Yeni Başladım (Video Eklendi)


projenerikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2
projenerikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 16:36
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hsYBQip7XoM[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=BwQr8wE1yvc[/VID]
Fotoğraf: youtube video linklerini birazdan ekleyeceğim

Canlıdaki Belirtiler: kuma/Taşa sürtünme, saklanma, ve birbirlerini ısırma eğilimi

Akvaryum Kapasitesi (litre):100 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:iceman(2 adet), papagan(3 adet), sarı prenses (1 adet), alt türünü bilmediğim 2 adet tür(türlerini bilen var ise bilgi rica ediyorum)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): hiç birini bilmiyorum nasıl bu değerleri öğrenebilirim sıcaklık 26 derece

Filitrasyon:iç

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1 hafta önce suyunu değiştirdim Balıklarıda yeni aldım.


Öncelikle herkese merahaba,

bana kızacaklar olacakdır aranızda, hiç bişey bilmiyorsun diye, biraz bodozlama girdiğimin farkındayım akvaryum işine, videolarda gördüğünüz gibi bir akvaryuma sahibim.

7 - 8 ay sonra evimi taşıyacağım gideceğim ev kendimin olacak ve bu evde çok büyük bir akvaryum düşünüyorum hem balık büyütmek için hemde bilgilenmek için bu işe şimdiden başladım.

yaptırmayı düşündüğüm akvaryum duvara göme boydan boya bir akvaryum olacak inşallah. Tuzlu su olmalı bilmiyorum ? Ama ciklet türü oldukça hoşuma gidiyor. Sizden videoları izleyerek bana tavsiye ve önerilerde bulunmanızı rica ediyorum.

Balıklarımın türleri ve cinsiyetleri ile ilgilide yardımcı olurmusunuz ? Çok teşekkürler

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
videoları birazdan ekleyeceğim

Saygılarımla
Cüneyt OKUR

projenerik2013-10-07 10:24:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DextraÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 34
DextraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2013 23:39
Balıklarınızda herhangi bi hastalık gözükmüyor gibi. Saklanmaları akvaryuma alışamadıklarındandır. Ayrıca malawi türleri genelde saklanır ürkek balıklardır. Kuma sürtünmelerini engellemek için kaya tuzu eklemelisiniz akvaryumunuza. Kendi akvaryumumda gözlemlediğim kadarıyla, kaya tuzu ekledğim halde oyun için sürtünüyorlar. Kaya tuzu kullanmayı ihmal etmeyin.

Balık türlerinizin uyumlu olmadığını sizde biliyorsunuz. Akvaryum hacminizinde yeterli olmadığının farkındasınız anladığım kadarıyla. Tavsiyem papağan cikleti çıkarmanız. Diğer 2 balığın türünü bende anlamadım.

Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir