Yeni Kurulum Fikirlerinize İhtiyacım Var


MsasaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 323
MsasaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2017 21:02
Merhaba arkadaşlar. Gelecek ay itibariyle yeni bir kuruluma başlamayı planlıyorum. Hali hazırda elimde olan 56 lt yıl de yavru tankı olarak değerlendireceğim. Sıfırdan yönlendirmeye ve fikirlerinize ihtiyacım var.
1. Öncelikle tank 60-40-40 yada 60-40-30(h) ölçülerinde mobilyali olacak. Ustte sadece buhar cami olacak. Cama cam için Nuh akvaryumdan fiyat aldım bugün 70 civarı dedi. Onlar siparişle dolapli yapmiyormus. Dolabin altında 54 lt tank onun üstünde filtre ve malzeme için göz bulunacak.ankarada yaptirabilecegim yer tavsiye edebilir mısınız. Bütçe 200 lira civarı. Olmazsa tankı hazır alıp altına uygun dolap uydurmayı düşünüyorum.
2. Tür olarak şu an elimde kribensis var. Tür değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızım. Değişim olursa apisto ile olacak.
3. Tankı biyotop dusunuyorum. Türlerden de anlaşılacağı gibi ya afrika yada güney Amerika olacak. Gerçek manada biyotop olmasını istiyorum. İçinde yabancı bir tür yada bitki bulunmayacak. Güney Amerika olursa bu aşama kolay. Hem bitkiler hem de balıklar bolca var piyasada. Ayrıca tank örneği de çok. Afrika olursa sıkıntılar büyük. Afrika kökenli balıklardan piyasada gördüğüm yok açıkçası. Özellikle tetralarin güney Amerika versiyonu var piyasada ama o da içine pek sinmiyor. Bitkiler de aynı şekilde anubi dışındaki türler kolay bulunmuyor Hakkıyla yapılmış iki örnek tank var. Kongo tetralarin satılan bı yer biliyorsanız yada herhangi bir yerde satıldığını gorduyseniz direk Afrika tankı gözüyle bakacağım.
4. Kum olarak 0.5 mm silis kum düşündüm. Temizliği sıfır numara kadar zor mudur. Mangrow koku kullanacağım fakat biyotop larda hep doğadan toplanmış dallar görüyorum bu dallar direk konuluyor yoksa verniklenip mi.
5. Filtrem sunsun hw 603 b. Bu hacim için yeterli midir.
Çok uzun oldu ama bitkili ilk tankim olduğu için çok mesekkatli oldu. Bu kez kurup karşısına geçip izlemek istiyorum bı müddet. Baştan bilerek ve planlayarak başlamak istiyorum.[EDIT]Msasa,2017-04-06 21:11:50[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir