Yeni Kurduğum Akvaryum Ve Bazı Sorunlar


ilksenÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2012
İl: Bursa
Mesaj: 25
ilksenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 20:03
Fotoğraf:

Boyut (cm):100-25-36
 
Kapasite (litre):yaklaşık 90 litre
Canlılar:Bitkili low tech bir akvaryum olacak: 5d 2e lepistes, 6 adet neon, 1 cüce vatoz,ve 3-4 adet çöpçü(daha karar veremdim bronz ve panda arasında)
Malzemeler: Tetratec ex 700 100w ısıtıcı

Akvaryum Bakımı:haftada 1 %30 su değişimi

Kullanılan Yemler:kovadan bölme 


Merhaba arkadaşlar bu gün akvaryumu kurdum.Hayalimdeki gibi bir low tech bitkili akvaryum kurucam fakat bazı sorunlarım var:

1)Işıklandırmadan bir şey anamıyorum şu an elimde eski akvaryumumdan kalma 2 adet 8 watt lık su altı floresan var biliyorum ki bu yetersiz.Akvaryumum kapağında hiç elektrik tesisatı yok 2 adet 90 cm lik 20 wattlık floresan almayı düşünüyorum ama dediğim gibi hiç birşey anlamıyorum bazı forumlarda okuduğum kadarıyla balast lazımmış başka neye ihtiyacım var ? 
Peki bu ışıklandırma bana toplam ne kadar tutar?(floresanlar dahil)

2)Bir de arkadaşlar bitkileri internet üzerinde (canLı pet shop) tan almayı düşünüyorum sizce bu site güvenilirmidir? Kargo ile gelecek okuduğum kadarıyla yaklaşık 3 gün sürermiş gelmesi . Bitkiler yolculuk esnasında ölür veya sararımı?

3)Son olarak bitkileri dikerken su ısısı ne olmalıdır(bitkileri dikerken isıtıcı yı açmama gerek var mı?)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Her keze iyi bayramlar dilerim 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FıratAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 502
FıratAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 20:30
Selam sorularınıza sırzyla yanıt vereyim;

1-Öncelikli olarak 2 tanebalast almanız lazım ve bunlar 36 watt olursa yeterli gelir.Balastlar tahmini olarak 15-20 lira tutsa maksimum 40 lira eder floresanlarda 20-25 lira olursa maksimum harcıyacağınız miktar 90 lira olur.

2-Bence aradığınız bitkileri forumdaki ilanlar aracılığı ile temin edin hem daha ucuz olur internetten alışverişe göre

3-Bence yakmanıza gerek yok hatta bitki türüne göre bir kaç hafta daha yakmayabilirsiniz malum havalar sıcak şu zamanki koşullar altında akvaryum suyunun sıcaklığının çok düşeceğini zannetmiyorum.
Ayrıca 90 cm'lik floresanlar 30 watt ışık yayar.Keyifli hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2012
İl: Samsun
Mesaj: 271
MertGunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 21:35
İlksen bey, akvaryumunuz low tech olacağı için aydınlatma sisteminiz litre başına 0,5Watt civarlarında olsa işinizi görecektir. Size gerekli olan malzemeler şunlardır:

FLORESANLAR:


BALASTLAR:

1 adet 2x40W Elektronik Balast (Bir balasttan çıkan tek fiş ile 2 floresanıda yakacak balasttır.)
VEYA
2 adet 30W Elektronik Balast (Her balast bir floresanı yakacak. Bu yüzden 2 fiş ile kablo fazlalığı oluşacaktır.)

Fiyat olarak benim tahminim 60-70TL arasıdır. İnternetteki fiyatlara inanmayın. Benim almış olduğum 2x20W balastın aynı markası internette 20TL olmasına rağmen esnafları gezdiğimde 9TL'ye aldım.

* Bitkiler 3 gün içerisinde oldukça yıpranmış olacaklardır. Fırat kardeşime bu konuda hemfikirim. Forumdaki kişilerden daha sağlıklı şekilde daha uygun fiyatlara elde edebilirsiniz.

* Akvaryum ısınızı standart olarak 25°C'ye ayarlarsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

İyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2012 11:39
1 - İki adet bitki için optimize edilmiş akvaryum boyunuza uygun fluoresan alın, ben giesseman markasından memnunum ama hagen kullnıp memnun kalmışlığım da var. sylviana hiç kullanmadım ama forumda oldukça fazla kullanan var, demekki işe yarıyor. fluoresanları aldıktan sonra elektrik konusunda bir tecrübeniz yoksa (ki sanırım yok) hiç riske girmeyip akvaryum kapağını ve fluoresanları bir elektrikçiye götürüp tesisat/montaj işini ona yaptırınız
 
2 - istediğiniz siteden alabilirsiniz, siz bitki ilanlarını da, siteleri de araştırın, bazen satış siteleri forumdaki hobici satışlarından daha ucuz bile olabiliyor. sitelerden ve forumdan almanız çok şey değiştirmez. siz kesenize göre bir seçim yapın ve alacağınız bitkileri neyin var olduğuna göre değil, neyi istediğinize göre yapın, istediğiniz satılmıyorsa bekleyin.
 
3 - Bitkiler dikilirken/dikildikten sonra su çok soğuk yada çok sıcak değilse hiçbir sorun olmaz, su sıcaklığınız 22-26 derece arasında ise ısıtıcı çalıştırmanıza gerek yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir