Yep yeni bir bitkili akvaryum
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2013  15:26
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır malawi beslemekteydim ,uzun yıllardır aklımda olan bitkili akvaryuma geçme kararını vermiş bulunmaktayım ayrıca ziraat mühendisligi 4. sınıf ögrencisiyim bitkiliye ordanda bir meragım geliyor .şuan akvaryumum 90-50h-40 cm elimdeki malzemelerim şu şekilde :
-açılmamış kutuda new tetra ex 1200
-eheim 2010 iç filte 
-tetra 300w ısıtıcı 
-25 kg sıfır pakette hagen kum 
eksik olarak gördüklerim 
1)ışıklandırma : şuan 2 tane akvaryum kapagı bulunmakta içinde 1 er adet floresan var 60 cm 18w lık toplamda 36 w yani bunun yetersiz gelcegini düşünüyorum ,bunun yerine t5 sistemi kurdurmak istiyorum hangi balastı almalıyım balastı alıp elektrikciye götürsem sistemi kurarabilirmi ?birde akvaryum 90 cm  85 cm lik t5 floresan lar kapağa sığarmı acaba ?
2)gübreleme : misket gübre düşüyorum ilk başta jbl nin 20 adetlik olanı 20 tl idi onumu almalıyım sizce ?
3)arka fon: sizce koyu mavi mi kullanmalıyım yoksa siyah mı 
4)co2: başlangıç için düşünmüyorum ama 2-3 ay sonra tüplü sisteme geçebilirim .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2013  16:01
Balıkların oldugu resim 1 ay önce ki hali boş olan resimde şuan ki hali
 
Bugünlük silis kumu çıkardım ,arka fonu degiştirdim .yarın 25 kg hagen kumu koyucam ? akvaryumcum yıkamana gerek yok dedi sizcede direkt akvaryuma koyayım mı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2013  15:48
Bence yıkasan iyi olur, temiz kum daha sağlıklı olur hiç yoktan toz zerreciklerini atmış olursun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2013  21:44
Öncelikle  forumda bitki akvaryumu kurulumu ile ilgili yazıların tümünü  okumanızı önereceğim.Çünkü sorduğunuz soruların ötesinde bir çok soru daha var.
Arka fona bence ihtiyacınız yok derinlik hissini yok ediyor,ışığı yutarak karartıyor.T5 yaklaşık 5 cm daha kısa kapağınıza sığar ve elektrikçide yapar .Fakat balansın üzerinde çok basit bir şema ile bağlantılar anlatılıyor.Elektrikçi bununla uğraşmaz,uğraşsada oldukça fazla para ister ve büyük ihtimal sizin istediğiniz temizlik ve titizlikte işçilik çıkarmayacaktır.
Bence dış filtreniz çok güçlü bir filtre aşırı sirkülasyon yaratacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2013  23:27
Ali bey ilginiz için teşekkürler çok sayıda makale okuyorum ve bitkili tank tanıtımlarının bir çoğunu gözden geçirdim. ışıklandırma için hopar 4*39w t5 armatüre karar verdim sizce nasıl olur ?dış filtre içinse daha önce aynı akvaryumda eski seri ex1200 kullandım zamanla debi düşüyor zaten pek sıkıntı çıkarcagını düşünmüyorum .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2013  01:39
Hopar armetür kullandım,gerçekten kaliteli bir armatür ama fiyatı pahalı..Üzerindeki standart florasanlar bitki için uygun değildi bunları uygun florasanla değiştirirseniz tabiki olur.Bitki akvaryumunda (düşük desteklide)CO2 vermediğimiz için filtre debisininde düşük olası gerekiyor.Yeni başlangıç için bakımı kolay türleri öneririm.Yüksek destekli akvaryumlar maliyet,uğraş,test vs gibi sebeplerden zaman ve tecrübe istiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013  18:12
17.10.2013
39w*4 hopar armatür eklendi
2x sylvania grolüx 39w 
2x sylvania aquastar 39w 
9 adette hediye discuslar eklendi,discus hakkında hiç bir bilgim yok birazda erken oldu gibi.
sizin eksik gördügünüz yerler varmı ?sıra bitkilere geldi ön tarafa arka taraf için bitki önerilerilerine açığım
18.10.2013
micra ve rotala red eklendi
ön tarafa yaklaşık 20-30 kök kadar subulata eklencek arka tarafa ne önerirsiniz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir







