Yeni Dip Bitkisi Ve Normal Bitki İcin Neler Yapmal


emirhancakirÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 352
emirhancakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2016 16:54
Akvaryum kuruyorum arkadaslar, yeni yaptirdim.
Olculeri:
100cm boy
50cm yukseklik
40cm genislik
8mm cam kalinligi
Kapasite: 200Lt

Ilk yuksek hacimli akvaryumum oluyor kendisi ve ilk kez bitki yetistirecegim. Baya bakindim foruma baska sitelere de ancak pek bir sey anlamadim.

Suan elimde 100lt akvaryumum var icinde
100watt isitici (200lt ye yeter dedi akvaryumcu bunu verdi)
Ic filtre (quik 660lt)
Dis filtre Hydor Prime 30 (900L/h)

Kum almadim bilerek sus esya da almadim. Akvaryum alinca bitkilere gore karar veririm dedigim icin suan yok kumum. Bitki icin Co2 sistemi olmasi gerekiyormus. Sistem hakkinda pek bir sey anlamadim ancak bitkiler icin mecburi imis. Calistigim sirkette habastan 2 gunde bir 5 tup en buyuklerinden co2 helyum oksijen vs.. aliniyor lazer de kullanildigi icin ve ben de sirkete co2 tedarik ettircem kendim icin.

Ancak soyle bir sorun var nasil bir sey olmali?
Maya vs.. ile ugrasip siselerde yapacak vaktim yok acikcasi. 2 lt co2 tupu alsam dolu hali sizlerin bildigi fiyat nedir ve dolumu ne kadara yapiliyor? Tupu aldik diyelim kullanilmasi gereken diger malzemeler neler regulator reaktor falan varmis ne ise yararlar hic bilmem birilerinin yardimci olmasi lazim. Isiklandirma isini de kendim halletmeye calisicam. Akvaryumcunun yaptigi kapagi kullanmayacagim bana sadece cercevesi lazim kapagimi oturtmak icin. Lazerde kesip abkant ile bukecegim krom 1mm sacdan. Kapagin genisligi sizce nasil olmalidir aydinlatma icin ve kapagin distan disa yuksekligi ne olmali su ile temas etmemesi ve baliklarin degmemesi icin?

Herkesten cevap bekliyorum arkadaslar. Akvaryumum p.tesi gelecek. Bugun ya da yarin gaz siparisini verecegim fiyati sizlerle karsilastirdiktan sonra. Regulator nasil olmali, saat te kac baloncuk atmali? Hepsi hakkinda detayli bilgi verirseniz sevinirim arkadaslar. Fazla vaktim olmadigindan ve sorun, husran yasamamak icin konuyu actim. Biliyorum iyice arastirmadan konu acmamaliydim ama affiniza siginiyorum. Ilginiz ve anlayisiniz icin simdiden tesekkurler.

Saygilarimla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2016 20:26

Selamlar yeni kurulumunuz hayırlı olsun [:iyi:] [:nazar:] [:iyi:] Isıtıcı biraz küçük olmuş kışın ısıtıcınız hiç durmayacaktır.

Taban için düşünülen : En alttan yukarıya ;
- Fondo Vivo 2 cm.
- Sineklik
- Hagen 6 cm.
- JBL misket gübre .

Aydınlatma için düşünülen :
24w T5 Daylight
24w T5 Aquastar
24w T5 Grolux

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhancakirÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 352
emirhancakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2016 23:40
Yazin isitici kullanmayacagim ama sogutucu illa ki gerekir mi ki arkadaslar? Nasil soguturuz peki? Kapaga fan felan eklesem 3-5 tane suyu sogutur mu? Ne kadar elektrik yakar? Suan hesabima gore aylik 23 lira elektrik tuketiyor akvaryumum

Dis filtre
Ic filtre
Isitici

Eger 3 adet belirttiginiz florasan lari da eklersem 35 tl ye cikiyor elektrik faturasi. Sizce fazla mi? Co2 de ekledigim de artacak mi bu miktar ve dip bitkileri icin yeterli olacak midir bu aydinlatma? Powerled nedir ve o daha mi uygun olur elektrik olarak?

Bu arada her konuma cevap veriyorsunuz Orhan hocam, tek ilgilenen sizsiniz cok tesekkur ederim size ilginizden dolayi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir