Yeni kurulum bir çok soru


becocumÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 125
becocumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 14:11
Merhabalar,
Yeni bir nano kurulumu gerçekleşetirdim. Şu an içinde flame moss,, glosso ve adını bilmediğim bir bitki var. Bunlardan flame moss gayet iyi durumdayken diğer bitkilerin co2 olmadan çok da verimli olmadığını gördüm. Mayalı sistemle co2 takviyesi yapınca herşey çok güzel ama co2 canlılar için biraz tehlikeli. Bu akvaryumda amano karidesi beslemek istiyorum. Daha önce mayalı sistemle karides beslemiş, üretmiş olanlar var mı? Yada mayalı sistemin gaz çıkışını azaltmanın bir yolu var mı? Tüplü sistemlerdeki damla sayacı vs gibi şeyler mayalı sisteme uygulanabilir mi?
Ayrıca kurulum yeni olduğu için bitki konusunda da kararsızım. Zeminde parvula çok zahmetli ve uzun sürede olacakmış gibi görünüyor. Riccia denedim çok da güzel oldu fakat kısa bir süre sonra tellerden ayrılmaya başladılar.Cubadan korktuğum için hiç bulaşmak istemiyorum. Denediğim ve başarılı olduğum bir flame moss var onunla zemini kaplasam nasıl olur diye de düşünmüyor değilim. Yine de tüm bitki önerilerine açığım. Bitki haricinde tasarım önerilerine de açığım, altta fotoğraftaki kayalardan bol miktarda var, biraz fosil kayası var ve 2 parça daha mangrow kökü var elimde. Şimdilik bu kadar yardımlarınızı bekliyorum.

becocum2013-07-02 14:16:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga KabaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 269
Tolga KabaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 15:14
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun,sanırım en tereddütlü olduğunuz kısım co2 bende kendi tecrübelerim doğrultusunda bir kaç öneri vermek isterim.

Co2 sandığınız kadar tehlikeli değil çünkü mayalı sistemde sadece difizor kullanımı ile %100 çözülmediği için sıkıntı yaratmaz,discus harici tüm tanklarımda co2 kullanıyorum ve hepsinde sakura ve kiraz karideslerim var,sadece ana tankta tüplü sistem mevcut,diğerlerinde de mayalı sistem kullanıyorum,mayalı sistemde damla sayacı vs gibi ekipman kullanmak istiyorsanız ista 3in1 tek başına tüm ihtiyaçlarınızı karşılar,burada tek sorun co2 miktarını nasıl ayarlayacağınız bunun çözümüde maya miktarı ile alakalı bunu ben kendi tanklarımda kullandığım mayalı sistemlerde maya miktarını ayarlayarak deneme yanılma ile ayarladım sizde bu şekilde kullanabilirsiniz ayrıca bu şekilde glosso ile taban kapladım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir