Yeni akvaryum için Fikir paylaşımı..


muhoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2005
İl: Sinop
Mesaj: 456
muhoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 20:58
Herkese slm. Sonunda yeni akvaryumu kurulum çalışmalarına başlayacağım. Malum öğrenci adam olduğumuz için yavaş yavaş tamamlanacak malzemeler. Canlı Kaya, kum ve idareten protein skimmer hazır. Skimmerı daha sonra Bubble magus nac6a yada aynı fiyatlara 2.el denk getirebilirsem tunze tarzı birşey ile değiştireceğim. Önce bir akvaryum ve sehpa işini halletmek lazım tabi.


1. soru: Akvaryum boyutu

Litraj sump ile beraber max 350lt düşünüyorum. Mantıklı düşününce aklımdaki ilk ölçüler 100x50x50 ve 100x40x50h gibi.

Litreyi çok arttırmak istemiyorum, çünkü daha büyük demek bu hobide daha pahalı demek. Ama aklımı durmadan kemiren 160x45x45 gibi abuk bir ölçü var. Çift taşırma ile daha şık olacaktır. Hem alçak olduğu için reef te sıkıntı olmayacağını, hem de istediğim boydan boya yüzen chelmon görüntüsünü alabileceğimi düşünüyorum. Ama ölçüler dediğim gibi acayip olacak. İnce uzun giden bir akvaryum nasıl olur bilmiyorum..


2. soru: sehpa

Kutu profil: Pas sorunu var. En uygun maliyet bu. İstenilen şekilde kaplanabilir.

10x10 çamdan iskelet üzerine giydirme: Hep görüyorum ama fiyatları ne seviyede hiç bilmiyorum. İşin aslı mobilyacılarla - en azından sokak  aralarındakilerle-  iş yapmak istemiyorum. Direk yolunacak kaz gibi görüyorlar ne yazık ki. Mdf dolap için aldığım fiyatla mutfak komple yenilirdi. Uzaktan yakından muhabbetim olan, yardımcı olacağına inandığım kimse yok mobilya konusunda..
 
Mdf dolap, pahalı çıkıyor. Karşılayamam. Bir de mobilyadan eşyaların kabardığı söyleniyor tuzlusuda.

Son olarak ve aklıma en çok yatan
, inşaatçı tanıdıkların, yardımcı olabilecek kişilerin bolluğundan mütevvellit ytongtan sehpa yapıp, ön tarafa kapak eklemek.

Gazbeton güzel malzeme. Ağırlık taşıma konusunda sıkıntı yok. Kafama takılan sıkıntılar şunlar sağ ve sola 2ayak şeklinde ytong çıktık diyelim. Üzerine taban alanı olarak konacak malzemelerin dayanıklılığını test ve malzeme seçimi zor. 160cm akvaryum olursa 3dikme olabilir belki. Ama bu sefer 70cm boyundaki bir sump kısıtlayıcı olabilir.

Fikirlerini paylaşmak isteyen hobiciler olursa memnun olurum. Önerilere açığım. Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oğuz uralerÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 288
oğuz uralerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 21:02

Bence sehpayı kendiniz yapın artık çelikle olabilir bunun üstünü tahtahyla kaplarsınız ve tahtaları destek olarakta kullanabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan DemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 174
Hasan DemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 21:12
Şimdiden hayırlı olsun diyorum. 100x100x50h küp tank hayalin vardı yanlış hatırlamıyorsam. Şöyle salonun ortasında güzel dururdu:D
 
Ytong veya gaz beton dediğin malzemeyle görüntü olarak da oynarsan çok şık olur. Eskitme falan yaparsın. Yapmışken artık her detayı ile ilgilen bence.
 
Taban için ytong içinden inşaat demiri geçirmek gibi bir fikir geldi ama kurtarır mı bilmem. Ayaklarla alttan desteklersen sorun çıkmaz sanırım. İnşaat mühendisi arkadaşın varsa statiğini falan hesaplasınBig%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/12/2005
İl: Sinop
Mesaj: 456
muhoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 21:27
Bu hobiden mütevellit, sağolsunlar birçok hobicinin evine gidip misafir olma, tankları inceleme şansım oldu. Profil kullanların hepsi çok kötü paslanmıştı. İnternetten edindiğim bilgilere de bakılırsa istenildiği şekilde kaplansın (sıvı köpük, koruyucu boya) özel malzemeler dışında metal malzemeler sıkıntılı. Bu özel malzemelerin kodlarını falan öğrendim ama bunları ne benim gideceğim demir doğramacı bilir, ne de fiyatlar benim istediğim şekilde olur. Belirttiğim gibi öğrenci adamız, hayaller var eyvallah ama gerçekçi olmak gerekiyor. Ben de isterim direk bk ps, tunze motor, fiji kayalar,  1. sınıf malzemeler ile kurulum yapayım. Bu arada saydıklarım olmadan akvaryumun akvaryum sayılmadığı 2.mesajdan sonra kovulduğum kendince 'saygıdeğer' bir forumun adını iletebilirim isteyenlere.Dil%20Çikarma Ama biz gerçekçi olup, sınırlarımız ölçüsünde konumuza dönelim Tebessüm 100x100x50 güzel. Ama benim odam o kadar Big%20smile Tamam belki biraz daha büyüktür. Hehe

Ytong işlenmeye en yakını. kenarları istersen duvar kağıdı kapla.. Arka duvar, 2yan alan üzerine ne gelebilir? Benim aklıma mermer, 10mm mdf tabaka ve son olarak sıralanmış 10x5 çamlar..
muhoni2009-07-31 21:28:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oğuz uralerÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 288
oğuz uralerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 22:26

Pas için endişe ediyorsanız demir ayaklı sağlam tahtadan birşey yapabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir