yeni akvaryum


61atakan61Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 22
61atakan61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 19:22
  60 40 35 lik 70  80 lt akvaryumumu var şu an içine  yapay yeşil bitkiler  koydum. atlantik marka 2601 filtre  220 vt lık lamba var  mavi renk , suyu 5 gündür bekletiyorum akvaryum içinde filitreyi açıp çalıştırıyorum satıcının demesi üzerine içine 10 damla anti klor damlattım.şimdi içine 5 Japon  4 VEYA 5 ÇÖPÇÜ 4 5 TANE LEPİSTES 2 DE VATOZ ALSAM NE DERSİNİZ.ÇOKMU BALIK OLUR.ayrıca dış filtre gereklimi  filtrem  suyun tamamen içinde herhalde iç fitre oluyor .ayrıca akvaryumumun resmini koyamadım görüntü ve içindekiler hakkındada bilgi almak için ama bidahaki sefere inşallah  görüşlerinizi alırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmailCanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 150
İsmailCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 19:32
Japonlar büyüdüklerinde lepistesler için tehlike arz ederler. Bu yüzden birbirine yakın türler seçmenizi öneririm. Oyunuzu lepistesten yana kullanırsanız diğer canlı doğuranlardan da kesinlikle öneririm. Kılıç, molly gibi veya başka canlı doğuran türlerini de ekleyebilirsiniz. Çöpçü almanız her zaman avantajdır fakat canlı doğuranlarda hem hoş bir görüntü hemde çok yavru oluşmasını isterseniz bitki eklemeniz gerekir. Bitkili canlı doğuran akvaryumları gerçekten çok güzel oluyor. Hem göz zevki hemde yavrular için. Bitki eklediğinizde de (ileride) yosun sorunu karşınıza çıkarsa sae diye bir tür var çöpçü tarzı bir balık kesinlikle çözümdür.
Şimdiden kolay gelsin, hayırlı olsun :) ama az daha araştırırsanız daha avantajlı başlarsınız tabiki.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2012 19:45
Akvaryumunuz 84lt,eğer japon besleyecekseniz sadece sert yapraklı bitkiler bakabilirsiniz japonlar obur olduklarında yiyebilecekleri her bitkiyi yiyeceklerdir.Ayrıca japonları tek tür olarak beslemelisiniz yanlarına başka balık ekleyemezsiniz diğer balıkları yutma eğilimleri vardır bu da hem kendi hemde diğer canlılarınızın canına mal olabilir.
Ben şahsen özel tür japonlardan 3 adet öneririm,ryukin,buffalo,oranda güzel bir kombinasyon olabilir,3ün üzerinde beslemeye kalkarsanız hacim yetersiz olur sıkıntı olur.
Canlı doğuran düşünürseniz plati,lepistes,çöpçü,vatoz güzel bir kombinasyon olur bitkide ekleyebilirsiniz akvaryuma.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir