Yeni Akvaryum İçin Yardım Rica Ediyorum


ThaLeesÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 1
ThaLeesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2024 00:02
Herkese merhabalar
Yeni bir akvaryum ile hobime geri dönmek istiyorum. Bu bağlamda yapmak istediklerimi paylaşarak bilmediğim veya tereddütte kaldığım noktalarda desteklerinizi rica ediyorum.
Öncelikle ilk defa bitki akvaryumu kuracağım. Bir çok farklı siteden (yabancı sitelerde dahil) bir çok forum okudum ve buna istinaden kafamda bir plan belirledim.
1- Balıklar: Çöpçü olarak "Panda Cory" veya "Sterbai" olarak düşündüğüm balıklar. Bunun dışında ana balıkları "Albino moscow blue guppy", "Fil Kulak", "Black Moli", "Galaxy Rasbora" hangileri olursa artık. ve olursa "Mavi bir karides" türü isityorum. Burada türleri seçerken balıkların talep ettikleri ortalama ısı, suyun sertlik oranı ve pH değerlerini birbirine yakın olacak şekilde belirledim. [B]Bilgileri internet ortamında bulduğumdan bu türleri bir arada daha önce besleyen varsa yorumlarını beklerim, malum teori ve pratik farklı sonuçlar verebilir.[/B]

2-Akvaryum boyutumu 150x60x50h olarak düşündüm. Arkada köşede sump olacak. Burada yükseklik 50 idealdir diye düşündüm ama derinlik 60 kısmı ve en 150 kısmı soru işareti. 150 yerine 130 da olabilir diye düşünüyorum. [B]Bu konuda yorumlara açığım.[/B]

3-Zeminde kum yerine toprak istiyorum. Kum bir süre sonra dağılıyor veya benim karşıma hep o şekilde çıktı arkadaşlarda. Planım düz bir zemin değil tepeler de olduğundan muhakkak toprak lazım. Burada toprak önerisi rica ediyorum. [B]Marka belirtirseniz sevinirim.
[/B]
4-Zemini komple sarması için çim döşeyeceğim. Yemyeşil bir zemin istiyorum. [B]Ama maksimum yüksekliği 3cm geçmeyecek bir çim bulamadım maalesef.[/B] Hiç bir şey bulamazsam co2 talep etmeyen parvula ile düşünüyorum.

5-Ekstra Co2 desteği planlamıyorum. O yüzden bitkilerimi genelde Co2 talep etmeyen veya talebi düşük olan bitkilerden seçeceğim. Gerek olursa belirli aralıklar ile Co2 tabletle destek vermeyi planlıyorum.

6-[B]Işıklandırma için yardım talep ediyorum. Hangi marka ve nasıl bir ışıklandırma olmalı? Tasarruflu olması tabi ki önemli.[/B]

7-[B]Sump içeriği için ne koymalı ve hangi sıra ile koymalıyım?[/B]

8-[B]Isıtma için Eheim Jager 200W önerildi. Yeterli olur dendi. Ama bu konuda da fikirlerinize açığım.[/B]

Bunların dışında zemin ve zemini kabartmak için Lav kayası, Lav kırığı, Volkan Kumu, Tablet Gübre düşünüyorum. Ricam bunlar içinde en ideal markaları belirtmeniz.

Ayrıca unuttuğum noktalar var ise lütfen eksiklerimi tamamlayın. Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
[EDIT]ThaLees,2024-05-07 16:09:25[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir