Yeni low-tech bitkili kuruluyor...


spotlightÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
spotlightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 19:48
Boyut (cm):100-45-30
Kapasite (litre):160
Canlılar:*6 kiraz karides (şimdilik) ileride black neon*10, otocinclus *5, rasbora*10 olacak
              Java Fern *1
              Saz *6
              Zeytin *6
              Cabomba *5
              Java moss
              Anubias bar. nana *1

Malzemeler: Astro 2208 dış filtre, 
                            Filtrede suyla temas sırasıyla elyaf-sünger-seramik sünger-seramik ring-seachem matrix
                            Hydor green nrg mayalı sistem-power diffusor ( sürekli açık) PH: 6.5-7.0 arasında
                            Tetratec APS-100 hava motoru (şu an inaktif)
                            Minjiang 200w ısıtıcı (ısı 24-25 arasında)
                            1m. soğuk beyaz şerit led - Roxin dalgıç flor. beyaz(8w) ve pembe(20w) - Resun grolux 25w
                            *1 mopani *2 mangrowe kökü
                            Beyaz silis (galiba?) kum
     
Akvaryum Bakımı:Buharlaşan suyu tamamlama - dip çekimi su değişimi yok
                                        
                                        Nitrat-fosfat-kh-gh-amonyak testleri ebay'den geldiğinde yapılacak ve balıklar eklenecek
                                       
                                       
                                        
                                        

Kullanılan Yemler: -

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Seachem prime - brightwell florin multi sıvı gübre - sera filterstart 







Akvaryum halen kurulum aşamasında, 1metrelik şerit led 3metreye çıktıktan sonra yeterli bir low-tech aydınlatması olacak fikrindeyim, her tür fikiri, katkıyı, eleştiriyi bekliyorum.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 19:56
Öncelikle kolay gelsin demek istiyorum.
                        Güzel bir akvaryum olacağa benziyor. Ortadaki köke moss türleriyle donatılması iyi olacaktır. (Zaten moss varmış ancak biraz daha eklemeniz taraftarıyım. Malum; java moss yavaş büyür.) Gelişmeleri takip ediyorum.

SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2011 20:13
Ali Bey tankınız hayırlı olsun.Nacizane bir kaç uyarım olacak ilk önce aydınlatmanın ele alınması gerek.Aydınlatmanız oldukça yetersiz.Şerit ledler pek işe yaramaz,dalgıç florasan işe yaramaz,8 w aydınlatmanız da iş görmez.Onların yerine grolüx ve dayliğt kombinasyonu  yapmalısınız.90 cm olanlardan 2 grolüx 2 dayliğt işinizi görür.Taban ise bitki için uygun değil ve bitkilerin köklerinin hava almasını engelleyecek ve çürümelerine neden olacaktır.O nedenle dere kumu ya da uygun bir kumla değiştirmenizi öneririm.Hava motorunu da canlılarınız zorda kalmadıkça çalıştırmamalısınız.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2011 10:15
Ali bey Kazım Beye katılmakla beraber, ilk başlarda gübreleme yapmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca ne kadar yoğun bitki kullanırsanız yosun açısından o kadar rahat edersiniz. Bitkilerin yoğunluğu ile bitki ile besin rekabetinde bitkiler öne geçecek ve bu sayede yosunlanma sıkıntısı yaşamayacaksınız. En azından ilk kurulumda hızlı yetişen bitkilerden eklemeniz iyi olur ve haftalık su değişimlerinizi bir süre aksatmamalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafankaraÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,2,93623[/C] [B]7628,3[/B]
Kayıt: 21/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1102
mustafankaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2011 12:03
Tankınız taymur 1 metre bombeli modeli sanırım. Bu tankın kapağı ışıklandırma için tam bir sorun. Aynısı bende de var ve kapağın içine 4 tane floresan monte ettim. Yine de yetersiz kalıyor. Size önerim, kapağın iç kısmına 2 adet T5 flo. eklemeniz olacaktır. 89,5 cm ya da 85 cm lik olanları mevcut ve sığacağını düşünüyorum. 39+45 w bu ışıkların gücü olacak. Orta kısıma da 30w'lık bir flo. koyarsanız bu iş hallolur.
Taban hakkında da diğer arkadaşlara katılıyorum. Bitki için daha uygun kumlar düşünmelisiniz.
mustafankara2011-02-05 12:03:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spotlightÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
spotlightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 02:39
[QUOTE=Bitkili_Buğra]Ortadaki köke moss türleriyle donatılması iyi olacaktır. (Zaten moss varmış ancak biraz daha eklemeniz taraftarıyım. Malum; java moss yavaş büyür.) Gelişmeleri takip ediyorum.

[/QUOTE]

sağolasın buğra kardeşim, aynen dediğin gibi o ortadaki büyük mangrowe kökünü moss kaplamayı planlıyorum, bakalım tayvandan ısmarladığım java moss gelsin, biraz zor olsa da kaplamaya çalışcam.





[QUOTE=kazım_öcaldı]Ali Bey tankınız hayırlı olsun.Nacizane bir kaç uyarım olacak ilk önce aydınlatmanın ele alınması gerek.Aydınlatmanız oldukça yetersiz.Şerit ledler pek işe yaramaz,dalgıç florasan işe yaramaz,8 w aydınlatmanız da iş görmez.Onların yerine grolüx ve dayliğt kombinasyonu  yapmalısınız.90 cm olanlardan 2 grolüx 2 dayliğt işinizi görür.Taban ise bitki için uygun değil ve bitkilerin köklerinin hava almasını engelleyecek ve çürümelerine neden olacaktır.O nedenle dere kumu ya da uygun bir kumla değiştirmenizi öneririm.Hava motorunu da canlılarınız zorda kalmadıkça çalıştırmamalısınız.Saygılar.. [/QUOTE]

Hocam aydınlatma konusunda kesinlikle haklısınız, şu anda benim sistemde hızı kısıtlayan tamamen aydınlatma ama bu konuda yapacak çok da şeyim yok çünkü kapakta yerim çok kısıtlıbir şekilde şerit ledleri artırarak ve 25watt grolux yanına 1300lumenlik daylightstar koyarak az biraz üstesinden gelmeye çalışacağım.


[QUOTE=hedayse]Ali bey Kazım Beye katılmakla beraber, ilk başlarda gübreleme yapmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca ne kadar yoğun bitki kullanırsanız yosun açısından o kadar rahat edersiniz. Bitkilerin yoğunluğu ile bitki ile besin rekabetinde bitkiler öne geçecek ve bu sayede yosunlanma sıkıntısı yaşamayacaksınız. En azından ilk kurulumda hızlı yetişen bitkilerden eklemeniz iyi olur ve haftalık su değişimlerinizi bir süre aksatmamalısınız.[/QUOTE]

Gübre konusunda zaten oldukça temkinli davranıyorum, tanktaki bitki yoğunluğu da sipariş ettiğim bitkilerle epeyce artacak ilerde, genelde az ışık isteyen fern ve anubias türlerini ekleyeceğim, bu tankın şu anki ısığı yetersiz olsa da cabombaların çok hızlı büyüdüğünü eklemek isterim ama galiba ışık az geldiğinden yatay değil dikey büyüyorlar... Dayligtstar eklemesi ve led sayısının artması belki onları yatay büyümeye geçirebilir..


[QUOTE=mustafankara] Tankınız taymur 1 metre bombeli modeli sanırım. Bu tankın kapağı ışıklandırma için tam bir sorun. Aynısı bende de var ve kapağın içine 4 tane floresan monte ettim. Yine de yetersiz kalıyor. Size önerim, kapağın iç kısmına 2 adet T5 flo. eklemeniz olacaktır. 89,5 cm ya da 85 cm lik olanları mevcut ve sığacağını düşünüyorum. 39+45 w bu ışıkların gücü olacak. Orta kısıma da 30w'lık bir flo. koyarsanız bu iş hallolur.
Taban hakkında da diğer arkadaşlara katılıyorum. Bitki için daha uygun kumlar düşünmelisiniz.
[/QUOTE]

Benim halimden en iyi siz anlarsınız çünkü bu tank şık görünmekle birlikte ışıklandırma sistemi kurmak açısından çok zor gerçekten, hocam planladığım aydınlatma şu olacak: Resun grolux 25watt, dayligtstar 18watt, 3metre soğuk beyaz şerit led, belki tankın üst ayn kısmına vantuzlarla bir de 18watt pembe dalgıç asarım. Sonuçta low tech bir tank ve çok ışıklandırma yapmaktansa biraz işleri yavaştan almak daha mantıklı olacak gibi.
Ne yazık ki taban konusunda ki görüşlere pek katılmıyorum, belki de yanılıyorum ama özellikle koyduğum bitkiler tabandan beslenmekten çok yapraklarıyla beslendiklerinden tabana çok önem vermedim, bu tank için gerek olmadığı fikrindeyim, yinede tankta sera florenatta A misket gübre ısmarladım onu kullanacağım, suya yavaşta olsa sabit mineral salınımı yapması açısından..
spotlight2011-02-07 02:56:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir