yunus ciklet gözlerde donukluk


ibrahimcetin01Çevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 33
ibrahimcetin01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 22:53
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Gözlerin üstünde saydam tabaka

Akvaryum Kapasitesi (litre):270

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı prenses,ahli,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 c

Filitrasyon:dış filtre ve hava filtresi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

haftada %20 değişim
 
 
Merhaba yunus cikletimde bugün farkettiğim gözlerinde saydam bir tabaka oluşmuş.Gözlerinin görmediğini düşünüyorum boyu yaklaşık 17 cm civarında ve tahmini 2 yaşında akvaryumun dibinde az hareketli bir şekilde duruyor yaklaşık 1 ay önce  bir yunusu 3 gün içinde böyle bir sebebten kaybetmmiştim.Ani oldugu için sadece o balıkta kalır sandım ama şimdi bir balıkta daha gördüm.Kesin fikri olan arkdaşların cevablarını bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 23:50

Göz mantarı olmuş balıklarınız. Ben Japon balığı olan teleskobumda 4 gün boyunca karantina tankında, ilk iki gün metilen mavisi ve Contra-ıchthyo ilaçları ile hazırladığım suda beklettim. her gün %30 dip çekimi şeklinde su değişimi ve her sabah tuzlu su banyosu, ek olarak metilen mavisi ile pansuman, daha sonra çok verim alamayınca deep actifix ilacını aldım ve karantina tankının suyunu 2 gündür bu ilaçla ilaçlıyorum, gözüne Contra-ıchthyo damlatıyorum ve her sabah tuz banyosuna devam. Suya abikobal vitamin takviyesi yapmaktayım. 36 lt için 4 günde 1 tablet kullanmışımdır. 

Bu gün dördüncü gün ve göz bebeği gözükmeyen balığımın şu an göz bebeği görünüyor oldu. Balık çok hırpalandı ama herşey onun sağlığı için. Yarın sonkez deep actifix li ilaçlı suda tutacağım ve daha sonra temiz suda bir gün bekleterek ana tanka geri alacağım. Geri alırken stress ilacıda kullanacağım. 

Balığın gözünde tekrardan niks etmemesi için metilen mavisi veya Contra-ıchthyo pansumanlarına devam etmek lazım çünkü fungus (mantar) inatçı bir hastalıktır. Ben balığımı büyük ölçüde iyileştirdim darısı sizin başınıza.

Geçmiş olsun.

Bu arada dediğim gibi japon türü besliyorum diğer türlerde denenmiş bir bilgim yoktur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bekirozelÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 47
bekirozelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 00:30
Aynı olayı 2 gun once yasadım malesef 9 adet yunusumdan 5 adet damızlık yunusumu kaybettım balıkların yem yıyıp yemedıgını gozlemleyın beklemıs hazır suyunuz varsa  ayrı bı tankta yenı bı akvaryum hazırlayın  balıklarınızı bu akvaryuma alarak  contra ilacı tedavısıne baslayın bırıncı gun 10 lt ye 2 damla 2. ve 3.. gun 10 lt ye 1 er damla kullanın akvaryumunuzun dış motoru var ıse kapatın
bol hava verin,
tuz banyosunu önermiyorum  balığın mukoza sına zarar verecegınden savunmasız kalacagını ve tehlıkelere daha da acık duruma gelecegını dusunuyorum,3 gun boyunca balıgınızın gözüne pamukla metılen mavısı uygulayın duzeldıgını goreceksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir