250 lıtrelık akvaryumum var.ıcınde 2 papağan 2 mucevher 2 yunus 4 sarı prenses 2 vatos 1 çöpçü var karma ciklet akvaryumu.
 
Şuan yunus cıkletımde ve sarı prenseslerın 1 tanesının agzında yumurta var yunusun yumurtaları agzına alması 3 gun oldu 3 gun once sahurda yumurtaları erkek dölledi ve dişi ağzına aldı.
 
Benım sorunum şu akvaryumdakı papağanlar yunuslara vuruyor.bu yavrulayacak balıkları bu hafta sonu kulucka makınası alıp yumurtaları kustursammı dıyorum.bırde su durum var sarı prenes ve yunusun yumurtalarını aynı kulucka makınasına koyulurmu yoksa 2 tanemı alıcam kulucka makınası.
 
Veya çiftli kuluçka tekli kuluçka makinaları var o nasıl oluyor ayrı ayrı koyabılıyormusun.
 
Son sorumda bu kuluçka makinasını benmı yapsam yoksa haızrmı alsam.daha once kulucka makınası yapanlar bana bılgı verebılırlermı ???
 
Yardımlarınızı beklıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DOLPMENÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 194
DOLPMENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 13:20
İlk olarak papağanlarla , mücevheri çıkartınız.Kuluçka makinesini hazır alınız.Biraz tecrübe edininiz.Sonra yaparsınız kuluçka makinesi , 6 günden aşağı kusturmayınız.Yumurtaların kurtulma şansı artsın.Birde yunus çiklettin ilk yavru alışıyısa kendisi salsın.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_KoCa-Reİs_Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2010
İl: Yalova
Mesaj: 62
_KoCa-Reİs_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 14:11

Anladım.papaanları mucevherlerı alıcam akvaryumdan sonramı yunusu yakılıyacam sarı prenseslerıde alayımmı?

peki ben papagan ve mucevherlerı yakalarken yunus yutmasın yumurtaları.yunusun ılk yumurtlaması kendı salsın derken ? kusturmayıpta yavrulugamı atayım o zaman yutma ıhtımalı varmı yumurtaları.benım yaptıgım yavrulugamı koysam dışıyı kendı salması ıcın nasıl yapsam acaba.bırda bende akaryum var 60*30*30 olcusunde.ama fıltre motorum yok hava motoru çift çıkışlı akvaryum masasının altına kursam o akvaryumu fıltre olmadan dısıyı atsam oraya olurmu yutma ıhtımalı varmı o skeılde sızce en ıyı yontem hangısı suan benım konumumda olsan sen ne yapardın ?
 
Akvaryumu bolmek ıstemıyorum.salonda duruyor akvaryum guzel durmuyor bolmeyle.
 
 
Bugun 3. gün 3 gun sonra kustursam olur diyorsunuz yani.bu cumartesı gece saate 2 de yaparım o hlade.eger baska bı yolu yoksa.
 
Bir sorum daha olacak yunus yumurtaları ıle sarı prensesın yumurtlaarını aynı kuluckam kaınasını koymamın bı sakıncası varmı yumurtanın cok olması sıkıntı yaparmı ? sarı prensesın yumurtaları buyuk ıhtımal yavru olmaya baslamıstır.yanı yunusu kusturdugumda yunusunkıler yumurta vazıyetınde sarı prensesınkıler kafa kuyrugu cıkmıs bıcımde olabılır bunu sakıncası varmı ayrı ayrı kulckamı alayım.çiftli kuluckalar nasıl oluyor ıkı ayrı yeremı koyabılyıyoruz onları ?daha saglıklımı yoksa ayrı ayrı ıkı tanemı kulucka makınası alayım.egerkı sarı prensesın yavruları kafalı ve kuyruklu ıse dırek yavruluga kustursam yasarlarmı ?
_KoCa-Reİs_2011-08-24 14:16:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DOLPMENÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 194
DOLPMENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 17:02
Papağanla mücevheri elinizden çıkartıp satınız.Aynı akvaryumda yunusu çok hırpalar.Ahmet bey yunus ve sarı prensesin dişi sayısını artırınız.Ben sizin yerinizde olsam yunusu korkutmadan mücevheri ve papağanı çıkartırım ve yunusla sarıyı akvaryumda bırakırım.Çünkü yunus strese çabuk girer ve ayırmada yumurtaları yutabilir , atabilir.Akvaryumda bırakın sarıyı 13-14 günlükken kusturunuz ve yavruruğa hava taşı takmanız yeterli olacak yavruların yaşamasında  yunusuda bekleyin tecrübesiz bir anaçsa sudan çıkarçıkmaz yumurtaları tükürücektir.Bu şekilde kusturmamışta olacaksınız.Zaten sudan çıktığında atmazsa tecrübeli dişidir.Kusturma işlemini rahatlıkla yaparsınız.Saygılar.  DOLPMEN2011-08-24 17:03:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir