Yosun Canavarı Kıymeti Bilinmeyen Balık


EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2019 17:46
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183917/130720191532351.jpg[/IMG]

Evet arkadaşlar bir çok arkadaşın bitkili tanklarda yosun problemi ile karşılaştıgını biliyoruz. Bende uzun bir süre benzeri problemlerle ugraşıp çözüm aradım. Çözümü moli balıklarında buldum. Öncelikle bu cins çingene moli olarak biliniyor. Fiyatı oldukça uygun. Çok hızlı üreyebilirler. Yavrularına karşı oldukça uysaldır kovalayıp yemek ile ugraşmazlar. Genel olarak bitkisel beslenirler. Zaten sırf bu özellikleri yüzünden 2 yıldır aşkın süredir tek besledigim canlı doguran cinsi. Öyleki artık bu tür olmadan bitkili tank hayal edemiyorum.

Sakal yosunlarını elle temizledigim dönemde yem atmadıgım bir gün molilerin çekiştire çekiştire hiç bir canlının elleşmedigi o yosunlara daldıgını gördüm. Tankımda sae, otto, cüce vatoz ve karides beslememe ragmen hiç biri bu oburlukta yosun yemiyor. Digerleri yeni çıkan kısımlarla ilgilenirken moliler yosun gördügümü tür fark etmeksizin tırtıklar. Aç kalırlarsa o yosunun işi biter. Bir haftalık tatile gittigimde akvaryuma günlük yemi atıp gittim. Geldigimde hiç bir balık kaybım olmamıştı. Tabi bunu hepsinin yosun yiyici olmasına borçluyum. İşin komik kısmı geldigimde hepsi saglıklı ve tankım daha az yosunluydu. Şuan 350 litre bitkili tankımda bolca cüce vatoz ve moli bulunmakta. Aydınlatma sürelerine dikkat ettigim söylenemez. Fazla yemden su kirlenmeside var. Hatta bitkiler saglıksız bile diyebilirim. Bununla birlikte köşelerdeki karanlık noktalar dışında yosun yok. Nadir olarak denk geldiklerimin tepesinde de bir moli oluyor. Saolsunlar sorun giderici her biri.

Uzun lafın kısası bu tür pek beslenmeyen, sevilmeyen, tercih edilmeyen bir tür olmasına karşılık, sevimli, hızlı üreyen, yosun canavarı, akvaryum sakinlerine karşı barışçıl ve yavrularına saldırmayan bitkisel beslenen harika canlı doguran türüdür.

Plati, lepistes, kılıçkuyruk, farklı moli türlerini beslemiş biri olarak tartışmasız en harika canlı doguran türüdür.

Kesinlikle tavsiye ederim efendim.

Beğenenler: [T]216269,Harlequin[/T][T]125030,lemur[/T][T]205105,çulsuz[/T]
+1: [T]216269,Harlequin[/T][T]205105,çulsuz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

peacheteÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/07/2019
İl: Izmir
Mesaj: 306
peacheteÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2019 17:57
Aynen con vaynen, bende fuzzy alg problemini sayelerinde çözmüştüm bu güzel hayvanlara ayrı bi hayranlık oluştu. öyleki hala tankımda sadece plati ve moli türleri bulunur.[:3]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir