yunus da karın cökmesi?


gokhan009Çevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2014
İl: Aydin
Mesaj: 28
gokhan009Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 09:22
arkaslar mrb gecen gun petshop tan bi adet 10 cm boylarında yunus aldım aldgımda fark edememısım eve geldm once bı dezenfektanlı ve kaya tuzlu ılık su dolu kabın ıcınde bakterılerden arındırma yaptım 10 dk beklettım balıgı sonra ana tankın ıcıne aldım balıgın karın bolgesınde cokme varmıs yem yemede falan sıkıntı yok gayet saglıklı gorunuyo ama ıc parazıt olabılır dıyolar sımdı ne yapmalıyım balıgı ayırıyımmı dıyerlerınden bulasma rızkı varmıdır yardım edersenız sevınırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 09:25
Dışkısına baktınmı ne renk krem rengi beyazmı dışkısı, iştahı iyi diyorsun. Belki aşırı bakımsız kalmı olabilir hemen ilaca boğmayalım istersen, doğal olarak iç paraziti önleyici sarmısaklı yem verebilirsin. Bir diş sarmısağı iyice biraz sulandır bunu çeyrek su bardağı suyla gibi. at iyiçine yemlerini beklet 15 dakika yemler çeksin sarmısaklı suyu şişsin sonra at bunu yesin yunusun, iyi gelir iç paraziti önler doğal antibiyotik etkisi gösterir. Biraz kokar ama. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhan009Çevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2014
İl: Aydin
Mesaj: 28
gokhan009Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 10:25
Dıskısı krem veya beyaz değil mesut bey normal diğer baliklarin renginde dediginiz tedaviyi yapicam yem olarak protein ve bitki karisimli yem veriyorum siz ne onerirsiniz yem olarak.yardiminz için tesekurler.gokhan0092014-04-09 10:27:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 10:35
Türünü tanımıyorum, ama yediği yemlerden karışımlar olarak birkaç örneğin 4-5 çeşit yeyeceği yemlerden verebilirsin. Sonra su değişimine dikkat et akvrayumunda vakti geldiğinde ihmal etme su değişimi, ve filtre temizliğini, ekleyeceğin su çeşme suyuyla ağzı açık kapta en az 2 gün dinlendirki kloru uçsun. akvaryumla aynı ısıda su eklemeye gayret et. yiyorsa haşlanmış sebzeler ver haşlanmış bezelyenin kabuğunusoy içini at yerse bu onun için iyidir. yahut haşlanış ıspanak gibi sebzeler dene sevdiklerinden yerler, iç pazetiti tedavi edeyici sağlıklı balıklarada arada verilebilecek yemler var sana hastalıkları önleyici yada sera bakto tabs gibi tedavi edici bir iki yem ekleyeceğmi şimdi. Ayrıca yunus balıkları bölümlerini konunularını incelemeyi ihmal etme.


NLS thera a+ 100 gr'ı 10 Tl gibi.
balıkları iç parazitten koruyan sarmısaklı yem
Thera A+, içerdiği sarımsak özü olan Allicin (Allium sativum) sayesinde balıklarda bağışıklık sistemini güçlendirir ve iç parazit oluşumunu engeller. Balığın kondisyon kazanmasını sağlar.
Akvaryuma balık eklenmesi, hastalıktan kurtulma evresi, yavru balık için ayrılması ve balığın yer değiştirmesi gibi balığın stres altında olduğu zamanlarda kullanılması özellikle uygundur.
Thera A+ bir ilaç değildir, hastalıkla mücadelenin eş zamanlı devam ettirilmesi uygun olacaktır.
Thera A+ Formula 1 mm. ölçüsünde granür halde hazırlanmaktadır.
Su kirliliğine yol açmaz. Etçil, otçul ve her iki türde beslenen balıklar için uygundur.

Sera Bakto Tabs; 270 tablet gibi, 22 Tl fiyat
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir