Yeni Kurulum Tavsiyelerinizi Bekliyorum.


ftsn11Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 3
ftsn11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2024 15:23
Herkese merhaba,

Geçmişte bir süre akvaryum tecrübem oldu, 100 LT lik bir tankta bitkili canlı doğuran bakmıştım falan her şeyden olsun heyecanı ile hem canlı yükünü kontrol altına alamadım hem de bitkiler baya bir sık orman haline gelmişti. bu tankta 200 e yakın canlı olmuştu sanırım bir ara, moli ve platileri kontrol altına alamadım çok ürediler sonra da düzen bozuldu ve her gün 3-5 ölüm sebebiyle soğuyup her şeyi satıp bırakmıştım hobiyi.

eski bir muhabbet kuşu üreticisi olarak kuşçuların dediği bir laf vardır eline kuş pisliği bulaşan bu illetten kurtulamaz diye, ona benzer bir durum oldu ve benim sevda depreşti. Tekrar bir akvaryum kurma arefesindeyim. ama kurulum için adım adım tavsiye almak ona göre ilerlemek istiyorum.

Akvaryum olarak Fluval Flex 57 de karar kıldım. buna benzer bir set %30-40 a yakın daha ucuza yaptırılabiliyor ama bu kapağından sump sistemine kadar kompakt bir yapı olduğu için ve evin salonunda daha şık duracağı için bunda karar kıldım, en azından filtre malzemesi ve kafa moturu ile aydınlatma derdim olmayacak diyorum da bunlarla ilgili de sormak istediklerim var.

Bitkili bir akvaryum istiyorum ama co2 ve gübre gibi uğraşlar ilk etapta benim kalemim değil yine aynı şekilde akvaryumun orjinalini de bozmadan mevcut aydınlatması ile devam etmek istiyorum. bu yapıya uygun basit güzel bitki tavsiyelerinizi ve özellikle kök adedi hakkında görüşlerinizi bekliyorum. zemin bitkisi orta ve arka plan bitkisi olarak.

canlı olarak ilk etapta 1-2 ay tank oturana kadar karides ve salyangoz ile çöpçü vatoz olsun istiyorum. karides illa ki olsun. bunun yanında da karidesler hariç toplam balık sayısı 20 yi geçmeyecek şekilde 2 canlı doğuran ile bir de gösterişli orta seviye balığı istiyorum. canlı doğuranlardan birisi 2d 1 e ay kuyruk balon moli olabilir. çok beğeniyorum onları. bu saydığım balıklar dışında tetraların aksine gövdesi yassı ve geniş olduğu için görüntüsü güzel olan ramirezi veya melek gibi 2-3 adet alsam hem diğer canlılarla ilişkisi hem de tank boyutları yeterli olur mu? üçüncü tür olarak da yine uysal ve çok irileşmeyen bir canlı doğuran olabilir.

Lepistes işine hiç girmek istemiyorum, çok fazla renk varyetesi var birini alsam diğerinde gözüm kalıyor :) geçen sefer yaptığım hatayı yapmadan canlı tür, çeşit ve sayısı sınırlı tutmak istiyorum. bu doğrultuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Karides - hangi türler olabilir, hem bitkilere faydası hem dayanıklılık hem de diğer balıklarla ilişki açısından kaç adet olmalı?
çöpcü - 3 adet panda yeter mi?
vatos - 2 adet cüce tül uygun mu?
salyangoz - adi salyangoz olmadığı varsayımında kaç tane hangisinden almalıyım?
balon moli - 3 adet
2.tür bi canlı doğuran ne olabilir?
3.tür canlı doğran olmayıp diğer türlerle iyi geçinecek ramirezi melek vb ne olabilir?

sump kısmı hakkında da bildiğiniz gibi flex in sump u üç bölüm, ilk su giriş kısmının delikleri de büyük olduğu için tabana biraz sera siporax halka koyup bu bölümü yavruların saklanma alanı olarak boş bırakmayı planladım. ikinci bölümde kendi seti var alt tarafı boş, boş olan kısma da eihm substrat ve elyaf koymak yeterli olur mu? tankın içine de pipo filtre ve hava taşı planım var.

bir de moss ağacı ve mangrov ya da kaya düşünüyorum. tabana biraz lav taşı üzerinde de hagen siyah koyup ön tarafları zemin bitkisi ile arkaları da tavsiyelere göre tilki kuyruğu amazon vb ne olursa doldurup güzel bir dizayn planlıyorum.

tavsiyelerinizi esirgemezseniz ilerlemeleri buradan adım adım paylaşacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuhammetrustuayÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2024
İl: Ankara
Mesaj: 3
MuhammetrustuayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2024 15:45
Balıkların çoğalmamasını istiyorsan yumurta atan cinslerinden deneyebilirsin. Kendi hallerine bırakırsan yumurta atmazlar. Önce hangi balık besleyeceğine karar ver çünkü tankı altıktan sonra tanka uygun balık seçmek zorunda kalıyorsunuz. Sanırım daha önce beslediğiniz balık türleri bakımı kolay balıklardan oluşuyordu bir level üste çıkarak hobinizi ileriye taşıyabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ftsn11Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 3
ftsn11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2024 15:57
[QUOTE=Muhammetrustuay]Balıkların çoğalmamasını istiyorsan yumurta atan cinslerinden deneyebilirsin. Kendi hallerine bırakırsan yumurta atmazlar. Önce hangi balık besleyeceğine karar ver çünkü tankı altıktan sonra tanka uygun balık seçmek zorunda kalıyorsunuz. Sanırım daha önce beslediğiniz balık türleri bakımı kolay balıklardan oluşuyordu bir level üste çıkarak hobinizi ileriye taşıyabilirsiniz. [/QUOTE]
aynen dediğiniz gibi önceki tecrübe canlı doğuranlardandı ve kendi hallerinde ürediler. bu sefer de yine doğal seleksiyonla üresinler ama çok da artmasınlar diyorum bir taraftan. ama işte temelde bitkili görüntüsü güzel bir tank ile karideslerin yanında güzel balıkların olması. bu yapıda tek tür biraz daha zor balığı seçmekten korkuyorum açıkcası. özellikle canlı doğranlar dışındakileri üretmek biraz mesai gerektiriyor. erkeği ayır yumutayı kovala falan becerebilirim gibi gelmedi açıkcası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir