yeni tank sorunu


serkisofÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 61
serkisofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2008 15:24
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:suyun üstüne çıkıp sürüklenip ölmek beyaz dışkı

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sadece sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:aquasafe

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Tankı sıfırdan kurdum ve yavru sarı pirenseleri koydum tabi suyu tankta 1 hafta dinlendirdikten sonra balıkları koydum balıkları koyduktan 2 gün sora balıklar ölmeye başladı ve he gün 1 -2 tane ölüyor belirtiler suyun üstüne çıkıyo genelde ve akıntıyla sürükleniyo bide bu gün fark ettim sanırım buda yeni başladı dışkısı beyaz çıkıyo neden balıklar ölüyo acaba net te araştırdı amonyak nitrat zehirlenmesine benziyo sizce olabilirmi böyle bişey yeni tankta silikon zehirlenmesi olucanı sanmam çünkü akvaryumu akvaryumcudan aldım 5 günde 8 balığım öldü lütfen acil yardım kurtaralım bu yavru balıkları . bide balıklar kuma sürtüyolar kendilerini akvaryuma tuz da attım

serkisof2008-12-13 15:26:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2008 15:59
Selam Sekan Bey
 
Açıklamalarınızda dış filtre kullanmadığınızı gördüm. Mutlaka bir dış filtre edinmelisiniz. Beyaz dışkı iç parazite işarettir. Tankınızda sanırım su değerleri ile ilgili bir sorun var. Ne kadar zamanda bir su değişimi ve dip çekimi yaptığınızı ve tank hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha ayrıntılı yardım alabilirsiniz.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkisofÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 61
serkisofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2008 18:31
Tank henüz yeni olduğundan tanka herhangi bir müdahalede bulunmadım tanktaki suyu 1 hafta dinlendirdim ve balıkları koydum 5 gün falan oldu balıkları koyalı zaten dış filtrede alıcam ama birkaç hafta sonra balıklar yavru olduğu için acelesi yok diye düşünüyorum yani su yeni oturmamış daha o yüzden dip çekimi falan yapmadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir